perjantai 11. syyskuuta 2015

Siistimissiveltimistä

Multa kysytään ohjeita kynsien siistimiseen todella usein. Aion vielä joskus kuvata videon asiasta, mutta nyt siihen ei vain ole ollut aikaa. Sen verran kuitenkin haluan mainita asiasta, että tähän asti olen käyttänyt ihan halppis ebay-siveltimiä, joita myydään isommissa seteissä. Setit eivät maksa kovin paljon, mutta siitä tulee aina turhia siveltimiä mukana, joilla ei oikeasti tee yhtään mitään.

Lähde

Juuri tuollaisia settejä tilasin joskus kauan sitten ja niistä olen käyttänyt ehkä neljää sivellintä/setti. Loput joutaa roskikseen ja sinne ne on yleensä päätyneetkin. Mulla ei ole ollut tarvetta metsästää yhtä sivellintä, jota käytän aina siistimiseen, sillä näitä siveltimiä on riittänyt aina tähän päivään asti. 

Siistimisessäkin pätee sama sääntö kuin kaikissa muissakin kynsiin liittyvissä jutuissa. Jokaisen pitää etsiä se itselle sopivin vaihtoehto. Esimerkiksi mun ja kaverin mieltymykset on erilaiset, hän pitää pehmeämmästä siveltimestä, kun minä taas tykkään aavistuksen jämäkämmästä. 

Minä tykkään vinopäisistä siistimissiveltimistä, älkää kysykö miksi. Usein jos löytyy sopiva tasapäinen sivellin, mä leikkaan sen itse vinoksi. Tai jos sivellin on tarpeeksi vino, mutta se on liian pehmeä, leikkaan sen lyhemmäksi, jotta suti on jämäkämpi. Makuasioita kuten sanoin.

Tässä on kuva mun yhdestä siistimissiveltimestä. Se on juuri tuollaisesta ylläolevasta setistä leikattu. Taitaa olla kolmas vasemmalta.  


Kävin Kärkkäisellä tappamassa aikaa eräänä päivänä ja katselin Essencen hyllyä. Sieltä silmiini pisti Precise Eyeliner Brush. Sehän on juuri samanlainen mitä tykkään käyttää muutenkin! Ostin yhden testiin ja todettuani sen hyväksi, hain kolme lisää. :D


Sivellin on juuri sellainen mistä tykkään itse, sillä saa hyvin siistittyä lakkauksen reunat.



Sivellin maksaa 1,98€, joten ei se ole hinnallakaan pilattu. Tietysti voisin yrittää metsästää vastaavia ebaysta tai aliexpressistä, mutta en nyt vain jaksa nähdä tällä kertaa sitä vaivaa. Tämä onkin teille vinkkinä, jotka eivät tykkää ostaa netistä tai tarvitsette pikaisesti sivellintä siistimiseen. 

Essencehyllyjä löytyy kaupoista erilaisia. On yhden ja kahden metrin hyllyjä. Meidän Kärkkäisellä on kahden metrin hylly, kun taas Halpa-Hallissa on vain metri. En löytänyt näitä siveltimiä Halpparista, mutta Kärkkäisellä näitä taas oli. Ihan vain jos joku kiinnostuu kokeilemaan näitä, niin ilmeisesti niitä löytyy vain kahden metrin hyllyistä. :)

31 kommenttia:

  1. Mulla on tuo ihan sama setti ja siistimessä käytän vissiin tuota neljättä vasemmalta. Voisin käydä kokeilemassa noita sun vinkkaamiakin Essencen siveltimiä. :) Akryylimaaleihin tarttisin kyllä varmaan jonkun toisen setin tai ihan ehkä yksittäisiä siveltimiä. Tietäs vaan millasia tarvii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan sitä kokeilla jos on sivellin hakusessa! Mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että jokaisella on omat mieltymykset, nuo osui just mulle sopiviksi. :D Akryylimaaleihin en käyttäisi halpissiveltimiä lainkaan, itsellä on vähän kalliimpia ohutpäisiä siveltimiä ja eron kyllä huomaa. Vika on ainoastaan käyttäjässä kun ei tule hyvää jälkeä. :'D

      Poista
  2. Mä oon käyttäny myös noita Essencen sutiloita mutta jotenkin sain senkin painumaan sinne hylsyn sisälle :D onneks oli useampi ja joutihan senkin jo vaihtaa. Jos oikein saa nillittää niin pikkasen jämäkämpi se sais olla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Mä oon käyttänyt vasta niin vähän aikaa, ettei sudille ole käynyt vielä mitenkään. Mullekin kävisi vähän jämäkämpi paremmin, mutta tulen tän kanssa myös hyvin toimeen. :)

      Poista
  3. Onpa kiva vinkki! Kiitos :) täytyy muistaa Essence hyllyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan sitä kokeilla jos se vaikka osuukin omiin mieltymyksiin! :)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, täytyykin ostaa testiin, jos pääsen lähiaikoina Kärkkäiselle Essencehyllyä penkomaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa kyllä kokeilla sopiiko itselle! :)

      Poista
  5. Mä en osaa käyttää sivellintä siistimiseen ollenkaan. Mun kynsinauhat on niin irti kynnen pinnasta, että jos sohotan sinne siveltimellä niin kaikki värillinen lakka-poistoaineneste hulahtaa kynsinauhan alle, eikä sitä saa enää millään pois. Ainoa mikä mulla toimii on siistimiskynä, josta ei valu yhtään asetonia kun se on sellainen huopamainen se kynän pää. Sillä kun siistii kynsinauhoja niin lakkauksen reunan saa pyyhittyä ilman että neste hulahtaa kynsinauhan alle. Jotenkin siveltimessä on aina liikaa asetonia tai sitten ei enää yhtään, jos sitä yrittää vähän ensin tökkiä paperiin ylimääräisiä. On se taas vaan hankalaa tämä ihmisen elo :). Onneksi Essencellä on noita siistimiskyniäkin edullisesti. Mä aina hamstraan niitä laatikkoon varalle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin saattaa lakkaa mennä kynsinauhojen alle, mutta odottelen yleensä lakan kuivumista jonkin verran ennen siistimistä ja painelen siveltimestä ylimääräiset poistoaineet kämmenelle. :D Kyllä tämä on hankalaa aina välillä, älä muuta sano! :D Mulla ei nuo siistimiskynät toimi alkuunkaan, en oo koskaan niitä oppinut käyttämään. :)

      Poista
    2. Malle, sen terän saa vedettyä yleensä irti, ja sinne voi kaataa ite lisää poistoainetta. :)

      Poista
  6. Heeei, hyvä vinkki. Pitääpä käydä essenceyllyillä siis taas :D laatikossa niin kauhee läjä turhia siveltimiä että.. Mä tykkään kans just tollasesta vinosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin yritän välttää niitä turhien ostoa jatkossa. Tuo sivellin tuntui sen verran sopivalle, että menen sillä toistaiseksi. :)

      Poista
  7. Voisinpa hankkia itsekin tuon testiin! Mulla on tällä hetkellä käytössä ( tai siis ollut jo pitkään ) http://www.ebay.com/itm/Smashing-1-Set-7-Pcs-UV-Gel-Acrylic-Nail-Art-Builder-Brush-Tool-Pen-Painting-/281656394747?hash=item41940783fb Tuosta setistä nro 4,6 ja 8 :) Oon kyllä todennut ne hyviksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeen ole oppinut tuon mallisia siveltimiä käyttämään, mutta toimiviltahan nuokin näyttää! :D Kannattaahan tuo testata tätäkin, se kun ei ketään konkurssiin vie. :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Eipä kestä, toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

      Poista
  9. Kiitos tästä postauksesta, tuli tarpeeseen. Videon olisin kyl tosi kiinnostunut näkemään. :)
    Mulla kans on joku halpissuti käytössä, mut jälki ei vaan oo yhtä siisti kun sulla. Veikkaan, et vika on käyttäjässä. :D
    Mul oli joskus Essencen musta, pinkkipäinen suti, josta harjakset lähti muutaman käyttökerran jälkeen irti ja painu sisään ja kaikkee inhottavaa. Voisitko vielä tehä jossain vaiheessa postauksen (tai vaan mainita jossain), et miten noi toimii/kestää pidemmällä aikavälillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla kävikin mielessä että mainitsen asiasta kun sutiin alkaa tulemaan jotain vikaa. :)

      Poista
  10. Toi sivellin näyttää kyllä tosi pätevältä! Harmi, et Lappeenrannasta ei Essenceä vielä ainakaan saa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla onneksi on lähellä kaksi paikkaa josta näitä saa. :) Onhan tietenkin aina Kosmetik4less, jos ei kivajalkaliikettä löydy läheltä. :)

      Poista
  11. Täytyy piipahtaa tuollainen hakemassa. Hyvää vkl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan se kokeilla! Sitä samaa sinne! :)

      Poista
  12. Mä ostin kesällä ton Essencen sudin, mut vielä en oo kokeillu ku edellinen siistimiseen käyttämäni suti toimii vielä. Jospas siitä pian alkais karvat harottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no on sitten valmiina kun edellisestä aika jättää. :D

      Poista
  13. Aikasemmin hankin kans tollasen setin mistä käytin yhtä sivellintä, mut sen jälkeen hommasin kans tuollaisen eyelines -sudin. Ei kyllä ole essence, mutta hyvin saman mallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut myös sellaisia toisia viistopäisiä yksittäinpakattuja, mutta ne oli ihan liian pehmeitä mun makuun. Tuo vihreä on paljon jämäkämpi ja sopii siten omaan käyttöön hyvin. :)

      Poista
  14. Ostin myös tuollasen Essencen siveltimen kynsirajojen siistimiseen, mut en tykänny siitä yhtään :D Se on jotenki liian pehmeä ja taipuisa, en saanu siistejä rajoja millään. Voi olla, että vinopäisyys hämmensi, kun oon käyttäny viimeset kolme vuotta Cailapin jämäkkää yleissivellintä, joka on muodoltaan jotain tasaisen ja pyöreän väliltä. Makuasioita nääkin, niin kuin jo mainitsit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan varmasti se on kiinni omasta mausta, toiset tykkää erilaisesta kuin toiset. Mä en varmaan osaisi sillä Cailapin siveltimellä siistiä. :)

      Poista
  15. Kiva vinkki! :) Itsellä kanssa juuri tuosta setistä käytössä siveltimiä kynsinauhojen siistimiseen, yhden tuollaisen setin olen tilannut ja melkein kaikki olen ottanut käyttöön vain siistimishommia varten :D Parista olen leikannut maalailua varten siveltimet, mutta aika kehnoja ne silti on olleet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eihän ne kovin kaksisia ole laadultaan, mutta tehtävänsä ajaneet ihan hyvin. :) Maalailussa käytän itse vain parempilaatuisia, mutta ei se kyllä takaa mitään kun pitäisi osata maalatakin. :D :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)