perjantai 30. syyskuuta 2016

Nakuillaan vähän ja huolletaan

Ajattelin pitkästä aikaa vähän nakuilla. Edellisessä postauksessa mainitsin kynsien olevan jo omaan makuun ylipitkät. Huollon aika tuli ja ajattelin näyttää teillekin pitkästä aikaa, missä kunnossa mun kynnet tällä hetkellä on. 

Poistin lakkauksen, enkä tehnyt mitään muuta tähän kuvaan, en edes pessyt käsiä. Aika värjäytyneet nuo kärjet on, eihän sille voi mitään. Sen olen huomannut, että mitä pidempään pidän samaa lakkausta, sen enemmän kynnet värjäytyy. Eli jos vaihtaisin lakkauksen vaikka joka päivä, nämä olisivat vähemmän värjäytyneet. Sehän nyt on ihan loogista, osa lakoista värjää enemmän ja osa ei yhtään. Mitä pidempään värjäytymistä aiheuttavan lakan antaa olla kynsillä, sen pahempi on lopputulos.

Mulla ei ole ihan sileä kynnen pinta, senkin näkee näistä. Onneksi kuitenkin riittää, kun vähän tasoittelen sitä siihen tarkoitetulla viilalla.


Silloin kun pitää lyhentää kynsiä paljon, käytän karkeampaa viilaa, enkä lasiviilaa. Ei kukaan oikeasti jaksa hinkuttaa kolmea tuntia kynsiä lyhemmäksi. En tosin käyttäisi niin karkeaa, jos tietäsin omat kynteni sen verran hauraiksi, että ne siitä vaurioituisivat.

Mulla meni näiden lyhentämiseen ja viilailuun karkeasti tunti, mutta tämäkin on pakko joskus tehdä!


Onhan nuo kynnet taas paljon siistimmät, mutta eivät kuitenkaan niin siistit, että kehtaisin ilman lakkaa olla. Tämä taitaa olla se tämän harrastuksen haittapuoli, mutta onneksi ilman lakkoja ei tarvitse olla. Nakuiletteko te koskaan julkisesti? Tähän vielä tarkennuksena se, että edelleen puhutaan kynsistä, muista en halua tietää! :D

14 kommenttia:

 1. Mä kyllä ajoittain nakuilen :) Hurjan hyvinvoivan näköisethän sun kynnet on eikä kyllä ollenkaan mitenkään pahasti värjäytyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne kyllä värjäytyneet jos vertaa siihen mitä mulla oli ennen kuin hurahdin tähän harrastukseen. :D

   Poista
 2. Mä en oo ikinä missään ilman kynsilakkaa ja aika harva on nähnyt mut ilman kynsilakkaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan pakolla tulee välillä nakuiltua, yleensä on joku hoitolakka ja pohjalakka silloin kynsillä edes vähän suojaamassa. Tosin harrastuksiin/töihin en lähde ilman edes jotain lakkaa, ei muuten kynnet kestäisi.
  Jos haluat karhean lasiviilan niin Kikon lasiviila toimii mulla lyhennykseen tosi hyvin, on nimittäin tosi karhea =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea tuo Kikon lasiviila, pitää laittaa korvan taakse! :)

   Poista
 4. Mää oon nakuillu pari kuukautta, ku ei oo vaan napannu kynsien lakkaaminen. :D Ja on tullu ihmetteleviä kommentteja siitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän se ei ole ongelma, tai no on jos ei lakkaaminen nappaa! :D

   Poista
 5. En nakuile koska en uskalla olla yhtään ilman lakkaa :) mä lyhennän leikkureilla mutta menee mulla viilaamiseen siltikin yli puoli tuntia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama itsellä, ei uskalla tehdä mitään! :D

   Poista
 6. sulla on kyllä todella kauniit kynnet, muoto ja pituus tosi kivat (niin ennen kuin jälkeen viilauksenkin haha :D)
  kyllä nakuilen välillä. tai yleensä laitan kyllä aluslakan, jotta kynnet ei katkee tai liuskotu. Mutta ilman värilakkaa olen ehkä päivän viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^_^ Mä en voisi olla edes kokonaista päivää ilman lakkaa. :D

   Poista
 7. Mulla on välillä sellasia kausia, että nakuilen monta viikkoakin ja sit tietty blogin kärsii siitä :D Joskus ei vaan jaksa lakata vaikka aikaa olisi kyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt vähän inspis kadoksissa, saatan olla kulahtaneilla lakkauksilla koko viikon... :D Toivottavasti aikaa ja inspistä löytyy jatkossakin bloggailla! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)