perjantai 24. elokuuta 2012

Näin minä lakkailen ja leimailen...

Multa pyydettiin jonkinlaista tutoriaalia leimaamiseen. Päätin jo kauan sitten yrittää kertoa miten itse lakkailen, jos siitä vaikka joku apua saa. Oon onneton kertomaan muille SELKEÄSTI mitään, siksi tämän julkaisemiseen on mennyt niin kauan, ja tuskin kukaan saa siitä vieläkään selvää... Tässä(kään) tapauksessa kaikki ei mennyt niin kuin Strömsössä... :D

Aluksi poistan vanhat lakat, siistin kynsiä ja kynsinauhoja tarvittaessa ja laitan aluslakan. Aluslakkana käytän tällä hetkellä Poshen Fast Drying Base Coatia. 

Tämän jälkeen valitsen käytettävän lakan ja levitän sitä tarvittavat kerrokset kynsille. Käytän tässä vaiheessa pikakuivattavaa lakan kuivattamiseen. Jos pohjalakka on huonosti peittävää ja tarvitaan monta kerrosta hyvään lopputulokseen, käytän vaihtoehtoisesti OPIn Drip Dry tippoja, jotta lakkakerroksia ei tulisi liian montaa.


Tähän tutoon valitsin pohjalakaksi Color Clubin Green is the New Pink. Söpö lakka, mutta ei levittynyt hirvittävän tasaisesti helposti, joten käytin noita edellämainittuja tippoja lakan kuivattamiseen. Ennen lakan kuivumista puhdistan reunat kynsilakanpoistoaineessa olevalla (edit. uitetulla) siveltimellä. Musta on helpompi puhdistaa ne samantien kuin odottaa lakan kuivumista ja puhdistaa vasta sitten.


Siirrytään leimaamiseen: Yleensä selailen vähän mun laattoja ja mietin mikä leima sopisi lakan väriin ja mitä lakkoja voin käyttää leimaamiseen. Mulla on muutamia Konadin laattoja, muutamia A-sarjan laattoja, 3 settiä Bundle Monsterin laattoja sekä Cheekyltä yksi laattasetti.

Mun suosikkilakkoja leimaamiseen ovat esim. China Glazen Romantique-sarjan lakat, Color Clubin Revvvolution, Opin DS sarjaa ja Konadin omat leimauslakat. Mutta näissäkin on mielestäni eroja, toisiin kuvioihin Romantique-lakat sopivat paremmin kuin esimerkiksi Konadin omat. Tämän lisäksi mun mielestä leimasimellakin on väliä. 

Tässä vähän vertailua: Käytin tähän koko kynnen leimaan XL-stamperia (painetaan suoraan kynnelle), joka sopii mielestäni paljon paremmin koko kynnen leimoihin kuin Konadin leimasin (kieritetään kynnelle). Tässä ensimmäisessä kuvassa on käytetty Romantique-sarjan lakkaa ja toisessa Konadin lakkaa.Näissä ei nyt niin suurta eroa vielä näe, mutta tuo konadin lakka jättää mun mielestä tässä kuviossa enemmän tyhjiä kohtia kuin China Glaze. Omasta mielestä oikein ohuita viivoja sisältävä leima kyllä sopii paremmin Konadin lakoille.

Kun käytetään "paksumpia" leimoja, China Glase on yleensä parempi, mutta joskus sekään ei toimi. Tässä esimerkki China Glazen ja Konadin erosta. Taas käytin XL-stamperia näihin kahteen. Eli ensin China Glaze ja sitten Konad.Erot on pieniä, mutta kyllä näistä jotain selvää saa. Jos noita tyhjiä kohtia on leimassa paljonkin, en paina sitä edes kynnelle, vaan otan leiman uudestaan.

Tässä vielä sama leima, mutta käytin tällä kertaa Konadin leimasinta. Leima leviää tässä tapauksessa helpommin käytettäessä Konadia.


Pieniä leimoja leimatessa suosittelen ehdottomasti käyttämään Konadia, ja käytänkin itse tätä kaksipäistä stamperia niihin.


Kokeilin XL-stamperin ja tuon Konadin eroa taas paperille. Ylläolevat pöllöt on leimattu tuolla Konadin stamperin vihreällä päällä ja alemmat XL-stamperin pienemmällä päällä. Konadilla saa tässä tapauksessa parempaa jälkeä, ja pienet leimat on helpompi kohdistaa.

 
Sitten niihin epäonnistuneisiin leimailuihin.. Tämän nyt varmaankin lähes kaikki tietää, mutta laitan sen varmuuden vuoksi vielä tähän. Eli kun on valittu sopiva kuvalaatta ja lakka, aloitetaan leimaaminen. Itse käytän laatan puhdistamiseen puhdasta asetonia. 

Levitetään laatalle valittua kynsilakkaa.


Pyyhitään ylimääräinen pois scraperilla tai muovisella kortilla (itsellä käytössä Konadin lisäksi mustin ja mirrin vanha kanta-asiakaskortti :) ).


Tämän jälkeen laatta näyttää tältä:


Tämän jälkeen painetaan nopeasti leimasin laattaan, ja tarkistetaan onnistuiko leima. Eri kokoisille leimoille pitää mun mielestä käyttää vähän eri lailla voimaa: Ohuille kuvioille enemmän kuin leveille kuvioille.

Tässä ensimmäinen yritys. Leima ei siirtynyt tarpeeksi, joten painan tämän kuvion paperiin.


Välineiden puhdistus ja uusi yritys. Toisellakaan kerralla leima ei päädy kynsiin asti, mutta kolmannella kerralla saan tyydyttävän tuloksen.


Mutta sitten painettuani leiman kynnelle, kävi näin:


Leima levesi osittain, taisi käydä se perinteinen demoefekti... XD  Tämän jälkeen ajattelin ottaa varman päälle, puhdistin kynnen nopeasti (tämän pystyy tekemään useammin jos on käyttänyt paksummin pikakuivattajaa) ja kokeilin toista leimaa. Se onnistui. Näin mulle kyllä yleensä käy, että vaihdan leimaa vauhdista kun ei helposti onnistu. :)


Tämän jälkeen leimaan kaikki kynnet ja puhdistan vanupuikolla suurimman osan iholle menneestä lakasta.


Tämän jälkeen otan vielä mun puhdistussiveltimen (halpa ebay-ostos), ja puhdistan loputkin ylimääräisistä lakoista.Sitten vain päällylakkaa ja valmista tuli. Itse oon tykästynyt tällä hetkellä eniten Poshen Fast Drying Top Coatiin, se levittää mun mielestä vähiten leimoja. Toinen mistä tykkään on Orlyn Polishield. 

Hauskaa viikonloppua ihanaiset! Mä aion viettää omani Venetsialaisissa meren rannalla. Vietetäänkö teilläpäin tätä juhlaa laisinkaan?

6 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet, varmasti monelle hyödyksi. Itsellenikin :).
  Hei jos käyttää lakkakerrosten välissä tai ennen leimoja DripDryta, niin tarvitseeko kynsistä pestä pois sitä öljyä, jota kuulemma Drip Dryssa on? Siis vaikuttaako se öljy seuraavan lakan tarttumiseen? Ja jos tarttee pestä, niin kuivattaako tuo Drip Dry niin hyvin, ettei pestessä enää saa ruttuja aikaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä ne kannattaa pestä, leimat ei ainakaan tartu jos kynsillä on öljyä. Pesen yleensä aina tippojen käytön jälkeen saippuavedellä kädet. Kyllä mulla ainakin tuo kuivattaa niin hyvin, ettei ruttuja tule, mutta pesen kyllä tosi varovasti, ja annan kuivua veden suurimmaksi osaksi itsekseen, ettei pyyhe varmasti ruttaa lakkauksia.

   Poista
 2. Onko kynsilakanpoistoaineissa oma sivellin ? ;o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHA! Mä tiesin et näin käy. Siis kynsilakanpoistoaineessa uitetulla siveltimellä! Mä oon niin huono tässä! :D

   Poista
 3. kiva ohje ja kauniit kynnet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, toivottavasti tästä joku sai jotain irti! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)