perjantai 27. toukokuuta 2016

Kannanpoistajalle uusi käyttökohde

Mikä siinä onkin nykyään, aina kun yrittää Googlata jotain, päätyy väistämättä vauva.fi-sivuille jossakin vaiheessa. Kaikkea sitä ihmiset siellä taivastelevatkin. Ei taida löytyä aihetta, mikä ei olisi tuonne sivustolle päätynyt. :D Mä päädyin vaihteeksi sivuille etsiessäni tälle työkalulle suomenkielistä nimeä. Sitä aina jää kuitenkin lukemaan sivustoa ja ihmettelemään ihmisten tyhmyyttä. Mutta eipä siitä sen enempää, antaa ihmisten jatkaa muiden naurattamista!

Koko tarina lähti siitä, kun olimme siskon kanssa ostamassa äitienpäivälahjaa. Kiertelimme Kärkkäisellä keittiötavaraosastolla ja silmiini pisti hassu työkalu. Mansikoiden kannanpoistaja. Kyllä, siihenkin on näköjään olemassa ihan oma työkalu.


Sitä siinä ääneenkin naureskelin siskolle, että kuka maksaa 7 euroa tällaisesta turhakkeesta? Sitten mulla välähti kun mä tätä työkalua kokeilin ja totesin siskolle, että minä taidan maksaa tästä sen hinnan. 


Pidemmän aikaa blogeissa on ollut juttua pinseteistä/pihdeistä, joilla saa pumpulia pidettyä näppärästi ja laatan saa helposti puhdistettua ilman, että sotket lakkauksen tai sormet. Aitoja ja alkuperäisiä tähän tarkoitukseen olevia työkaluja on toki saatavilla, mutta ei järkevään hintaan. En ole onnistunut löytämään niitä järkevillä postareilla oikein mistään. Tässä kuva tuollaisesta alkuperäisestä työkalusta:

Lähde
Tämähän toimii ihan samalla tavalla, mutta vaan kehitetty eri tarkoitukseen. Vanulappuja käyttäessä sormet ovat yleensä aina lakassa ja pahimmassa tapauksessa lakkauksen saa tärveltyä. Tuon työkalun pitäisi helpottaa tätä tuskaa.

En voinut vastustaa kiusausta ja ostin tämän mansikkatyökalun ihan kokeeksi. Ja tiedättekö mitä? Sehän toimii aika näppärästi, kunhan vain tekee pumpulipallerot etukäteen. Mutta niin ne pitää tehdä tuolla toisellakin työkalulla.


Tämä onkin tosi hyvä, olen kokeillut tätä nyt muutaman kerran. Mun ei enää tarvitse puhdistaa käsiä erikseen, sillä vanulaput eivät pääse sotkemaan käsiä ollenkaan.


On aika turhake, mutta ah, silti niin kätevä! :) 


Kovin suolainen hinta oli tuo seitsemän euroa, mutta näköjään näitäkin saa kiinasta ihan pilkkahintaan. Mä ainakin aion käyttää tätä jatkossa laattojen puhdistukseen, sen verran kätevä tuo kuitenkin oli. :) 

Mitä mieltä te olette, täysin turhake vai onko sillä minkäänlaista potentiaalia? :D

16 kommenttia:

 1. Heheh, aika siisti juttu! Tuumasin miehelle aamukahvia juodessa että huomenna mennään kärkkäiselle, katseli mua hieman kieroon kun näytin mitä mennään ostamaan ja huokaisi että aha yksi turhake lisää kynsien saralle mutta onhan tuo ostettava ja testattava kun juuri saman asian kanssa oon tuskaillu. Just viimeksi kirosin ku kaivelin kynsistä vanuhituloita ennen päälylakan laittoa.
  Kiitos vinkistä, ehdottomasti kokeiltava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Hyvä että tästä vinkistä oli apua! :D

   Poista
 2. Me naureskeltiin tälle äitin kanssa viime kerralla kun oltiin Kärkkäisellä :D Mutta joo, en koe ainakaan vielä itelle hyödylliseksi. Ehkä sitten, kun saan joskus lakkauksen pilalle laattoja puhdistaessa, suutun ja hommaan tällasen. Vielä ei onneksi ole sitä ongelmaa ollut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on ärsyttänyt vanulappuja käytettäessä se, että sormet likaantuu aina laattoja puhdistaessa, tämän kanssa sitä ongelmaa ei nyt ole. :D

   Poista
 3. Haha, loistavaa:D Ihan mahtava idea, saatanpa kopioida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ja tosiaan ebaysta näitä sai pilkkahintaan! :)

   Poista
 4. Ompas kätevä ja itse kyllä hommaisin tälläisen ihan niitä mansikoitakin varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääköhän mun myös kokeilla tätä sitten oikeaan käyttöönkin kesän ensimmäisten mansikoiden kanssa? :D

   Poista
 5. Oli ihan pakko tilata eurolla ebaystä :). Mahtava turhake! Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katoin että tohon hintaan niitä sieltä saa! :D Ole hyvä! :D

   Poista
 6. Oon kattellu ebayssä ja siellähän hinta ei tosiaan ole paljoa mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alle eurolla lähtee helposti samanlainen vempele siellä. :D

   Poista
 7. Mie käyn aina Carlsonilla tutkailemassa mitä oudoimpia vempeleitä :D Samanlainen on myös tomaatille. Mansikalle ja tomaatille on myös omat kuorimaveitset :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on vähän sama, kaikkia outoa ja uutta pitää tutkia, vaikkei se kovin hyödyllistä olisikaan. :D Kuka kuorii mansikat, tomaatin kuorimisen vielä jotenkin ymmärrän. :D :D

   Poista
 8. Luin otsikon jotenkin väärin ja ajattelin et "kantapäänpoistaja?! wtf is that" :DDD Mut ihan loistava idea käyttää laattojen puhdistamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sellaiselle olisi kyllä välillä käyttöä kun kantapäät on liian kovettuneet! :D :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)