keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Gramblr

En tiedä kiinnostaako teitä tällaiset postaukset, mutta kokeillaan. :) Olen kirjoittanut tän jo aika kauan sitten, mutta se vain on jäänyt julkaisematta.

Olen tietokonetyttö. En pidä hirvittävästi mobiililaitteista (vaikka työni liittyykin mobiiliverkkojen tutkimiseen!), joissa ei ole koneen tehoa, käytettävyyttä ja isoja näyttöjä. Tähän saattaisi joku IRL-tuttu huomauttaa isoista näytöistä, että mulla on kyllä käytössä itselläni 6" puhelin... :P Tykkään käyttää monia asioita mielummin koneella kuin puhelimella tai tabletilla. En voisi ikinä blogata mobiililaitteella, en käsitellä kuvia jne. Siksi etsin aina vaihtoehtoa käyttää esimerkiksi puhelimen sovelluksia pöytäkoneella. Tässä on vinkki teille, jotka tykkäävät tehdä samoin. 

Instagramin käyttö. Sovellushan on suunniteltu vain ja ainoastaan mobiilisovellukseksi. Mä koen tän aina jotenkin hitaaksi itselleni, joten yleensä käytän Instaa jotain muuta kautta. 

Instaa käytän mobiilin laitteen kautta silloin, kun otan puhelimella kuvan ja postaan sen sinne. Silti sen käyttö niin ärsyttää (älkää kysykö miksi, sillä en osaa sanoa). Kyllä mä kuvia selailen kännykällä, mutta kommentointi on tosi työlästä näppiksen vuoksi.   

Instagramista ei taida löytyä PC:llä käytettävää versiota, joka toimisi identtisesti mobiililaitteen kanssa. Yleensä kuvien kommentointi ja tykkääminen onnistuu, mutta lataaminen pitää tehdä eri sovelluksella. 

Tänään ajattelin esitellä teille Gramblr-sovelluksen. Nimi on kamala, mutta ei takerruta nyt siihen. :D Itse lataan tällä softalla kuvat Instagramiin. En todellakaan jaksa ottaa kaksia kuvia samasta lakkauksesta. Yhdet kuvat kameralla saa riittää, ne ovat kuitenkin paljon tarkempiakin. 

Olen jo ajat sitten alkanut rajaamaan kuvat neliöiksi blogissa, näin mun on helppo ladata ne samat kuvat suoraan Instagramiin. Tosin nykyäänhän kuvan ei edes tarvitse olla neliö. :)

Käyttöliittymä näyttää Gramblrillä ihan simppeliltä. Kaikki ominaisuudet ei mun mielestä toimi tässä, mutta ne mitä käytän, toimii.


Helposti klikkaamalla kuvan saa valittua tuohon ja sitten vaan tallennetaan.


Filttereitäkin voi lisätä, kun tossa sellainen vaihtoehto on, mä en vaan sitä käytä. Kuvat kun on muutenkn valmiiksi tehtyjä blogia varten, joten miksi niihin pitäisi enää mitään lisätä? :)  


Seuraavaksi pitää enää laittaa kuvan teksti ja mahdolliset tägit. Huomattavasti nopeampaa kirjoittaa näppiksellä kuin puhelimella! Olen joskus yrittänyt ajastaa tällä postauksen, mutta eihän se kyllä toiminut. 


Helppoa ja nopeaa! Tämä softa temppuilee aina joskus, mutta pääsääntöisesti se toimii mun tarpeisiin hyvin. 

Oliko tästä teille mitään apua ja kiinnostaako tällaiset postaukset yleensäkään? Mulla on muitakin vastaavia kikkailuja käytössä ja jos nämä kiinnostaa, niin toki postailen lisää. :)   

18 kommenttia:

 1. Kiinnostaa! Itsekkin mielummin käytän konetta ku luuria ja löytyy meiltä tablettikin, joka makaa laatikossa lataamattomana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Mä käytän tablettia nykyään ainoastaan sarjojen katseluun, siihen se soveltuu oikein hyvin! :D

   Poista
 2. No niin kun päästiin tähän asiaan niin (nyt sä räjähdät kun sun tyhmä systeri heti laittaa kysymyksiä koneisiin liittyen) niin miksi en saa ladattua kyseisestä ohjelmasta pikakuvaketta (mikäli) työpöydälle vaan joka kerta pitäisi etsiä ohjelma uudelleen ja ladata (tai jotain). Käyttäisin mutta ei aina jaksaisssss tehä tota rumpaa. :D Saat käydä joku päivä kattoos! Sori. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen saa, pitää käydä joku päivä laittamassa. :D

   Poista
 3. Mä lumia-kännykän aikoihin käytin kyseistä sovellusta, kun lumialle instaa ei vielä oltu kehitelty. Vähän näyttää muuttuneen ulkonäkö, ei silloin vielä pystynyt filttereitä laittaan. Nyt dropboxin kautta lisään järkkärillä otetut kuvat instaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika vasta muuttunut, tän vuoden puolella, muistaakseni. :D Joo, onhan toikin vaihtoehto ladata ne, mä olen tykästynyt tähän tapaan, sopii parhaiten mulle. :)

   Poista
 4. Lisää vaan tällaisia, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä on jollekin jotain hyötyä! :)

   Poista
 5. Mä taas tykkään ettei tarvi availla konetta :D Mulla on kamerassa wlan-muistikortti jolla saan kuvat suoraa puhelimeen ja sieltä instaan. Joskus kyllä tuntuu että olis kiva kirjoittaa captionit oikein näppiksellä, mutta eipä sinne mitään romaaneja tule väsättyä muutenkaan. Joskus ajalla ennen sitä muistikorttia lähetin itelleni sähköpostiin kuvat ja latasin ne sieltä puhelimeen - siihen sai samalla kirjoitettua sen captioninkin ja sitten vaan copypastella instaan :D Ja mä oon muuten Lumia-jengiä, Windows Phonelle on sellainen appsi kuin 6tag, jolla instagrammaan, kun sitä virallista ei ole vissiin vieläkään muutaku joku betaversio... enkä kyllä tarvikaan sitä virallista, toi on oikeastaan kätevämpikin (tabletilla "oikea" insta ja se on paljon kankeampi). Mutta joo, meitä on moneen junaan :D Mä jotenkin vastustan kaikkea ylimääräistä koneella nököttämistä, kun teen töitä kotoa ja on vaikea vetää rajoja töiden ja vapaa-ajan välille - kun en ole koneella, en ole töissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta, meitä on moneen junaan! :D
   Itsekin teen töitä koneella, tosin en kotoa käsin, mutta töiden jälkeen tulee aika vähän nykyään istuttua koneella. Teen sitten aina kaiken tarpeellisen kerralla. :)
   Mä suorastaan vihaan käyttää mobiililaitteita ihan vain senkin vuoksi, että kopioiminen ja hakutoiminnot on yleensä aika kankeita. :D
   Mä en oo ikinä tykännyt Nokialaisista enkä niiden käytöstä, mutta sekin on vaan tietty tottumiskysymys. Taidan olla nykyään Android henkeen ja vereen. :D Työpuhelin on kyllä Lumia, mutta en tykkää sitä käyttää. Se plussa niissä on, että ne toimii aika jouhevasti ja akku kestää puhuessa pitkään. :)

   Poista
 6. Kiitos. Elämäni instagramissa on tästä lähtien huomattavasti helpompaa. En kyl lupaa yhtää lisää kuvia, mut nyt en ainakaa voi laiskuutta pistää sen piikkii, et en jaksa ladata kuvia kännykkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kiva jos tämä helpottaa edes vähän elämää. Nyt loppuu selittelyt ja kuvia instaan vaan!! :D :D

   Poista
 7. Mulla on ollut tämä ohjelma jo pitkään, mutta varhasempi versio taisi olla niin kehno, ettei tullut käytettyä. :D Tää näyttää jo oikein toimivalta, pitääpä päivitellä versiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä uudempi versio on ollut ehkä noin puoli vuotta olemassa, toimii kyllä huomattavasti paremmin kuin ne vanhemmat versiot. :)

   Poista
 8. Kiitos kiitos kiitos! Mä olen niin tuskaillut saman asian kanssa! *ituttaa aina ladata kuva ensin kännykälle ja sitten sieltä ladata instaan. Ah, pelastus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä, kiva kun tästä on oikeasti hyötyä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)