keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Eka vesimarmorointikokeilu..

Olen vältellyt vesimarmoroinnin tekoa ihan tarkotuksella alusta asti. Jotenkin se vaan on tuntunut niin sotkevalta hommalta.. En tykkää sotkuisista kynsinauhoista, niin en ole sitten uskaltanut kokeilla ollenkaan koko asiaa. :)

Tänään sitten päätin kokeilla sitä eka kertaa. Kokeilin aluksi kynsitipeille miten se onnistuu ja aluksihan siitä ei meinannut tulla mitään. Kokeilin aluksi OPIn lakoilla ja jälki oli tämän näköistä.


Vaihdoin sitten vähän taktiikkaa ja lakkojakin. Kokeilin China Glazen Poinsettia ja Wagon Trailia. Tätä tippiä en jaksanut pohjalakata, joten lakkaus on hieman vaalea.Tämä kuitenkin mielestäni onnistui jo sen verran hyvin, että uskalsin kokeilla omiin kynsiin. Tein edellisen kuvan lakoilla sitten itsellenikin sen marmoroinnin. Laitoin vain pohjalle vielä yhden kerroksen tuota Poinsettiaa. Tulos oli mielestäni kohtuullinen ensimmäiseksi kokeiluksi. Ihon suojasin ihan normaalilla teipillä.


Tuo Wagon trail ei ollut kovin peittävä lakka, joten siihen olisi sopinut jokin pigmenttisempi lakka. Nimettömässä yritin jo vähän erilaista kuviointia, mutta en saanut sellaista tulosta mitä hain... :D

 

Tässä vielä käytetyt lakat.


8 kommenttia:

 1. Tosi hienosti onnistuneet!

  VastaaPoista
 2. Mahtavat! Ja ensi kerta kun kokeilet, ei uskois ;) Mä oon koittanu kahesti ja siihen jäi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oon kyllä videoita ja tutoja kattonu enemmänkin asiasta... Jospa se olis vaikuttanu asiaan.. :)

   Poista
 3. Sulla on ihana blogi! Sait just uuden lukijan. ;) Mut hei, ois mulla kysymyskin. Kun siis mä luin noita sun aikaisempia postauksia niin kun oot käyttänyt tuota UV-päällyslakkaa.. niin käytetäänkö sitä siis ihan normaalin päällyslakan tyyliin ja kovetetaan lakkaus sitten uunissa? Kauanko tällä tavalla lakkaus sitten pysyy? Ja mites poisto, lähteekö ihan normaalilla kynsilakanpoistoaineella? :---)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi. :) Kyllä käytän ihan normi päällyslakan tyyliin ja kovetan sen sitten uunissa. Vaikea sanoa kauanko lakkaus pysyy, kun vaihdan muutaman päivän välein kynsilakat... Mutta ei se viikkoja kuitenkaan pysy, vaan lähempänä viikkoa se taitaa olla. Lähtee pois ihan normilla poistoaineella.

   Poista
 4. Oi että, vois kyllä sitten itekin kokeilla kun mulla uunikin on. :) Kovettuuko lakkaus sitten kuinka nopeasti, onko nopeampi kuin esim. pikakuivattava päällyslakka? Kauanko sä pidät niitä kynsiä siellä uunissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeissa lukee, että pitäisi käyttää vähintään 1 min ajan uunissa. Ite pidän sen 3 min ja lakkaus on kuiva. Ainoastaan jos alla on monta kerrosta lakkaa, niin en suosittele käytettäväksi, koska se lakkahan siellä alla ei ole kuiva (kun tämä ei sitä kuivata niinkuin pikakuivattaja) ja se saattaa mennä vielä ruttuun. Itse käytän nykyään pikakuivattajaa lakan kuivattamiseen. Ainoastaan jos teen kynnelle jotain koristeluita joiden haluan pysyvän kunnolla kiinni, käytän sitten tätä UV-päällylakkaa, se on tosi hyvää siihen tarkoitukseen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)