perjantai 17. kesäkuuta 2016

Lakkainventaario osa 1

Useilla bloggaajilla on olemassa jonkinlainen listaus siitä, kuinka monta lakkaa kokoelmasta löytyy ja mitä lakkoja ne ovat. Monille lukijoille saattaa kuitenkin olla hankala hahmottaa lakkojen määrää ja sitä, miltä ne näyttää oikeasti. Mä ajattelin tehdä tällaisen kaksiosaisen postauksen, jossa esittelen kuvilla oman kokoelmani. Olen tehnyt sen kerran aikaisemminkin, mutta lakat ovat muuttuneet aika paljon kokoelman sisällä tässä vaiheessa. Olen myös pari kertaa esitellyt oman lakkausnurkkaukseni, sitä en nyt tässä ala käymään läpi, sillä ei se niin radikaalisti ole muuttunut viime kerrasta. Jos kiinnostaa, niin yksi postaus löytyy täältä.

On mulla tässä oma lehmä ojassa, sillä mun on pidemmän aikaa ollut tarkoitus käydä lakkakokoelmaa läpi ja verrata sitä mun excel-taulukkoon. Se vain on ollut liian työlästä muka, joten olen jättänyt sen tekemättä. Tässä on nyt sitten oiva mahdollisuus käydä lakkakokoelmani läpi teidän kanssa. :)

Lakkasaldo Excelissä näyttää tällä hetkellä 323. Aika iso summa, mutta hyllyissä on vielä tilaa, joten se ei niin paljon ahdista. :D
 

Lähdetään liikkeelle näistä edullisemmista hyllyistä. Flormarin (KoneHelsinki) lakkoja olen laittanut aika paljon eteenpäin, mutta nuo jäljellä olevat ovat niitä hololakkoja, joilla on kiva tehdä liukuvärjäyksiä. Flormarin saldo näyttää Excelissä 6, kun oikea lukumäärä on 7. Tämä johtuu siitä, että yhtä lakkaa on 1½ pulloa. Mutta kas, heti löytyi virhe! Sally Hansen näyttää saldoa 2, vaikka oikea lukumäärä on 3. Tuo LivBoxista tullut geelilakka puuttuu kokoelmasta. 

AVONin lakoista yksi on päällylakka, sitä en ole laskenut mukaan. Nuo on vähän huonoja kun pulloissa ei ole nimeä, ainoastaan laatikoissa, joten laatikot pitää säilyttää. Dependin saldo näyttää 6, vaikka pulloja kuvassa on viisi. Tästä puuttuu hopeinen 223, jota käytän leimaamiseen ja on siksi leimauslakkojen seassa laatikossa. Muuten Excel näyttää pitävän paikkansa tämän kuvan osalta.


Seuraavassa hyllyssä onkin pelkkiä Essencen lakkoja. Osa lakoista on toisessa hyllyssä, sillä näitä on jo niin paljon. Kuusi lakkaa puuttuu tästä kuvasta, ne löytyvät sitten seuraavasta kuvasta. Lakkasaldo näyttää 54 ja se näyttäisi olevan oikein.


Seuraavasta hyllystä löytyy Essenceä lisää, Essiet ja osa China Glazen lakoista. Essien lukumäärä 14 täsmää, joten voidaan siirtyä suoraan China Glazeen. Sitä löytyykin kahdesta kuvasta.


Mä laskin kuvan perusteella lakkoja olevan 57, mutta saldo näyttää 59. Tästä määrästä ei olekaan helppo selvittää, missä mättää. Aikani listaa käytyä läpi huomasin, että minikokoiset Be Merry, Be Bright ja Just Be-Claws olen antanut eteenpäin. Viimeisenä löytyy kaksi Cirquen lakkaa, saldo pitää paikkansa.


Lopputuloksena listalle lisättiin yksi Sally Hansen ja poistettiin kaksi China Glazea. Tämähän onkin varsin kätevä tapa tarkistaa lakat!   

Silmiin pistää näistäkin kuvista monta lakkaa, joilla en tule todennäköisesti ikinä enää lakkaamaan. Ehkä mä tän jälkeen käyn taas kokoelman läpi ja laitan niitä epämieluisia lakkoja eteenpäin.

12 kommenttia:

 1. Vähänkös alko syyhyttää tuo excelin väsääminen! Vaikka ei mulla ole kun ehkä kolmasosa sun kokoelmasta... Mut excel! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Mä mietin kiinnostaisiko ketään pienet vinkit oman excelin tekoon, mut oon jättänyt toistaiseksi sen postauksen tekemättä, sillä suurimman osan mielestä varmaan aika turha postaus. :D :D

   Poista
 2. Tää postaus tulikin juuri sopivaan aikaan! Lakkainventaariovinkit tulevat tarpeeseen sillä mun täytyisi kanssa käydä lakkapullot läpi tässä kesän aikana. Hirvittää jo etukäteen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt vain reippaasti kokoelmaan käsiksi! :D

   Poista
 3. Hah hah haa, mua ihan hymyilyttää nähdä ettet oo raaskinu luopua Cirquen pahvikuorista! :DD Mullakin on Cirquen ja F.U.N:in pahvikotelot säilynet joskus hetken nurkissa, kunnes on ihmeissäni päätynyt heittämään ne menemään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en oo joo! :D Kyllä mä sitä mietin että luovun, mutta se on sitten vain jäänyt. :'D

   Poista
 4. Voi apua.. Tää muistutti siitä miten sekaisin omat lakka-arkistot on ja miten epätietoinen olen tämän hetken lakkamäärästäni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sullahan on vielä pitkä kesäloma edessä, nyt vain tuumasta toimeen!! :D

   Poista
 5. Tosi kätevää! Siinä iskee lievä paniikki, kun huomaa että lista ei pidäkkään paikkaansa ja joku puuttuu :D Sitä on erittäin mukava selvittää tällästen lakkamäärien kanssa! Mulla lakkamäärä lähenee koko ajan sitä kolmeasataa ja alkaa vähän jo ahdistamaan ja tilakin loppumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se ärsyttää kyllä niin kauan, että huomaa missä vika on. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)