torstai 8. elokuuta 2013

Tavalliset mustat lakat ja leimauslakat

Kuten edellisessä postauksessa uhkasin, tässä tulee nyt vähän vertailua jonka tein. Huomatessani omistavani kohtuullisen paljon mustia lakkoja, aloin miettimään niiden soveltuvuutta leimaamiseen. Emma ihmetteli viime postauksessa, että miten voi olla mahdollista se, ettei multa löydy Essien Liquoricea. Se on kuulemma paras ja leimaakin vielä hyvin. :) No, ehkä mä sen vielä ostan näiden jatkoksi, mutta nyt tämä vertailu mennään näillä. 


Vasemmalta oikealle: A England Camelot, Nfu Oh 132, China Glaze Liquid Leather, OPI Suzi Skis In the Pyrenees, Shisem E506 ja Rimmelin musta. 

Tämän lisäksi otin mukaan vielä leimauslakat, joita yleensä käytän: Nailwaysin musta ja Konadin musta


Leimasinkuvioksi valitsin sellaisen, josta ajattelin jokaisen suoriutuvan kohtuullisesti. Eli en mitään sellaista, jossa on leveitä kuvioita, eikä se kuvio saanut olla myöskään liian ohut. Valitsin kuvion pueenin laatasta 49. Näissä en yrittänytkään saada täydellisiä reiättömiä leimoja, vaan otin vain yhden leiman lakkaa kohti.

Ensin näistä oikeista leimauslakoista molemmat.

Konad

Nailways

Näissä ei suurta eroa ole havaittavissa, ehkä Nailways on aavistuksen verran haaleampi musta kuin Konad. 

Seuraavaksi normaalit lakat. 

A England Camelot

Tämä lakka leimaa hyvin, mutta tarkasti katsottuna jälki ei ole ihan niin mustaa kuin leimauslakoilla. Tähän jäi ensiyrittämällä vähemmän reikiä kuin Konadissa tai Nailwayssa. :D
 
Nfu Oh 132
Tämä ei mielestäni sovellu laisinkaan leimaukseen, kuvio leviää ja jälki on haaleaa. 

China Glaze Liquid Leather
Liquid Leatheria voisi ehkä hätätapauksessa käyttää, mutta toivottavasti koskaan ei ole niin hätä! :D


OPI Suzi Skis In the Pyrenees

Tämän tiesinkin etukäteen, ei peitä kynttäkään yhdellä kerroksella niin ei voi leimatakaan.

Shisem E506

Shisemin lakat olenkin muut hävittänyt, mutta säästänyt tämän runsaan pigmenttisyytensä vuoksi. Lakka on todella mustaa, mutta sen verran lirua, että leimat levisivät. Pitääkin kokeilla tätä ohuempiin kuvioihin... :)


Rimmel

Tätä lakka nyt ei myöskään kannata käyttää. En kyllä tiedä myydäänkö näitä enää. :D

Yhteenveto näistä: Luonnollisesti leimaukseen tarkoitetut lakat leimasivat mustinta jälkeä, mutta Camelot yllätti positiivisesti siistillä jäljellä. Tätä pitää kokeilla myös kynsille, jos tuo vähän vähemmän mustempi jälki ei niin haittaa siinä. OPIa, Nufua enkä Rimmeliä tule kokeilemaan kynsille muuten kuin normaalisti lakattuna. Liquid Leather toimii jollain tavalla, mutta en silti sitä leimaukseen käyttäisi. Shisem on mielenkiintoinen, mutta en usko saavani sillä koskaan siistiä jälkeä aikaiseksi. 

Tässäpä teille nyt hieno vertailu näistä, tiedä sitten oliko tästä kenellekään mitään apua... :)

6 kommenttia:

 1. Kiva vertailu :) Mulla pisti silmään toi, että et yrittänytkään saada reiätöntä leimausta. Kerro mulle, mitä teet kun yrität :D Sä oot niin mestari leimaamaan, että mielelläni oppisin sulta jotain, mitä itsellä ei onnaa :D Ei ole meinaan reiätöntä leimaa näkynyt mulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mähän siis painelen paperille leimoja, jotka eivät onnistu tarpeeksi hyvin, enkä paina niitä kynnelle ennen kuin onnistuvat. Näitä tulee paineltua paperiin joskus aika paljonkin. :D Eli tässä otin vain sen ensimmäisen leiman, onnistui se tai ei. Yleensä mä vielä vähän pyörittelen leimasinta kevyesti paikallaan, että ilmakuplat häviäisi kuviosta. :)

   Poista
  2. Aaa, okei. Mulla ei kyllä ehkä kärsivällisyys riittäisi :D

   Poista
  3. No ei mullakaan aina. :D

   Poista
  4. Ahaaa....kiitokset tästä vinkistä :) (Itse olen aina vain ottanut sen ekan ilman sen kummempaa kikkailua - ilmankos ne on vähän niin ja näin aina..)

   Poista
  5. Jep, en mä suinkaan läheskään aina sitä ensimmäistä leimaa kynnelle laita, vaan toiset leimat onnistuu paremmin kuin toiset. Painan ne paremmat. :D Ja aloitan vielä oikean käden leimailuista kun loppua kohti ne yleensä paranee, näin saan kuvauskäteen vielä paremmat leimat kuin toiseen. Onko se sitten huijausta tai ei, jokainen päättäköön itse. :D :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)