sunnuntai 18. elokuuta 2013

Mistä tulee Belegwen?

VAROITUS! Tämä ei sisällä kynsiä, joten kannattaa suosiolla skipata jos ei muut kiinnosta. Tämä nörttipostaus on nyt juuri sopivaa ajanvietettä eilisten polttareiden jälkeiseen väsyneeseen mielentilaan. :) 

Aina silloin tällöin saan kyselyitä blogini nimestä, että mistä se tulee. Mitä tarkoittaa Belegwen? Tässä tulee selitys. Blogin perustin vuonna 2011 loppuvuodesta. Huono kun olen keksimään nimiä enkä halua omalla nimelläni tätä blogia pitää, päätin käyttää pelinimeäni. Ja tähän sitten vielä lisäys että kyllä, olen nörtti. :P

Alunperin Belegwen oli ystäväni pelinimi MUDissa. Puhutaan 2000-luvun alkupuolesta. Muistaakseni hän sanoi keksineensä nimen jostakin haltiasanastosta, jossa se tarkoitti vahvaa neitoa tai jotain vastaavaa. Itse en kyseistä peliä pelannut, vaan tykkäsin pelailla esimerkiksi Diablo 2:sta. Myöhemmin yliopistolla työskennellessäni työkaverin pirulainen koukutti mut World of Warcraftiin (jos joku ei tiedä, WoW on massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli, jossa hahmo kehittyy tehtäviä tehdessä). Kyseessä on muistaakseni vuosi 2006. Siellä pitää pelihahmolle keksiä nimi, jonka piti olla vielä hyvä kun siellä pelataan muidenkin pelaajien kesken. Olin pelannut aikaisemmin vain yksin, joten nimillä ei niin ollut väliä. Kysyin ystävältäni sillon, saanko varastaa hänen pelinimensä tuon pelin käyttöön. Se sopi hänelle ja siitä lähtien se onkin ollut mulla käytössä. Ystävänikään ei taida enää pasianssia kummempia pelailla. :)

Mä en koskaan ole ollut kovin pahasti koukussa pelaamiseen, aina silloin tällöin kuulee kauhutarinoita ihmisistä, jotka unohtavat sen muun elämän ja vain pelaavat. Mulle pelaaminen on puhtaasti stressinpoistokeino. Se vie ajatukset pois muusta kun on pakko keskittyä pelaamiseen. Kynsien lakkailu on nykyään myös mulle se henkireikä, jolla pääkoppa pysyy kasassa. Nämä kaksi asiaa ovat oikeastaan ainoita, joissa pystyn keskittymään vain yhteen asiaan ja muu unohtuu. Välillä on kuitenkin pitkiä aikoja etten pelaa, eikä sekään ahdista yhtään. Sitten on taas mukava tulla katsomaan, miten virtuaalimaailma on muuttunut. :D WoW on siinä mielessä hyvä peli (varsinkaan kun en itse vaadi grafiikoilta paljoa) kun siinä riittää tekemistä niin pitkäksi aikaa kuin vain haluaa. Nykyään en pelaa paljoa muiden pelaajien kanssa, vaan tykkään tehdä omia juttuja muista välittämättä. :) Ei mulla ole aikaa odotella muita pelaajia illat pitkät. Enkä myöskään pysty joka päivä edes pelaamaan. Siksi en edes kelpaisi kovan luokan pelaajien keskuuteen, enkä kyllä sinne haluaisikaan. :P

Miltä Belegwen sitten näyttää? Tältähän se:


Belegwen on Troll Hunter, kissan nimi on Diego (ei mitään hajua mistä sekin tuli). Karu muija vai mitä? :D

Tähän loppuun vielä lisäyksenä se, että myös mies pelaa. ;) Tosin hän pelaa paljon erilaisia pelejä ja konetehotkin ovat ihan eri luokkaa kuin mulla. On paljon ihmisiä, jotka vastustavat pelaamista, mutta hyödyllisiäkin pelejä on olemassa. :) Miehellä hyödyllisin tämän hetken peli on Rocksmith. Ehkä paras opetuspeli ikinä. :D

Kylläpäs oli sekava postaus. Vähän sekava mielikin on näin väsyneenä, joten suotakoon se mulle. :D Löytyykö lukijoista muita nörttejä itseni lisäksi?    

39 kommenttia:

 1. Heh, arvelinkin, että nimi saattaa juontaa juurensa jonnekin nörttimaailman suuntaan! :D Itse en pelaile, mutta veli on ollut täysin WoWin syövereissä jo monta vuotta =)

  Ja juu, aika karu muija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin arvattu! :D

   Monihan on jo ehtinyt kyllästyä WoWiin, mutta taitaa se aika suosittu peli olla edelleen näin vuosienkin jälkeen. :D

   Poista
 2. Heiiii! Muitakin pelityttöjä! :) Ite pelaan Blood Elf Paladinilla (ja Roquella, Priestillä ja Warlockilla, kaikki BE :D) ja mulla on sama: on kausia jolloin en pelaa enkä tunne paniikkia, että pakko pelata ja sitten on kausia jolloin pelaan kokoajan :D Olen muuten titteliltäni Loremaster, tykkään tehdä tehtäviä :D En malta odottaa uuta patchiä, se traileri näytti tosi hienolle! :)
  Millä servulla muuten pelaat (ei ole pakko vastata :))?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on oikeestaan yhellä servulla sen maksimi 11 hahmoa, joista 8 on jo 90lvl ja 3kpl vielä 85lvl. Eli kaikki luokat löytyy. :D Myös kaikki ammatit on tapissa. Mullakin löytyy tuo Loremaster, sekin tuli aikoinaan hankittua. :) Ja servu on tosiaan Wildhammer.

   Ainahan ne patchit näyttää hienoilta, toivottavasti sooloileville on tekemistä, ettei aina vain raidaaville. ^^

   Poista
 3. Piti sitten pistää sekin vahinko kiertämään. Toivottavasti on edelleen kiva se seepra, minkä siitä hyvästä sait :P

  Saapa nähdä milloin sorrun itse ostamaan lisää peliaikaa, 1 1/2 kk mennyt ihan hyvin jo ilman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se pitää jollekin kostaa! :D

   Mä luulen, että mulla tulee sit tauko noiden kolmen levutuksen jälkeen. :P

   Poista
 4. nörtti ilmoittautuu! Se kaikki alkoi mun veljestä, joka sit opetti mut pelaamaan gta:sta lähtien koneella nes-emulaattorilla duck talesia ja marioita yms. 7-vuotis synttärilahjaksi sain siltä sitten Nintendo GameCuben, joka on mulle edelleen se kaikista rakkain konsoli. Sille onkin tullut haalittua ihan kiva määrä pelejä :D
  Jossain vaiheessa innostuin simssistä, ja omistan siihen vieläkin erittäin mukavan addiktion. Nyt ostin kesätyörahoilla itselleni (ja jäi vähän velaksikin) kunnon koneen ja näytön, että nyt kelpaa pelailla! Tyhjensin tilin steamin kesäaleissa ja nyt on tapettu zombeja ja pelailtu scribblenautsia ja mitähän kaikkea :D

  No mutta joo. Hirvee elämänkertomus tässä taas... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, meitähän on jo monta! Itellä ei oo oikeen koskaan tuo konsolipelaaminen innostanut, pelit joita pelaan vaatii hiiren. :D Toki on tullut pelattua konsoleillakin jonkin verran, mutta PC vie aina voiton. Simssiä pelasin itse vähän aikaa kun se aikoinaan tuli, mutta se jäi sitten siihen.

   Mies osti muutaman osan omaan koneeseensa viime viikolla 500 eurolla, joten toivon, ettei mun kone hajoo kovin pian... :D Steamissa on kyllä ollut tosi hyviä tarjouksia alejen aikaan, miehellä taitaa olla siellä tilillä jotain 100 peliä jo muiden pelien lisäksi. :)

   On se hyvä aina välillä keskustella muustakin kuin kynsistä. :D

   Poista
 5. Ei nörtti siskosi ilmoittautuu vaan sillä että taisikin olla juuri omassa blogissani belegwenistä puhe, ihan pienesti vain!:D Heheee.

  VastaaPoista
 6. Nörtti o/
  Tai no, ite pelaillu wowia viimeks tossa pari vuotta sitten, nyt ei taas oikein kerkeä kun on taapero talossa, ja vähän tää kynsiharrastus on vallannu illat :D Ja pari konsoliakin löytyy et pelailen useammalla laitteella. Pahinta nörtteilyä mun osalta tällä hetkellä on scifiromaanien ahmiminen :D
  Muutama vuos sitten, just 2006 oli kun pelasin wowia enempi, en muista millä tasolla olin.. Night Elf hunter joka tapauksessa, yleensäkin peleissä tykkään ampuvista hahmoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättäen se taapero vie aikaa... :D Mullakin tämä kynsiharrastus on vienyt vähän aikaa pelaamiselta, mutta ei kuitenkaan kovin paljon. Mulla on sama, tykkään enemmän rangedista kuin meleestä. Eniten käytetty hahmo mulla on kuitenkin nykyään Warlock.

   Poista
 7. Mulla tuli heti sun kissasta mieleen Ice Agen Diego. Samaa näköä kyllä on. :D
  Itse oon kans aika huono keksimään nimiä, joten nimesin oman pelihahmoni meidän koiran mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no sehän se vois olla :D Mun hunterilla on myös toinen petti, jonka nimesin koirani mukaan. :)

   Poista
 8. Täälläkin ilmoittautuu WoWittaja ja kynsien koristelija!
  Mainina on ihana lörppäpyllybumari nimeltä (tittididii) Toimoi, elikkä Tauren Druidia pelaillaan! Aloitin WoWin joskus WotLKin aikaan, ja siitä lähtien on tullut pelailtua enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Pelaan aika lailla kuolleella realmilla nimeltä Trollbane, ja meillä on siellä pieni mutta pippurinen suomalainen kiltakin. Toivottavasti seuraavan patchin aikana tulevat connected realmit pelastaa tilanteen, ja saadaan kilta kasvamaan ja päästään raidaamaan!

  Parasta WoWissa on minusta juuri se sosiaalisuus, Suomen sisältä on tullut monta mahtavaa tuttavuutta ja muutama ystäväkin saatua, ja avomieheenkin tuli tutustuttua WoWin syövereissä.. :)

  Tästä aiheesta jaksaisin kyllä höpistä pitkäänkin, mutta jätän nyt kilometrikommentit vähän lyhyemmäksi. Vielä tähän postaukseen liittymätön kommentti: teet tosi kauniita kynsiä!

  Toimoi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Sieltähän löytyi toinenkin. :D Mä sain aika vasta levutettua oman druippani 90lvl, mutta ei ole sen kummemmin tullut pelailtua sillä. Mä oon kuulunut muutamaan suomalaiseen kiltaan, mutta todennut ne aina enemmän tai vähemmän epäsopiviksi itelle. Noi vastakkaisen sukupuolen edustajat kun ei aina ole niitä kypsimpiä pelaajia. :D Kaikista paras kilta oli yks ruotsalainen, mutta siitäkin on elo hiipunut.

   Mä en niin siitä sosiaalisuudesta piittaa peleissä, tykkään tehdä omia juttuja. Raidaaminenkin on tietty kivaa, mutta hirvittävän turhauttavaa kun aina joku tekee jotain jota joutuu sitten odottelemaan. Se on yleensä ollut yhtä odottamista ja sitten menee koko ilta kun joutuu odottelemaan. :D

   Kiitos! :)

   Poista
 9. Joo yks nörtti lisää ilmottautuu! :D
  Wowia en oo ikinä kokeillu, kun se on kuukausimaksullinen :)
  Tällä hetkellä on ykköspelinä Guild Wars 2 joka sekin on mmorpg. Kyllä sitä varmaan päivittäin vähintään tunnin pelailee ja joskus viikonloppusin hujahtaa koko päivä koneella :D
  Mie koukutun aina johonki peliin ja pelaan sitä ihan hulluna jonki aikaa, kunnes kyllästyn ja vaihdan johonki muuhun. GW2 on nyt pysyny pitkän aikaa, mut ehdin kyllä välissä koukuttumaan uudestaan esim. Simsiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että tää kuukausimaksu on vähän huono juttu näissä. Toisaalta se kyllä sitten takaa paremman palvelun valmistajan päässä. ;)

   Mulla on vähän sama juttu, että koukutun helposti peleihin, mutta oon oppinut välttään uusia pelejä ihan kiitettävästi. :D

   Poista
 10. Wowiin en ole hurahtanut, mutta mm. GW2 ja LoL:iin. :) Awwws ihanaa että muitakin kynsi ihmisiä myös pelaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään olisi uskonut, että näin monta kommenttia löytyy tästä postauksesta. :D Kiva kun on muitakin kynsinörttejä.

   Poista
 11. Hahaa, hauska postaus! Tällaista on kiva lukea, vaikka itse kuulun siihen kategoriaan että tiedän just ja just mitä kirjainlyhenne wow tarkottaa :D
  Mutta arvaa saanko nyt tota sun hahmon kuvaa pois päästä, kun tulevaisuudessa luen sun blogia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä oli erilainen postaus! :D

   Pitäisköhän mun vaihtaa profiilikuvakin tuohon hunteriin...? :D

   Poista
 12. Duh, en tiiä lähtikö mun kommentti, laitan uusiks. >.<

  Draenei paladin (ja miljoona alttia) ilmoittautuu! Nyt oon tosin ollut kolmatta kuukautta pelailematta, kun ei oo aika ja mielenkiinto riittänyt. Meillä oli killan kesken just miitti viikonloppuna ja nyt tää postaus, alkaa pikku hiljaa tekee mieli palata pelailemaan. :D

  Empä ois jostain syystä osannut kuvitella, että sä pelaisit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli sekin kommentti, mut julkaisin tämän. :)

   Mullakin taitaa altteja olla viidellä eri servulla, mut yhdellä on tavotteena saada kaikki 11 tappiin asti.

   No en mä tota nörttipuolta niin kauheesti mainosta, mutta olen pelannut kyllä ihan lapsesta asti. :)

   Poista
 13. Hahaa! Hauska postaus :) Ite olen hakannut oikeastaan vain FPS-pelejä (Tremulous, Urban Terror, CS) ^__^ Nuorempana tuli pelailtua myös Black&Whitea ja Settlerssiä. Nyttemmin pelaaminen on jäänyt vähäisemmälle, mutta Skyrim oli vuosi sitten ihan helvetin kova juttu. Hihii! Hyvä me kynsipelurit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en pysty pelaan FPS-pelejä, niistä tulee todella helposti huono olo. :D Selttlerssiä on myös itse tullut hakkailtua. Mies pelaa Skyrimiä, mut mä en oo koskaan siihen haksahtanut, tai uskaltanut edes kokeilla. :D

   Nyt pitää varmaan perustaa oma ryhmä Facebookkiin, kynsipelurit! XD

   Poista
 14. Pelaaminen!!! Ja Diablo 2 on ihan parhautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Diablo 3 oli pienoinen pettymys, mutta kakkosta pelasin tosi kauan. :)

   Poista
 15. Loistava postaus!!! Lisää tälläsiä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eihän sitä tiedä vaikka niitä lisääkin tulisi! :D

   Poista
 16. Mä olen ihan pelaaja kans. Aloitin Simsin ykkösen aikoina ja sitä pelasin iloisesti vuosia, hankkien kakkosen ja kolmosen ja kaikki lisäosat järjestyksessä. Tavattuani poikaystävän mokoma koukutti mut Elder Scrolls Morrowindiin...siitä se sit lähti. Wowia pelasin vaniljasta lähtien, silloinen maini (gnome mage) pääs just levelille 60 kun TBC tuli ulos. Nykyinen maini on draenei hunter. Mä pidän taukoja ja ostan sit taas gamecardeja. Nyt on pitkä tauko (joulusta) takana, meinaan ostaa kortin kunhan saan koneen kuntoon. Muita hyviä pelejä joita pelaan nyt on Tropico 4, CIV 5, Don't Starve ja Terraria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan hämärästi, etten ihan saanut mun hunua 60lvl ennen TBC:tä. Mutta iloisesti siitä lähtien kaikki lisärit on tullut hankittua. :D Mulla pisin pelaamaton jakso taitaa olla muutaman kuukauden mittainen. Mun maini on nykyään belf lokki, hunulla ei juurikaan tule pelailtua.

   Mulla ei onneksi ole koukuttumista muihin peleihin, eikä aika edes riittäisi! :D


   Poista
  2. Noi kaikki lopun pelit näyttää kyllä just sellaisilta, että mä koukuttuisin niihin! Parempi kun en ala koskaan kokeileenkaan. :D

   Pelasinhan mä tosiaan aikoinaan paljon C&C Red Alert 2:stakin. Ja tietty muitakin sarjan pelejä. :)

   Poista
  3. Toi dont starve on ihan huippu! Mulla on itseasiassa steamtilillä yks kappale tuota peliä annettavissa lahjaksi, haluutko? :D

   Poista
  4. Kyllä se mulle sopii! :D

   Poista
  5. Laitoin sähköpostia :)

   Poista
  6. Ei ainakaan vielä tullut perille. :O Odotellaan siis... :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)