perjantai 11. marraskuuta 2016

Kurkistus leimauslakkoihin

Jälleen olisi aika palata aarrearkun kätköihin. 

Tänään vuorossa leimauslakat.

Leimauslakkojahan ei lasketa lakoissa kokonaissaldoon, joten näitä saa olla ihan mielin määrin (ei mitenkään itsensä huijaamista, eihän?).

Suurin osa näistä on pelkästään leimauskäytössä, erillään korissa muusta lakkakokoelmasta, mutta poikkeuksiakin tosin löytyy. 

Mun suosikkeja tällä hetkellä on Colour Aliken leimauslakat. Ne toimii omassa käytössä parhaiten ja ovat heti sopivan paksuisia. Tykkään itse leimauslakoista, jotka eivät ole liian liruja, näillä paksummilla saan tarkemmat leimat aikaiseksi. Colour Aliken valkoinen tosin ei pelitä kaikissa yhtä hyvin kuin Essencen valkoinen, joten tarkistan aina leiman ja lakan sopivuuden. 

Näissä lakoissa on myös tosi runsas pigmentti, joten ne näkyy hyvin myös tumman päällä. 


Dashica on myös sellainen merkki, joka on musta ihan hyvä, mutta lakka on vähän liian ohutta. Pigmenttiä löytyy, mutta lakka pitäisi paksuunnuttaa ennen käyttöä ja siksi nämä jää usein käyttämättä. Mulla liian ohut leimauslakka aiheuttaa leiman venähtämisen kynnellä. Loppua kohden nämä lakat paksuuntuvat ja ovat silloin parhaimmillaan. En ole uskaltanut jättää näitä paksuuntumaan, sillä ihan varmasti unohdan käydä sen korkin laittamassa kiinni, jos jätän sen auki hetkeksikään. :D


On mulla vielä jemmoissa Konadin leimauslakkoja. Näillähän sitä tuli aloitettua leimailu, sillä muuta nyt ei ollut edes tarjolla. Nämä ovat hyviä vaaleiden lakkojen päällä, mutta ei niin hyvin tummien päällä. En tiedä onko näissäkin tapahtunut edistystä, mutta en usko ostavani Konadeja enää, kun parempiakin on tarjolla. 


Sitten näitä sekalaisia hyviä poimintoja. DaLen leimauslakkoihin pääsin tutustumaan saadessani tämän yhden Mi Nailsilta testiin. Tykkäsin kovasti! Essencen valkoinen on yksi luottovalkoiseni, se toimii tosiaan siellä missä Colour Aliken valkoinen ei. Essencen mustaa ei kyllä tule hirvittävästi käytettyä, sillä se ei ole niin pigmenttinen kuin monen muun merkin musta. Siksi käytän Colour Aliken mustaa. Dependin hopeinen ei oikeastaan ole leimauslakka, mutta se toimii siihen tosi hyvin, siksi sitä tulee ostettua. 


Lopuksi vielä lakat, jotka eivät ole leimauslakkoja, mutta toimivat yleensä täydellisesti siihen tarkoitukseen. Eli legendaarinen China Glazen Romantique -kokoelma. Mulla on näitä 10/12. Nykyään ei tule tehtyä niin paljon noita metallisia leimauksia, mutta en mä näistä lakoista halua luopuakaan, ne toimivat kuitenkin niin hyvin tuohon tarkoitukseen. 


Nuo China Glazen lakat ovat kyllä lakkakokoelmaan laskettuna, kuten tuo Dependin hopeinenkin, mutta muut eivät mielestäni kuulu kokoelmaan, vaan ovat puhtaasti leimauslakkoja. 

Onhan mulla paljon lakkoja, jotka toimivat myös hyvin leimaukseen, mutta nämä lakat säilytän vain ja ainoastaan leimaamistarkoituksessa. 

Oliko näitä teidän mielestä paljon vai vähän? Nyt kun ne tähän listasin, niin omaan silmään nämä näyttää aika vähältä, jotenkin ajattelin näitä olevan paljon enemmän. :D

20 kommenttia:

 1. Mun silmään tuo määrä näyttää paljolta. :D Itse luovuin lähes kaikista Konadeista, kun ne ei toiminut omaan makuun tarpeeksi hyvin (suurin syy tuo huono peittävyys). Color Aliket kiinnostaisi testata mutta en ole vielä raaskinut ostaa. BornPrettyn leimauslakkojen pigmenttisyydestä oon tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Mäkin voisin näistä Konadeista luopua, niitä kun ei ole tullut käytettyä tosi pitkään aikaan! Colour Aliket on kyllä vähän kalliita, mutta on ne ainakin omassa käytössä olleet tosi toimivia. :) BPS:n leimauslakkoja en ole uskaltanut kokeilla, vaikka ei mulla kyllä mitään allergiaa ole ikinä mistään tullutkaan. :D

   Poista
 2. Yllättävän vähän kuitenkin, mä jotekin ajattelin, että sulla olisi enemmänkin näitä. Mua harmittaa, että kynsillä on tälläkin hetkellä levähtäneet leimat, koska Dashican valkoinen on lirua enkä myöskään uskalla jättää sitä kuivumaan koska unohtaisin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin ajattelin, että niitä olisi enemmän! :D Mä en edes yritä liian lirulla lakalla leimata, sen on pakko olla vähän jänkkiä että toimii mulla.

   Poista
 3. Jotenkin voisi ajatella että sulla ois ollu leimauslakkoja enemmän koska sun lakkaukset on aina jotenkin hyvin originaaleja eikä tunnu että niissä käytettäisi paljoa samoja hommia. Colour Aliket on kyllä kivoja ja siis onhan noita nyt melko hyvä määrä kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :D Ei niitä sitten lopen tämän enempää löytynyt, vaikka onhan tässäkin jo aika iso määrä. :D

   Poista
 4. Kiva kokoelma leimauslakkoja :) itse käytän eniten MoYou Londonin mustaa ja valkeaa, erilaisia kromi- ja metallilakkoja. Dashicaa tai Colour Alikea en ole testannut. Konadit on kyllä jäänyt, parempiakin kun on. Mutta ne on siinä mielessä lähellä sydäntä että niistä se koko harrastus lähti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita kertynyt! :) Mä en ole vielä noihin MoYoun lakkoihin sekaantunut, mutta ei se ole kaukana, olen niitä jo sillä silmällä vilkuillut! :D Joo, kai mäkin noita Konadeja säilytän vähän tunteellisista syistäkin. :D

   Poista
 5. Hei tämäpä oli kiva postaus! Olen itse huomannut myös tuon, että Konadit eivät oikein tuppaa tummien värien päälle kauniisti leimaantumaan ja olen pohtinut, että mihin pitäisi vaihtaa. Vinkit olivat siis tarpeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! Mä suosittelisin ensimmäisenä noita Colour Alikeja, ne on toimineet tummienkin päällä kaikki mitä mulla on ollut. Tietenkin ne vähän erilaisena näkyy tumman ja vaalean päällä, mutta näkyy kuitenkin hyvin. :)

   Poista
 6. Hei, tää oli kiva postaus! Taidan itsekin ottaa seuraavaksi Colour Aliken leimalakat kokeiluun :) Essencen mustaa en oo saanu toimimaan omassa käytössä; kuviot ei nouse kunnolla :/ En ole kyllä ihan kaikkia poppakonsteja kokeillut, ei oo hermot riittäny :D Romantique-kokoelma multa löytyy just leimaus- ja marmorointitarkoitukseen :) Sekä A Englandin Excalibur ja pari Color Clubia on omistettu vaan leimauksiin. Konadeissa löytyy perusvärit. Tuntuu, että leimaukseen olisi paljon lakkoja, mutta silti huomaan aina jonkun sävyn puuttuvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Kannattaahan se kokeilla noitakin lakkoja, jos niistä se sopiva löytyy! Mulla musta toimii kyllä, mutta se pigmentin puuttuminen ärsyttää, valkoinen on paljon parempi.
   Leimaukseen on kyllä tosi paljon lakkoja saatavilla, mutta esimerkiksi toimivaa tummanruskeaa leimauslakkaa mulla ei vielä ole, sen ostan heti kun sopiva löytyy! :D

   Poista
 7. mun lempparit on essencen valkoinen ja musta ja ne onkin ainoat varsinaiset leimauslakat mitä multa löytyy :D käyttelen kyllä pigmenttisimpiä normilakkoja leimauksessa. noita Colour Aliken leimauslakkoja pitäis kyllä testata !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on mullakin paljon noita normilakkoja mitä käytän sitten leimaukseen, mutta ei nyt tähän postaukseen jaksanut kaikkia erotella. :D Suosittelen kokeilemaan noita lakkoja, mä ainakin tykkään! :)

   Poista
 8. Kiva nähdä mitä kaikkia leimalakkoja sulla on. Itsellä kokoelma täyttää puoli helmerin laatikkoa, mutta tosiaan näitähän ei lasketa. :D Colour Alikelta omistan vain yhden leimalakan, mutta se on kyllä ollut toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä tosiaan on parasta se, ettei niitä lasketa! :D Kannattaa kokeilla muitakin noita leimalakkoja, tykkään itse tosi paljon niistä vaaleista pastellisista, ne kun näkyy tummemmankin päällä. :)

   Poista
 9. Kyllä miekin oisin voinu olettaa, että sulla ois huomattavasti enemmänkin leimauslakkoja :) Itse olen vähän jäänyt siihen vaiheeseen, että etsin sitä sopivaa settiä. Ja just haluisin joltain tietyltä merkiltä useamman värin, tai noh, yleensäkin enemmän värejä. Mistä olet ostanut nuo ColorAliket? (Onhan siitä varmaan ollut puhetta, mutten tietenkään muista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, näitä kun lopen olikin aika vähän! :D
   Mä oon ostanut ja osan saanut Naiskauneus.fi -verkkokaupasta. Mun kohdalla ainakin toimitus on ollut tosi nopeeta aina! Ne on vähän hassusti siellä sivuilla löydettävissä, mutta suora linkki leimauslakkoihin on tässä:
   http://www.naiskauneus.fi/epages/naiskauneus.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014092506/Categories/TUOTTEET/Kynnet/Leimauslakat

   Poista
 10. Mä lasken kans leimauslakat iha erikseen :D Järkytyin joku päivä kun tajusin, että mulla on jotain 30kpl leimauslakkoja! Silti melkein aina käytän vaan niitä samoja muutamaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onhan näitäkin kyllä aika paljon ja mäkin käytän yleensä mustaa, valkoista, hopeista ja kultaa. :D Mutta pitäähän niitä olla meillä jotka leimaa paljon! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)