lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lakkausnurkkaus: Osa 4

Viimeinen lakkausnurkkaukseen liittyvä postaus tulee tässä. Postauksessa näytän miten ja missä otan kuvat. Olen kaukana edes hyvästä harrastelijakuvaajasta, mutta jotain hajua mulla näiden juttujen suhteen on. Olen joskus opiskellessani ammattikorkeassa käynyt jopa yhden valokuvauskurssin. :D Joten jos jokin teistä lukijoista sattuu olemaan harrastaja ja puhun puuta heinää tässä postauksessa niin saapi kyllä korjata.

Mullahan ei ole järkkäriä, vaan tällainen n. 5 vuotta vanha tavallinen digikamera. Tämä kamera tuli joskus ostettua lähinnä sen vuoksi, että sillä sai myös kohtuullista videokuvaa tallennettua. Tällä kameralla ei saa hyviä kuvia vähänkään hämärässä paikassa, kuvat tärähtää äärettömän helposti päivänvalossakin (siksi käytän jalustinta aina kynsiä kuvatessa) ja muutenkin tämä on vähän kenkku kamera. Ehkä suurin plussa tässä on se, että sillä saa tarkkoja makrokuvia sentin päästä kohteesta ja sillä on joskus kiva leikkiä. :D Kamera kuitenkin ajaa asiansa siihen asti kunnes rikastun ja ostan järkkärin tai edes uudemman kameran. :) Tämän näköinen tämä mun kamera on, Canon SX1IS.


Kuvat otan blogiin manuaaliasetuksilla yleensä makro päällä ja yritän etsiä sopivat asetukset aina lakasta riippuen. Yleensä säädän värejä ja kuvan valoisuutta vielä Photoshopilla.

Ja tässä tuo kamera näkyy sitten kameranjalan kanssa. Jalka taitaa ehkä olla äidin, mutta se on ollut mulla muutaman vuoden lainassa... :D


Kaikilla tuntuu olevan Lightbox itse tehtynä tai ostettuna. Mullakin oli aikoinaan, mutta kyllästyin siihen, että se oli liian pieni tai en saanut valoja oikein säädettyä (vai istuikohan joku sen ruttuun joskus?). Siispä kehittelin itselleni vähän helpomman tavan.

Mulla on vanha valokuvakehys, jossa on tuollainen klipsi ylhäällä.



Siihen laitan valkoisen paperin kiinni. Monet käyttää muitakin värejä taustoissa, mutta itse olen toistaiseksi pitäytynyt tässä.


Ympäriltä löytyy kolme lamppua, joista kaksi on Airam -pöytävalaisimia. Kolmas on on Jyskistä ostettu samanlainen valaisin, mutta se hajosi heti kättelyssä, joten en suosittele niitä kenellekään. Lamppujen polttimot ovat Osram -merkkisiä. Päivänvalon värilämpötila on 5500 Kelviniä, mutta itse en löytänyt kohtuulliseen hintaan vastaavia, joten tyydyin hiukan huonompiin. Näiden  lamppujen värisävy on 4000 K ja lumeneita (valon määrä) löytyy 1400, joka vastaa hehkulampuissa n. 100 W. Eli mulla on aika paljon valoa tässä pöydällä työskennellessäkin, mutta silti sitä ei ole liikaa! :) Hintaa näillä lampuilla on ollut jotain 9€-11€/kpl.Tässä vielä kuva paketista (pakko oli säästää tämä pahvi, tai muuten en muistaisi enää mitä olen ostanut). :)


Sitten mä säädän kameran asetuksia tarvittaessa ja kuvaan lakkapullot tai käden tässä. 


Jos tarvitsen pehmeitä varjoja niin teippaan lamppuihin valkoiset paperit suodattamaan valoa. 



Eikö tämä aja saman asian kuin Lightbox? :D

Haaveissa olisi saada joskus se järkkäri (en missään nimessä väitä, että pokkarilla ei saa hyviä kuvia!) ja oppia myös enemmän valokuvauksesta. On vain tiettyjä asioita johon tämä mun kamera ei vaan pysty, mutta tätä blogia varten mun kamera riittää ihan hyvin. :)  

Tietysti tärkein bloggaajan tarvitsema "työkalu" on kone jolla tehdä postaukset. Meiltä nörteiltähän löytyy kahta henkeä kohden kolme pöytäkonetta (läppäreillä ei meidän käytössä tee yhtään mitään) sekä tabletti. Tabletilla bloggaaminen on sieltä ja syvältä, joten teen postaukset aina pöytäkoneella. :P Mun koneessa on kaiken lisäksi vielä kaksi näyttöä, yleensä mulla on toisessa näytössä selain ja toisessa pyörii peli. Nainen kun olen niin pitää tehdä monta asiaa yhtä aikaa... ;) Vietän aikaa koneella paljon enemmän kuin katson televisiota. Katson televisiota ehkä alle 5 tuntia viikossa. Ymmärrätte varmaan miksi mun "työpisteeni" näyttää sitten tältä:


Aika tyttömäinen, eikö totta? :D

11 kommenttia:

  1. Heh, tuo sun tietokonepöytä muistuttaa sangen suuresti meijän sellaista. Minä ja mieheni nörtätään saman ison tietokonepöydän ääressä. Mulla on pöytäkone, jonka pömpeli on viereisellä pienellä tietsikkapöydällä. (Jossa on mun kaikki kynsilakkausjutut.) Mun stereot on liitetty mun koneeseen ja kaiuttimet on aseteltu näppärästi. Ei oo tv:tä ni katotaan mun koneelta kaikki mitä halutaan kattoa, eli harvemmin mitään... :D Miehellä on läppäri ja se on yhistetty isoon näyttöön. Lisäksi mun kone on yhistetty myös miehen näyttöön... :D Nört nört vaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Meillä on tosiaan erikseen tässä talossa tietokonehuone, josta ei löydy mitään muuta kuin koneisiin liittyvää kamaa. :) Täällä huoneessa on kaksi konetta, kolmas kone löytyy olohuoneesta ja sitä käytetäänkin lähinnä musiikkia soitettaessa ja se on myös yhdistetty tykkiin, että voi leffoja katsella. Nört nört nört todellakin! :D

      Poista
    2. Meillä on olohuoneessa tää systeemi... Muutamat vieraat sanonu tän nähdessään, että teillä on oikea mediakeskus... :D Onhan tää tavallaan. Mun kynsilakat ja niihin liittyvät härpäkkeet on kyllä totaalisesti vallannu tuon pienen tietsikkapöydän. Heh. Kätevää nörtätä samalla ku oottelee lakkojen kuivumista... :D

      Poista
    3. Mäkin nykyään kattelen sarjoja tabletilta samalla kun lakkailen kynsiä. Kätevää! :D

      Poista
    4. Voiko enää sanoa muuta ku, että hyvä me... :D Nört nört!

      Poista
  2. Aivan älyttömän mahtava postaus! Iso kiitos tästä. Sain muutaman todella hyvän vinkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fani! Toivottavasti tästä tosiaan jotain hyötyäkin saa irti! :)

      Poista
  3. Tällaiset kulissien taakse kurkkimiset on jänniä :D ja kivoja!

    Tykkään muuten sun blogin tän hetkisestä ulkoasusta tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan näitä kiva tehdäkin! :-)

      Mäkin tykkään tästä taustasta paljon.

      Poista
  4. Tämä oli mielenkiintoinen postaus :) Hauska nähdä miten otat kuvia, koska mielestäni kuviesi laatu on aina niin tasaisen hyvä :) Ja se näköjään voi onnistua ihan ilman järkkäriä ja hillitöntä kuvausstudiota =D
    Sinun "työpiste" näyttää hyvin samalta kuin oma työpiste töissä, tosin valitettavasti sieltä puuttuu tuollaiset kaiuttimet =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En omasta mielestäni ole mikään superhyvä kuvaaja, mutta osaan kuitenkin tuota kameraa jotenkin käyttää. :D Olisihan se hienoa jos omistaisin järkkärin ja sen kuvausstudion, niillä olisi kiva kokeilla saako eroa aikaiseksi. :)

      Nämä mun kaiuttimet on ihan perussettiä, halvat, taisivat olla reilusti alle satasen setti. Basso puuttuu tästä kuvasta, mutta kyllä se tuolla vieressä kuitenkin on. Miehen koneelta löytyy tuosta vierestä paremmat äänentoistovehkeet niin ei mulle ole tarvinut sellaisia laittaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)