perjantai 6. tammikuuta 2017

Karu totuus

Nyt kun uutta vuotta on jo menty kohta viikon verran ja aika moni on tehnyt lupaukset uudelle vuodelle, minäkin voisin kertoa teille oman suunnitelmani. Tähän väliin tosin täytyy muistuttaa, että lupaukset on tehty rikottaviksi, mutta saanhan mä aina yrittää. :D

Olen aikaisemminkin valitellut jäätävää stressiä  ja tämä on valitettavasti syksyn myötä heijastunut myös mun hiuksiin ja kynsiin. Tuntuu, että hiukset lähtee päästä, onneksi on kuitenkin vielä jotain mistä lähteä, mutta itku meinaa päästä aina kun mä harjaan hiuksia ja hiuksia lähtee mun mielestä tosi paljon. Kynsillekin on käynyt vähän köpelösti. Mulla ei ole oikeastaan ikinä ollut ongelmia liuskottumisen kanssa, mutta nyt on. 

Olen jo ottanut ensiaskeleet asian korjaamiseksi, mutta ajattelin jakaa teillekin tämän karun totuuden mun kynsien kunnosta tällä hetkellä, jotta on sitten mihin verrata jos mä saan tämän asian kuntoon. Tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen olen lyhentänyt kynnet aika lyhyeksi, sillä oikean käden keskisormi otti damagea ja kynsi lohkesi pahasti. Mutta tässä tilanne kuitenkin ennen tuota äksidenttiä.

Kynnethän on tällaisella aktiivilakkaajalla aina värjääntyneet, sitä ei oikeastaan voi estää mitenkään. Mutta kyllhän te sen jo tiedätte, mainitsin vain. :D


Vasemmassa etusormi ja pikkurilli on vielä kunnossa, mutta muut kynnet eivät.


Ja ei se tilanne ole oikeassakaan sen parempi.


Oikeassa etusormi taitaa olla ainoa, josta löytyy ehjä kynsi. 


Se, mitä aion nyt ensimmäisenä kokeilla on Essien Millionails-hoitolakkaa. Olen lukenut monella tämän auttavan, joten tätä lähden kokeilemaan. Jos tämä ei auta, turvaudun OPIn Nail Envyyn seuraavaksi, sillä olen todistanut sen korjaavan aika pahastikin vaurioituneita kynsiä. Kolmas vaihtoehto on Trindin Nail Repair. 

Tämän lisäksi opettelen rasvaamaan kynsiäni ja yritän muistaa syödä biotiinia, se auttaisi todennäköisesti myös noihin mun hiuksiin. 

Stressi ei ihan varmasti ole katoamssa seuraavaan pariin vuoteen mihinkään, joten nyt on pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää vain saada tämä muulla tavalla ratkaistua kun se stressitön elämä ei ole mahdollinen. 

Onko teillä heittää vielä tähän lisäksi hyväksi todettuja kikkoja? Ihan kumpaan vain voi ehdottaa, stressin poistoon tai kynsien hoitoon! :D

20 kommenttia:

 1. Entäs CND Rescue RXx? Mulla on ollut kynsissä samanlaisia pitkittäisiä halkeamia ja oon saanut Rescuella kuntoon. Joka päivä kun käyttää, noin viikossa alkaa huomata että halkeama paranee. Toimii myös liuskoittumille :)

  http://charmingnails.blogspot.fi/2015/05/testissa-cnd-rescuerxx-daily-keratin.html

  ps. elevenistä saa pientä Rescue pulloa jos ei isoa raaski ostaa.

  Mun kynnet otti silloin alkusyksystä damagea ja Millionails auttoi silloin. Toivottavasti toimii sullakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Hinnalla ei tässä vaiheessa kyllä ole niin väliä jos vaan joku toimii! Kokeilen tuota sitten seuraavaksi. :)

   Poista
 2. Kuten jo mainitsitkin niin onhan sekosteutus tosi tärkeää. Mä sain omat kynteni kuntoon CND RescueRXX:llä (kirjoitusasu voi olla väärin) se vahvisti ja kosteutti. Lisäksi laitoin aina lakkauksen alle Trindin Nail Repairia. Käytän Trindiä yhä silloin tällöin ja sekä myös Trindin nail balsamia joka kosteuttaa kynttä todella hyvin! Lisäravinteena päivittäin: https://www.yliopistonapteekki.fi/leader-vahva-piimaa-800-mg-tabl-300-kpl-51605.html Omasta mielestä ero on liian suuri syönkö tätä vai en ja eron huomaan eniten kynsien kunnossa. Silviisii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainakin vinkkasi tuosta CND:stä, joten sitä kokeillaan sitten, jos tämä ei auta. :)
   Tuohan ei näköjään ole edes kallista tuo lisäravinne, pitänee sitäkin kokeilla! Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 3. Pidä huoli itsestäsi! Omalla työpaikalla on näkynyt pelottavia esimerkkejä kun kroppa reagoi stressiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon, että kestän tämän stressin ja yritän kyllä kiinnittää huomiota itseeni enemmän. :)

   Poista
 4. Mä kans kuuntelen, jos jollaki on sanottavaa siihen stressin poistoon. :D :D :D Ahhahaaa

  VastaaPoista
 5. Varmaan noi sun mainitsemat tuotteet auttaa, mutta jos ei, niin CND Rescue Xx hyvin todennäköisesti viimeistään auttaa. Sehän on kuurina käytettävä hoitoöljy joka tekee ihmeitä risoille kynsille. Itse otan myös Biorion kapselin päivässä pitääkseni hiukset päässä ;)
  Se tuntuu vaikuttavan myös kynsien ja ripsien kuntoon positiivisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi mieli tilata jo nyt tuota CND:tä kun näin monet sitä kehuu. :3

   Poista
 6. Biorionia suosittelen myös minäkin, söin sitä joskus sen testikuurin ja kampaajakin ihmetteli pitkäksi kasvaneita ja paksumpia hiuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukset kaipaa kyllä tehoaineita nyt, toivon että tuo auttaa siihen! :)

   Poista
 7. Mulla halkeilee ja liuskottuu kans kynnet nyt tosi pahasti ku ei ehi oikein lakkailla.Välillä kirkasta hoitolakkaa sutassu suojaksi.Tuo poika ja arjen pyöritys ei anna myötä illoilla jo niin väsy ku työt ja muu.Hiuksia lähtee mullaki hurjasti en tiiä kai stressaan myös vähän aina ollu sellanen et kaikki stressaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin meen yksivärisillä lakkauksilla suurimman osan ajasta kun ei vain jaksa eikä aika riitä enempään. Mä oon myös sellainen, että stressaan vähän jopa turhastakin, mutta milläpäs sen estää ettei stressaa? :)

   Poista
 8. Mäkin liityn CND:n RescueRXx:n kehujien joukkoon. Kandee testata !!
  -SkyFall-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan onko jo laitettu tilaukseen! :D Nimimerkillä malttamaton...

   Poista
 9. Kääääk, mun kynnet näyttää jossain määrin samanlaisilta kuin sun ja mulle heräsikin kysymys että onkohan mun keho myös stressaantunut? Sekin voi olla hyvinkin mahdollista, mutta ehkä tilanne täällä on sitten kroonisempi eikä noin äkkiseltään syntynyt... Onnea etsintään: jos löydät hyviä tuotteita, niin jaa ihmeessä tietoa täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tämä mullakin johtua jostain muusta kuin stressistä, mutta selvästi hiusten lähtö ajoittuu mulla kovan stressin aikaan. Ainakin kolme kertaa jo tehnyt tän saman ja aina silloin on ollut hirmu stressi.
   Joo, kyllä mun on tarkoitus kirjoittaa tuloksista jos saan asiat korjattua! :)

   Poista
 10. Voihan harmitus sentään! Tsemppiä kynsien kuntouttamiseen, kyllä mä uskon että sä ne jotenkin kuntoon saat. Mutta muista myös kaikkien hoitolakkojen lisäksi käyttää paljon öljyjä, liuskoittuvat kynnet vaativat ennen kaikkea kosteutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin uskon, että tämä tilanne jossakin vaiheessa parantuu! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)