tiistai 7. heinäkuuta 2015

OMG! Kynsi lohkesi, mitä teen?

Tähän postaukseen näköjään pätee sama kuin muihinkin kynsijuttuihin. Jos kynnet ovat hyvässä kunnossa ja menet sanomaan sen ääneen, ihan varmasti vuorokauden sisään ne vähintään murenevat itsestään pois. No, minä tein postauksen kynnen korjaamisesta, siitä miten mulla pysyy paikkaukset kynsillä, joten varmasti se ei tällä kertaa mennyt niin. Postauksen tekemisestä vähän ajan kuluttua sain telottua kynnen vielä pahemmin. Enää se ei kestänyt sitä iskua lautapinon kanssa tapellessani, vaan kynsi lohkesi entistä pahemmin ja lohjennut palanenkin joutui hukkaan, enkä voinut sitä hyödyntää enää. Jouduin lyhentämään kynteni ihan nysäksi ja kyllä ärsytti. Eikä ne laudat edes olleet mun, vaan siskon, jonka lupasin uittaa ojassa tästä hyvästä! Mutta tässä nyt versio, joka toimii itselläni muulloin kun aiheesta postatessa. :D 

Multa on pyydetty ohjeita siitä, mitä teen kun kynsi lohkeaa. Tässä esittelenkin mun tavan korjata lohjennut kynsi. Ennen saatoin korjata geelillä lohjenneen paikan, mutta tämä on huomattavasti parempi tapa, eikä geeliä tarvitse kasvattaa pois. Siispä tämä on myös nopeampi tapa saada omat kynnet takaisin. 

Eräänä lauantaina siivosimme oikein urakalla. Illalla oli tulossa vieraita grillailemaan ja koti piti saada normaalia paremmin puhdistettua. Tällaisissa tapauksissa haen äidiltäni vesi-imurin lainaan. On meillä omakin tavallinen imuri, mutta tykkään käyttää tuota, sillä vesi suodattaa ulostuloilman eikä se näin haise pahalle. Tavalliset imurit koiratalouksissa kun tuppaavat haisemaan sille märälle koiralle pidemmän ajan kuluessa. Koiran karvat saa parhaiten matoista tampparin avulla ja tuohon imuriin saa sellaisen mukaan. Pesimme samalla terassin sohvan, koska senkin pystyy kyseisellä imurilla tekemään. Ainoa miinuspuoli kyseisessä imurissa on se, että se maksaa ihan hillittömästi. Mutta onneksi on äiti, jolta sen saa lainaan tarvittaessa. :D

Miten tämä liittyy siihen, että kynsi katkeaa? No siten, että imuri ja sen lisäosat ovat aika isoja ja hankalia kuljettaa. Sulloessani noita tavaroita auton takapenkille palauttaakseni imurin takaisin kynteni lohkesi. Ei pahasti, sillä lohjennut osa jäi vielä paikoilleen. Tämä on aina parempi vaihtoehto, sillä jos se lohkeaa kokonaan irti, on se aina hankalampi paikata kuntoon! 

Tästä kuvasta pitäisi nyt nähdä kuinka tuo kulma on taittunut kokonaan, mutta se on silti vielä osittain kiinni. Tuo ei tulisi pysymään paikoillaan pelkällä lakkauksella, joten paikkaus on tarpeellinen. Kuvasta voi myös kuvitella kuinka lyhyeksi mun piti lopulta viilata kynnet! >:( 


Näitä asioita käytän kynnen korjaamiseen: Tarralla varustettua silkkikuitua (omani olen ostanut ebaysta), kynsiliimaa (siveltimellä varustettua!), viilaa ja kiillotusviilaa. 


Tuo silkkikuitu maksoi muistaakseni noin kympin verran, mutta siinä on niin paljon noita liuskoja ja leikkaan siitä vain tarvittavan palasen, joten se tulee riittämään vielä vuosia tästä eteenpäin. Osahan käyttää teepussista leikottuja paikkoja, mutta tämä on osoittautunut itselläni kestävemmäksi, joten en enää käytä teepussipaikkoja. Mutta idea on niissäkin sama. :)

Viilaan varovasti lohjenneen pinnan tasaiseksi. Tässä on hyvä käyttää esimerkiksi tuota kiillotusviilaa, ettei kynnen pinnasta lähde liikaa pois ja kynsi ohenee. Seuraavaksi leikkaan sopivan kokosen palasen silkkikuitua. Koska kuidun toisella puolella on tarra, se pysyy hyvin paikallaan ennen liimaa.


Seuraavaksi otan kynsiliiman ja laitan sitä ohuen kerroksen kuidun päälle ja vähän kynnellekin.


Kuitu muuttuu liimasta kirkkaammaksi, joten se ei näy kynnellä enää niin hyvin. Odotan, että liima on kuivunut,  jonka jälkeen viilaan ylimääräisen kuidun pois. Samalla häivyttelen kiillotusviilan avulla paikan reunoja.


Seuraavaksi laitan kaksi kerrosta liimaa tuohon paikkakohtaan. Itse olen huomannut, että kolme kerrosta liimaa on riittävä omille kynsilleni. Annan liimakerrosten kuivua hyvin molemmilla kerroilla. Lopuksi viilaan kiillotusviilalla mahdollisimman vähän pois, mutta kuitenkin sen verran, ettei kynnelle jää mitään liimamöykkykasaa.


Lopuksi vielä kiillotan kiillotusviilan muilla osilla kynnen tasaiseksi. 


Kun homman tekee huolellisesti, kynnestä ei lopulta paljon huomaa, että siinä on paikka.


Ainoa miinuspuoli tässä tekniikassa on se, että kynsilakanpoistoaine vie myös osan liimaa mukanaan. Saatan joutua uusimaan liimakerroksia tai jopa vaihtamaan paikan lakkausten välillä. Mutta kyllä tämä silti on mulle paljon parempi tapa korjata kynsi kuin korjata se geelillä.

Miten te korjaatte lohjenneen kynnen? Oliko tästä teille apua? :)

29 kommenttia:

 1. Iiiiiiiiiik SORI edelleen!! Ei minnuu vielä oo ojasa uitettu, mut jos mä yritän varautua siihen jollaintapaa niin se ei ehkä ois niin kaameeta sit! :)

  VastaaPoista
 2. Mulle ei ole koskaan tullut mieleenkään korjata lohjennutta kynttä. Varmaan sen takia, kun omat kynnet on ihan paperia eikä niitä voi juuri kasvattaa. Ja kun ne napsahtaa niin pala lentää aina lepikkoon. Tuo tekniikka kyllä näyttää niin hyvältä, että kokeilisin ehdottomasti jos en käyttäisi raksuja, jotka on mun ratkaisu katkeamisongelmaan :). Mahtava tutoriaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla yleensä pysyy paikkaukset tällä tavalla ja se ei näy lakkauksen alta ollenkaan.
   Jos mun kynnet olisi hauraat ja helposti lohkeavat, ehkä mäkin olisin opetellut raksujen teon. Mutta onneksi oma kynsi on sen verran vahva, että paikkaaminen YLEENSÄ riittää. :D

   Poista
 3. Ei hitto mä tein sen taas! Vihaan tuota kommenttien poistonappia Bloggerissa! Muutaman kommentin poistin vahingossa kun painoin väärää nappia. Pahoittelut! :(

  VastaaPoista
 4. Minä korjasin aiemmin kans noin, mutta hermostuin siihen, että paikka ei tuntunut kestävän lakkauksen vaihtoa, tai jos kesti, niin korkeintaan yhden. Sitten siirryin käyttämään sitä Orlyn Nail Rescue -jauhesysteemiä, ja kas: paikka kestää monta monituista lakkojenpoistoa. ♥ Lisäksi se jauhe on musta vielä vaivattomampaa käyttää kuin liima ja paikkanauha. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän tuo kestä lakkauksen vaihtoa kovin monesti. Mä oon kanssa joskus aikoinaan miettinyt millainen tuo Orlyn systeemi olisi, mutta en sen kummemmin ole asiaan tutustunut. :) Sun pitää joskus postata aiheesta, sitten kun palaile blogin pariin! ;)

   Poista
  2. Mirva vinkkasi miulle tämän postauksen. Oon nyt kolme kertaa käyttänyt Orlyn nail rescueta ja oon aivan rakastunut ^_^ Minulla myös ongelmana oli se, että joka lakanpoistossa paikka alkoi rispaantua.

   Poista
  3. Joo, mäkin oon tosiaan ostanut jo setin, mutta en ole kuin kerran päässyt kokeilemaan ja varmaankin jatkossa käytän sitä settiä! :)

   Poista
 5. Mulla on sama metodi kuin sulla, joskin tuo Papun mainitsema Orlyn jauhoseos on kiinnostanut jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin alkoi kiinnostamaan taas se uudelleen kun Papu siitä mainitsi, olin jo unohtanut koko systeemin aikoinaan! :)

   Poista
 6. Hei!
  Aivan mahtavat kuvat ja ohjaus kynsien korjaamiseen. Sinulla on loistavat kuvat, ymmärrettävät tekstit. Kyllä olisi monilla opittavaa Sinun opetuksesta. Kiitos!!
  ps. millä englantilaisella nimellä voin tilata tuota silkkikuitua epaysta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Varmaan jollakin Self Adhesive Silk Wrap tai jotain. :) Tässä on linkki tuollaisiin mitä mulla tässä on: http://www.ebay.com/itm/SuperNail-Swiss-Silk-Wrap-Self-Adhesive-Tabs-36-/300601753232?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fd42be90

   Poista
 7. Itse käytin keväällä pikaliimaa (lasikuituteipin kanssa) kynsiliiman kuivuttua ja se kesti aina viikon kerrallaan vähintään. Se oli kyllä vähän hankalaa, enkä tiedä siitä terveyspuolestakaan kyllä :D mutta sain kasvatettua lohkeaman kuitenkin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko lopulta pikaliimassa ja kynsiliimassa paljon eroja INCIn osalta, ehkä joku viisaampi osaisi valaista asiaa... :D

   Poista
  2. Käytännössä samaa tavaraa ovat, kynsiliimoissa on vaan monesti tuo kätevä suti :) Lasikuitupaikka taas on silkkikuitua ehkä vähän vahvempi, muttei yhtä taipuisa.

   Poista
  3. Mulla on pikaliima jossa on tuo sutikin, silloinhan sitäkin voisin käyttää. :D

   Poista
 8. Erittäin siistin näköinen paikkaus, eihän tuosta huomaa ollenkaan että kynttä on paikattu! Taidanpa kokeilla tällaista tekniikkaa, kun juuri sopivasti napsahti yksi vanhoista paikkauksista irti. Itse käytän paikkaukseen lasikuituteippiä enkä käytä liimaa kuin yhden kerroksen, ja eipä se paikka kestä yleensä viikkoa kauempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei kestä kyllä kauan jos liimaa ei ole tarpeeksi. :)

   Poista
 9. Mäkin paikkaan kynnet Orlyn Nail Rescuella ja olen ollut tosi tyytyväinen siihen juuri siksi, että se kestää lakkausten vaihdon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, nyt kyllä kiinnostus kasvoi niin isoksi että pakko ostaa sitä testiin! :)

   Poista
 10. Mä käytän kans aina Nail Rescueta :) maksaahan se ihan sikana mutta kestää varmaan eliniän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli sitten pakko eilen illalla jo tilata itsellekin se testiin. :D

   Poista
 11. No ei kyllä lopputuloksesta huomaisi, että sulla on paikka kynnessä :)
  Mulla on tällä hetkellä kynsissä yhteensä neljä paikkaa, vaikka kynnet on ihan nysät. Teen paikan suodatinpussista ja kiinnitän sen aluslakalla. Hyvin ovat kestäneet niinkin, vanhin paikka tällä hetkellä on pysynyt juhannuksesta asti paikoillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ikinä kestäisi pelkät teepussit, sä osaat ilmeisesti varoa kynsiä tosi hyvin. :D

   Poista
  2. En mä niitä nyt erityisemmin varo, varsinkaan tallihommissa :D Mutta kai tääkin asia riippuu pitkälti kynsistäkin :)

   Poista
  3. Haha :D No täytyy kyllä olla kiinni kynsistäkin, mulla ei pysyis kyllä tolla yhdistelmällä ehjänä. :D

   Poista
 12. Mulle oli ihan uutta, että liimaa kannattaisi laittaa vielä pari kerrosta paikan liimaamisen lisäksi. Täytyykin kokeilla seuraavaksi, kun käy huonosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä opin sen muistaakseni Dependin kynnenkorjaussetistä aikoinaan ja totesin sen hyväksi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)