keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Tammikuun ostosyhteenveto

Mun oli tarkoitus ottaa tammikuu vähän tiukemmin kuin törsäys-joulukuu... Kyllä se toisaalta vähemmäksi jäi kuin joulukuu, mutta mutta! Osa näistä on ostettu jo joulukuussa, mutta ne saapuivat vasta tammikuussa käsiini.

Nämä mainitsinkin joulukuun ostospostauksessa, mutta ne eivät olleet vielä tammikuun alussa saapuneet mulle. Eli kimppatilauksessa tuli toisen hörhön kanssa tilattua pari lakkaa The Nailista Shopista. Molemmat osti Cirquen Mirror Mirrorin ja minä ostin vielä Picture Polishin Cyanin, kun kaveri osti yhden A Englandin. Jälleen kerran kaikki pelitti hyvin ja lakat olivat käsissämme noin viikon päästä tilauksesta. :)



Näiden lakkojen lisäksi ostin tammikuun alussa Kärkkäisen reissulla yhden Essencen lakan. Lakka kulkee nimellä Headphones On! En varmaan olisi tätä ostanut, mutta jos en ihan väärin muista, niin tästä ostoksesta saan syyttää Mallea. Näin jossakin postauksessa tai Instassa muistaakseni Mallen ottaman kuvan tästä lakasta ja se piti napata mukaan kauppareissulla. :)


Näiden lakkojen lisäksi tammikuussa mulle saapui testiin Born Pretty Storelta muutama laatta. 




Born Pretty Storessahan kertyy pisteitä, jos kirjoitat tuotteesta arvostelun ja lisäät kyseisellä tuotteella tehtyjä kuvia. Näillä pisteillä kotiutin vielä yhden saman sarjan laatan.


Nuo laatat eivät siis maksaneet mulle mitään (muuta kuin erittäin kallista aikaani, heh).

Loppukuusta paniikin aiheutti Mi Nails -verkkokaupassa Dance Legendin Wow Prism -lakkojen loppuminen hyllyiltä. Halusin kuollakseni kokeilla edes yhtä näistä, siispä mun piti laittaa yksi tilaukseen. Eihän yhtä lakkaa voi ostaa ettei sille tule paha mieli, joten ostin kaveriksi vielä suurta mielenkiintoa herättävän DaLen Top Aquarelle -kokoelman Sisleyn. Siirtokuvat sattuivat sopivasti olemaan alennuksessa, joten otin vielä pari arkkia niitäkin mukaan tilaukseen. 


Postin ilmoittaessa typerän uudistuksen maksikirjeiden poistoon, moni lakkaharrastaja laittoi isoja määriä lakkoja myyntiin. Montako minä laitoin? Nolla. Miksi? Kun en halua luopua yhdestäkään (eli en jaksanut karsia niitä myyntiin). :P Sen sijaan kotiutin Fanilta yhden Picture Polishin lakan. Tälle jäi postareineen hintaa alle 8 euroa, joten hyvä diili mun mielestä. :)


Lähdettiin sitten tammikuun viimeisenä päivänä vielä siskojen kanssa shoppailemaan. Mä tiesin ostavani Ginasta lakkoja jos löydän kivoja, mutta eniten halusin Sissin postauksen perusteella Sally Hansenin Crochettia. Löytyihän sieltä molempia...


Mielestäni tämä kuukausi olisi voinut mennä paljon paremmin. Nuo kaksi ensimmäistä lakkaa lasken joulukuun hulluuteen mukaan, joten lakkoja tuli oikeastaan ostettua 11 koko tammikuun aikana. Olisihan se voinut olla vähemmänkin, mutta kun löytyi kaikkea ihanaa. Niinhän siinä aina käy! :P Pari Ginan lakkaa jäi poltteleen, mutta niitä ei tuolta löytynyt, joten tyydyin noihin kuuteen.

Vaikka tämä ei liity niinkään lakkoihin, mutta mainitsen sen silti. Tammikuussa ruokamenot meillä oli alhaisemmat kuin normaalisti, joten konkurssia en kuitenkaan näistä lakkaostoksista tehnyt. :D Mainitsin joskus aikaisemmin vatsakivuista/krampeista joista kärsin joulukuun lopulla ja tammikuun alussa. Alkukuusta söin aika pitkälle vähän riisiä ja kurkkua päivässä kun maha ei muuta kestänyt. Riisipaketti nyt ei paljon maksa ja sillä pärjää aika monta päivää! Maha kuitenkin on nyt jo huomattavasti paremmassa kuosissa, mutta laktoosia vältän edelleen, sillä musta tuntuu sen aiheuttavan eniten ärsytystä. Mullahan on lapsena todettu laktoosi-intoleranssi, mutta olen tähän asti kestänyt laktoosia kohtuullisia määriä ruoassa (maitoa en ole juonut kuin viimeksi lapsena). Nyt vaihdoin varmuuden vuoksi laktoosittomaan ja viljojakin välttelen (kauraa syön kyllä). Tietty mä vältän myös voimakkaasti maustettuja ja rasvaisia ruokia. Suklaata tässä on eniten ikävä! :D Mutta en mä luovu toivosta, kyllä mä vielä joskus sitä suklaata uskallan syödä! Jos ei ruoasta pysty nauttimaan, niin nautitaan sitten edes tästä harrastuksesta!

Miten teillä meni tammikuun ostelut, överiksi vai vielä överimmäksi? :D

24 kommenttia:

  1. Mullakin on laktoosi-intorelanssi. Käytän vähälaktoosisia tuotteita mutta syön kyllä jäätelöä jossa laktoosia. Mutta kaiken ostan laktoosittomana ja koska yleensä syön aina samaa niin ei ole mahaongelmia. Jos erehtyy ahmimaan jotain tai syömään liian mausteista niin kivut on taattu. Mutta tuolla omalla ruokavaliolla kaikki pysyy kunnossa, syön kyllä ihan normaalia kotiruokaa ja maitotuotteita :) tsemppiä massun kanssa, voi mennä aikaa selvittää mitä kestää mutta kyllä se sitten helpottaa!

    En muista paljonkon ostelin joulukuussa. Joitakin lakkoja, en hirmu määrää. Pitäiskö pitää kirjaa...nyt ostin vähän kosmetiikkaa. Essencen hyllyllä kävin myös mutta ostin huulimeikkejä, puuteria ja ripsareita. Täällä Kuopion Halpa-Hallissa oli aika maltillinen määrä Essencen kynsilakkoja, tosi tylsä valikoima. Liekkö muualla parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tämä nyt on jo helpottanut paljonkin. Mulla on jo lähes normaali olo, eikä mahakipuja ole juurikaan ollut. Syön tällä hetkellä vähän rajoitetusti, mutta laajentaa ruokavaliota sitä mukaa kun pääsee kokeilemaan mikä sopii ja mikä ei.

      Mulla ainakin on käynyt niin kun pidän kirjaa, että tämä ostosten määrä järkyttää. Sitä luulee ostavansa vähän, mutta totuus onkin toinen. Tää tekee toisaalta hyvää mulle, jospa mä näin saisin ostoksia vähennettyä. :) Halpa-Hallin valikoima on ainakin meillä paljon suppeampi kuin Kärkkäisen, ne kaikki kivat on juuri sielä Kärkkäisellä. :D

      Poista
  2. Voi vitsi mitä lakkoja :) itelläni on ruokapöydästä sellanen 10x100cm alue joka on täynnä lakkoja odottamassa kuvausta... Tosin siinä on kaikki marraskuun lopusta asti ostetut :D miten saat noi lakat tolleen taustattomaksi vai johtuuks se vaan siitä et kuvaustausta ja blogin tausta ovat täsmälleen saman sävyiset? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kuvaan lakat valkoista taustaa vasten ja sitten ylivalotan kuvat, jolloin tausta häviää kokonaan valkoiseksi. Se pitää kuitenkin yrittää tehdä niin, että itse lakka ei häviä. :D Ja blogista olen aikoinaan poistanut näkyvistä kuvien kehykset, mutta en nyt osaa nopeasti sanoa mistä se tapahtui, muistaakseni piti vähän koodia muokkailla. :)

      Poista
  3. Monta kivaa lakkaa mutta maltillinen määrä. Törsäsin itse kuuteen OPIin ja yhteen China Glazeen, nyt kuvittelen, että kaikki kevätkokoelmista haluamani lakat on tulleet tai tulossa. Kesällä on sitten murhe uusi mutta kun nyt ei saa oikein mitään enää kirpalle menemään niin pitää harkita tarkkaan hankintansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No maltillinen ja maltillinen. :D Mulla on tulossa kevätkokoelmista 2 China Glazea ja 2 OPIa ja kuvittelen pärjääväni sillä määrällä... :D Mutta tuo on kyllä totta että nyt pitää harkita tosi tarkkaan mitä ostelee kun ei niitä enää niin saa myytyä kuin ennen.

      Poista
  4. Jännä juttu, mitenhän omista ostoksistani löytyy kaksi ihan samaa lakkaa ja kolmas on matkalla :) Mutta minkäs sille voi, että joukossa hulluus tiivistyy :D Mutta oikeastaan onneksi tuli ostettua tuo Mirror Mirror, se aivan takuulla olisi alkanut harmittamaan jossain vaiheessa.

    Ja ainakin yksi Gina polttelee, pitäisi joskus oikeasti päästä ihan johonkin liikkeeseen kaivelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä olen kyllä ihan samaa mieltä, että joukossa hulluus tiivistyy. :D Mutta muakin olisi varmasti jäänyt kaduttamaan tuo Mirror Mirror jos en olisi sitä ostanut. Onneksi houkuttelin sut mukaan! :D

      Mulla on tosiaan ne kaksi Ginaa, mutta josko tässä joskus pääsisi vielä uudemman kerran hiplaileen niitä. :)

      Poista
  5. Aijai, ihania ostoksia! <3

    Harmi juttu tuo sinun vatsa, onneksi on kuitenkin jo helpottanut. Paljon tsemppiä! Siskon kohta kolme vuotiaalla tyttärellä on koko ikänsä ollut vaivana pahat allergiat, joihin ei löydy syytä tai ratkaisua, pikkuisella on ainoastaan kuusi (peruna, viinirypäle, possu, porkkana, luumu, bataatti) ruoka-ainetta, jotka eivät aiheuta järkyttäviä vatsakipuja ja ihottumia :( Se on äärettömän surullista olla siellä ja syödä yhtään mitään, kun tädin pikku mussukka tulee silmät suurina katsomaan ja kysymään että mitä sinä syöt ja saako hän sitä syödä. Ja kun vastaus tosiaan melkein poikkeuksetta on kielteinen, tulee kyllä ihan itku kurkkuun toisen puolesta :'( Allergiat on ärseestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne ihania, mutta menihän sitä rahaakin! :D

      Joo, mulla on jo ihan hyvä olla koko ajan, vatsaa ei kivistä enää eikä ole huono olo. Silti haluan ottaa varman päälle kun aina olen ollut herkkävatsainen. Tuo on tosi kurjaa jos joutuu syömään pienestä pitäen noin rajoitettua ruokavaliota eikä saa mitään muuta maistaa. Toivottavasti vanhempana helpottaa allergiaoireet edes vähän. :/

      Poista
  6. Meinasin sanoa että oon tammikuussa keskittynyt lähinnä koristeiden, kuten niittien ja helmien sun muiden hankintaan. Mutta yhtä kerrallaan putkahtaa mieleen totuuksia kuinka oli ne Halo Huesit pakko saada ja sieltä pretty.fistä tuli muutakin kuin huulirasvaa niin ja olihan muuten se kerta Tokmannilla... Eli en taidakaan sanoa mitään. Ja kas muuten nuo Sheer Tintsitkin katsoo hyllystä syyttävästi. Parempi kun en laskekaan yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! Jos näitä ei kirjoita ylös niin mullakin on koko ajan olo, etten mä nyt oo niin paljon laittanut rahaa menemään, vaikka totuus onkin toinen! :D Hyvä se on välillä katsoa peiliin ja todeta, että ei pysy hanskassa ei. :D

      Poista
  7. Mulla meni tammikuuuuu, no miten sen nyt sanoisi. :D Överiksi tottakai! Joo nyyt helmikuussa yritän taas tsempata itseäni enemmän. :D Ihania lakkoja oot kumminki ostellut ja erityisen kade oon tuosta Mirrorista<3 Mä jäin ILMAN!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D Onneksi tässä voi joka kuukausi aina luvata itselle, ettei se ole yhtä paha kuin edellinen. :D Harmi tosiaan kun tuota ei löydy enää mistään, toivottavasti säkin sen oman jostain löydät vielä. :)

      Poista
  8. Vimppa tosta laatasta on matkalla mulle, siis ei se sun vaan oma tilaus :D Se on just sellanen väritettävä! Uhosin ainakin ottavani tammikuun rauhallisemmin mutta vauhti taisi kiihtyä loppua kohden, on se vaikee laji!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia mäkin ostin tuon laatan että niitä pystyy sitten värittelemään. :D Mulla kävi tammikuun kanssa ihan samalla tavalla! On tää vaikeeta kyllä! :D

      Poista
  9. Mie niiiin ootan, että helmikuu on ohi ja pääsen taas shoppaileen lakkoja xD
    Tammikuu meni kyllä aika överiksi täällä, kun piti ostaa tämänkin kuun edestä ostolakon vuoksi... Onneks ei oo enää kuin 24 päivää jäljellä tätä kuuta XDD
    Ihania ostoksia oot tehnyt, miua alkoi "hieman" kiinnostamaan noi laatat :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D
      Vain 24 päivää jäljellä tätä tuskaa sulla... XD Nuo laatat on olleet kyllä hyviä, mut esim. Sissillä ei tuo yksi laatta toiminut kunnolla, joten en sitten tiedä onko näissä seassa toimimattomia laattoja... Mulla kaikki toimii aivan mainiosti.

      Poista
  10. Mä kotiutun ehkä vaan pari lakkaa tammikuussa? Oon aika ylpee itestäni:D
    Mulla on kanssa maito-ongelma, en kestä maitoproteiinia yhtään. Mut onneks en jaksa pitää sitä enää ongelmana - päinvastoin oon vaan tyytyväinen, ettei tarvii käyttää maitotuotteita, ne kun ei oo oikeen hyväksi..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuosta määrästä kyllä sietääkin olla ylpeä! :D
      Mulla on taas tosi huono jos tämä maidosta johtuu, sillä rakastan juustoja ja maitoruokia. No, pitää katsoa pikkuhiljaa tämän kanssa jos noita vielä joskus pystyisi syömään. :)

      Poista
  11. Mä en oo ostanut kuin pari MoYoun laattaa, sillä eläinlääkärikulut ja muut isot laskut sysäsi taloudellisen tilanteen kyllä ihan raiteiltaan. Eiku hetkinen, taisin mä just tuon Crochetin ja kolme Ginaa ostaa tammikuussa, niinpäs olikin :) Tuo vihreä-valkoinen glitteri oli pakko ostaa mutta nyt ihmettelen että mihin hittoon mä sen yhdistän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eläinlääkärikulut nousee todella nopeasti isoiksi, varsinkin tuollaisissa surullisissa tapauksissa. Toisaalta pelkkä tavallinen korvatulehduskin veloittaa reilun satasen, että ei sellainenkaan halvaksi tule... Onneksi tosiaan meillä toistaiseksi koira on hyvin tyytyväinen tuon ruoanvaihdoksen jälkeen. Ja niin on tämä vauvan äitikin siinä samalla. :D
      Mä luulen, että yhdistän tuon glitterin valkoiseen ja vihreään. XD

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)