lauantai 29. kesäkuuta 2013

Ostoksia ja pohdintaa


Mä oon yrittänyt pysytellä ostoksissani maltillisena. Oon luovuttanut lakkoja aika hyvin eteenpäinkin. Nämä kuitenkin on tullut ostettua lähiaikoina itselle. Sisko soitti kesälomareissulta eräs aamu, että haluanko jotain OPIn lakkoja joita oli alennuksessa jossain. Lakoille jäi hintaa vähän reilu 5e pullo, joten pari valitsin ostettavaksi. Tätä postausta kirjottaessani taas muistan, että nämä ovat vieläkin maksamatta siskolle takaisin! :D Ensimmäisenä OPIn Nein! Nein! Nein! Ok Fine! Tätä mä oon monesti pyöritellyt käsissäni, mutta jättänyt ostamatta kun ajattelin että se on liian samanlainen China Glazen Concrete Catwalkin kanssa. Ei se ole, tämä on vihreämpi. ;)


Seuraavana OPIn Berlin There Done That. Mulla on näitä ruskeanharmaitakin OPIn lakkoja vaikka millä mitalla, mutta eipä juuri tällaista sävyä. :) Kuva ehkä valehtelee hiukan, se on astetta harmaampi.


Kolmantena lakkana Orlyn Peaceful Opposition. Mä en vaan voinut vastustaa tätä. Siitä lähtien kun Hope & Freedom -kokoelma julkaistiin olen halunnut tätä lakkaa itselleni. En vain osaa selittää sitä, mutta sille on ollut paikka jo kauan mun lakkahyllyssä. Voihan se olla, että kun saan tämän kynsilleni niin en pidä siitä yhtään, mutta pullossa se on niin ihanan näköinen. :D


Sitten vähän muihin ostoksiin ja niihin pohdiskeluihin. Jokaisella lakkaajalla on omat suosikkinsa pikakuivattavien suhteen. Tähän ei mun mielestä ole yhtä oikeaa vaihtoehtoa, vaan kokeilemalla löytyy se itselle sopivin vaihtoehto. Minä käytän Poshen Super-Fast Drying Top Coatia. Olen kokeillut mm. Secheä, Inm Out the Dooria, China Glazea, Cesarssin pikakuivattajaa ja Orlyn Polishieldiä. Jokainen niistä kuivattaa lakkauksen mun mielestä ihan moitteettomasti ja jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa. Syy, miksi mä oon päätynyt käyttämään Poshea on se, että olen todennut sen parhaimmaksi käytettäväksi leimailujen kanssa. Lakka ei ole liian ohutta (eikä kyllä paksuakaan :) ) ja sitä saa tarpeeksi siveltimeen, jotta sivellin ei osu leimoihin ja levitä niitä. Lisäksi sivellin on pehmeämpi kuin monessa muussa pikakuivattajassa.

Kaverin kanssa tuli vertailtua sitä, kuinka paljon pikakuivattajaa kuluu. Minä kulutan huomattavasti enemmän kuin hän. Mulla menee noin pullo kuukaudessa, kuulostaako tutulta vai oudolta? Vähän aikaa sitten olisinkin tilannut itselleni ison täyttöpullon Poshea, mutta myyjä ilmoittikin niiden olevan loppu ja kysyi haluanko samaan hintaan neljä pienempää pulloa. No minä ostin sitten ne kun halavalla sai. Kyllähän näilläkin vähän aikaa pärjää. :)


Mua kiinnostaakin nyt se, että mitä pikakuivattajaa te käytätte ja miksi? Ja paljonko teillä sitä kuluu? Onko normaalia käyttää pullo kuukaudessa (ehkä kenties vielä nopeammin?) vai pullo puolessa vuodessa? Mielipiteitä ilmaan! :D

30 kommenttia:

 1. Vaikea arvioida, kuinka paljon päällyslakkaa kuluu sillä täytän isosta pullosta pikakuivattajaa ja sitten mulla on ei-pikakuivattava lakka jonka laitan koristelujen päälle. Mutta kyllä sitä kuluu ihan reilusti kuitenkin. Inm Out The Doorin olen todennyt vähiten ärsyttäväksi, vaikka ei sekään täydellinen ole. Poshea tekisi mieli joskus kokeilla, se on ehkä ainoa jota en ole vielä testannut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että muillakin kuluu reilusti lakkaa... :D Sehän se on kun kaikilla on eri tyyli lakkailla ja kaikki kiinnittää eri ominaisuuksiin huomiota. :D Luulen, että jos tykkäät Inm:stä niin et tykkää sitten Poshesta, koska se on paksumpaa kuin Inm. Tai kannattaa se tietty kokeilla, mutta äkkiä veikkaisin näin. :D

   Poista
 2. Mulla on käytössä Seche Vite. Tuo Poshen pikakuivattaja oli mun ensimmäinen pikakuivattaja ja käytin sitä pullollisen kunnes siirryin Secheen, ihan vaan kun olin kuullut siitä hyvää. Poshessa ei muistaakseni ollut vikaa, mutta ihastuin Secheen kokeiltuani sitä ja sille tielle jäätiin.. :D

  Oon miettiny kans et miten jotkut saa kulumaan pikakuivattajaa pullon kuukaudessa, kun mulla on toi nykynen kestänyt jo monta kuukautta. Muistan ostaneeni Kicksin alesta joskus joulukuussa pari pulloa Secheä enkä ole niitä vieläkään avannut, joten ainakin puoli vuotta oon käyttänyt tota nykyistä! :o Ihan kohta tosin joudun korkkaamaan uuden pullon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Secheä mäkin käytin jossakin vaiheessa monta pulloa, mutta se puuroutuminen on nopeampaa kuin Poshessa (mun käytössä sen huomaa :D) ja se levittää mulla helpommin leimat. Mutta se kiilto on kyllä paras Sechessä. :)

   Mä läträän sitä pikakuivattajaa aika paljon ja käytän sitä myös lakkakerroksen ja koristelujen välissä. Ja kuitenkin lakkaan kynnet n. 4 kertaa viikossa. Oishan se kyllä kiva, että pullo kestäisi hiukan kauemmin kuin nyt. :D

   Poista
  2. Piti tehdä laskutoimitusta tähän vielä. :D Jos lakkaan 4 krt viikossa ja jokaisessa lakkauksessa on yleensä kaksi kerrosta pikakuivattajaa (pohjalakan kuivatus ja päällimmäinen kerros). Tämä tekee kuukaudessa 32 lakkauskertaa yhdelle pikakuivattajalle. Tämä luku on todennäköisesti vähän alakanttiin kun joskus tulee tehtyä aika monet kynnet illassa ennen kuin onnistuu. :D Kuinka monta kertaa pullosta pystyy lakkaamaan? Jostain muistan lukeneeni, että noin 30, muistanko ihan väärin? Anyone? :)

   Poista
  3. Mä taas muistelisin että Poshe jankkiintui mulla ehkä vähän nopeammin kuin Seche. Mutta ei sillä oikeastaan ole mulle väliä kun aina voi ohentaa lakkaa kun alkaa tuntumaan liian puuromaiselta.

   Mä oon kyllä viime aikoina lakkaillu vähemmän, ehkä 2-3 kertaa viikossa, ja mä laitan aina vain ja ainoastaan yhden kerroksen päällyslakkaa ja sen on riitettävä. Oon ehkä vähän nuuka tässä asiassa. :D Mut mä en kyllä osaa arvioida yhtään tota et monta kertaa pullosta pystyy lakkaamaan, kun se varmasti on aika yksilöllistäkin(kuinka paksuja kerroksia laittaa, kuinka pitkät kynnet jne).

   Poista
  4. Voihan pulloissakin olla eroja, mulle sattui sitten jankkiintuvammat Sechet. :D Mäkin ohennan aina jossakin vaiheessa niitä ja yhdistelen jämiä, mutta sitten alkaa tuleen ilmakuplia kun liian monta yhdistää. :)

   Mulla taas ne menee enemmän niin, että lakkaukset ja koristelut pitää saada tehtyä mahdollisimman nopeasti niin en jouda odottelemaan pohjalakan kuivumista. :D Pitäisi joskus laskea montako kertaa noistakin pystyy lakkaamaan. :)

   Poista
 3. Mulla on käytössä inm ja oon kyllä ollut todella tyytyväinen siihen. Sechea käytin yhen pullon ja se jäi siihen, en tykänny yhtään.. tuo poshe olisi vielä testaamatta. Täytyykin tilata ja katsoa jos se voittais inm :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inm on tosiaan mun mielestä paljon ohuempaa kuin Seche. Poshe muistuttaa koostumukseltaan enemmän Secheä kuin Inm:ää, joten voi olla ettei sekään oo sun makuun. :D Mutta kannattaahan se kokeilla. :D

   Poista
 4. Tällä hetkellä käytän Seche Viteä, aiemmin käytin Cesarsin omaa mutta se ei kuivattanut kynsiä tarpeeksi nopeasti joten ne lakat olivat sitten aina jossakin pöydänkulmassa. Sechen kanssa saan viimeistään 10 min jälkeen alkaa touhottamaan asioitani ja monesti ne kynnet tapaa sen pöydänkulman, ovenkarmin tai muun vastaavan tutun mutta harvemminpa miksikään enää Sechen kanssa menee.
  En osaa kyllä yhtään arvioida kauanko tuo pullo on nyt kestänyt, se on kutakuinkin puolessa välissä ja käytän sitä joka päivä - voitin tuon jostakin arvonnasta, varmaan joku parisen kuukautta sitten.

  VastaaPoista
 5. Mä totesin Cesarssin kanssa saman, se ei kuivata niin nopeasti kuin muut. Mikään ei ärsytä niin paljon kun saa lakkaukset tehtyä ja sitten huomaa jostakin kynnestä nurkan olevan rutussa. :D Itse oon lakannut kynnet ja mennyt 10 min päästä saunaankin ilman ongelmia (pitää tietty vähän varoa).

  Sullahan on kyllä kestänyt kauan toi pullo! Mun täytyy todellakin siis läträtä urakalla tota mun kun se niin nopeesti hupenee... :D

  VastaaPoista
 6. Mä oon ehdoton Sechefani, Poshea en olekaan kokeillut ;)

  Mulla kuluu kans pullo kuukaudessa, joskus enemmän. Tosin käytänkin alus- ja päällyslakkapulloista vain kolmasosan, ja heitän loput menemään. En vain jaksa taistella, jos joutuu toisen kerran kaivaa lakkaa yhdelle kynnelle :D

  Yhteen lakkaukseen laitan yleensä vain yhden kerroksen pikakuivattajaa, ihan päällimmäiseksi. Ja lakkaan kynnet kans n. 2-4 kertaa viikossa. Eli aika paljon menee mulla hukkaan, joskus harmittaa, mutta parempi että lakkaushetket on miellyttäviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Mä saan kuitenkin käytettyä 2/3 poshesta ennen kuin yhdistelen sitä vanhoihin ja vähän ohentelen. Mutta jos en olisi niin pihi, niin käyttäisin itsekin varmaan vain puolet noista pulloista ja viskaisin lopuilla vesilintua. :D Se on kyllä ärsyttävää jos ei saa yhdellä kerralla koko kynteen lakkaa.

   Hukkaanhan tota kyllä menee, mutta oon samaa mieltä, ettei kannata taistellakkaan niiden kanssa. Jos on varaa, niin kannattaa käyttää vain osa. :D

   Poista
 7. Minulla on justiinsa testailut menossa pikakuivattajissa. Ajattelin, että kokeilenpa näin harrastuksen alkuvaiheessa eri vaihtoehtoja niin eipä tule sitten tietämättömyyttään käytettyä huonoa. Cesars haisee liian voimakkaalle, Seche oli täydellistä :) , Sally Hansenkin hyvää mutta liian lirua minun makuuni ja sutiin oli hankala saada oikeaa määrää lakkaa. Inm on ollut käytössä vasta kerran joten siitä en osaa vielä hirveästi sanoa, mutta ohkasta on sekin. Minä tykkään paksummasta koostumuksesta joten pakko sitten vielä Poshekin kokeilla.

  Minulla yksi pullollinen kestää pari kuukautta, teen ehkä noin 4-5 kynnet viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä testailla eri vaihtoehtoja alkuvaiheessa, löytyy sitten se itselle sopiva. Cesarssin pikakuivattaja tosiaan haisee munkin nokkaan liian myrkylle. Sally Hansenia en ole kokeillut, mutta jotenkin mulla on sitä lakkaa kohtaan jo ennakkoasenteita, että saa nähdä kokeilenko ollenkaan. :D Mäkin tykkään vähän paksummasta kuin Inm.

   Poista
 8. Minä en tykännyt Sechestä ollenkaan. Alkuunsa olin aivan ihastuksissani mutta sitten kun se jatkuvasti kutisti mun lakkaukseni, niin meni hermot. Se myös haisi tosi pahalle. Sen jälkeen kokeilin myös Sally Hansenia joka oli ihan ok. Parhaaksi olen kokenut Mavalan Minute Quick Fnishin mutta harmittaa kun se pullo on niin pieni. Lisäksi se joskus puuroutuu melko nopsasti mutta ei aina. Olen kokeillut jotain muitakin, mutta niistä ei ole suosikkia löytynyt Mavalan tilalle. Nyt on odottamassa Inm ja Cesarsin oma ja tulossa on myös O.P.I.n joku pikakuivattaja. Harmi vaan, että niin harvoin nykyään pääsen kynsiä lakkailemaan. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä ostaisin Mavalan pullon, se ei taitaisi kestää viikkoakaan mulla. :D Inm on musta toimivampi kuin Cesarssin, eikä se haisekaan niin pahalle. Joku OPIn pikakuivattaja oli kaverilla ja kokeilun jälkeen aikoi heittää pullolla vesilintua, eli ei ollut yhtään toimiva. :)

   Poista
 9. Mä käytän INM Out The Doorin pikakuivattajaa. Kiilasin mulla Poshen ohi, joka oli aiemmin ehdoton suosikki! Mutta mä en tee leimailuja, vaan joskus harvoin strasseja, niittejä tai tarroja, niin ei tartte leimailujen leviämisestä huolehtia. Mutta pullo kuussa WTF?! :D Mulla kestää päällyslakka kuukausia, veikkaan 4-5 kk. Mun pitää seuraavan korkatessa pistää ihan ylös kauan kestää. Ohhoh. Siis kuinka usein sä vaihdat lakkaukset? Tosin mulla on todella pienet kynnet ja vaihdan lakkaa viikossa kahdesti useimmiten, joskus kolmesti. Enimmäkseen menee vaan kerros päällyslakkaa, harvoin kaksi.

  VastaaPoista
 10. Aa, luinkin aiemmista kommenteista miten käytät tuota pikakuivattajaa, niin ei tartte taas vastata :) Mä siis oon itekin käyttänyt myös Secheä ja mä en pidä senkään tuoksusta ja Cesarsin om aiheutti jopa pahaa allergiaa ja migreeniä, oli ihan törkeän hajuista ja pullosta pitää nähdä kuinka paljon lakkaa jäljellä :D INM Out The Door toimii vaan itellä jostain kumman syystä parhaiten, eikä edes paksuunnu loppua kohden, vaikka yli puolen välin on jo kulunut. Se tuntuu ihmeelliseltä, mutta sehän voi olla, kun ei oo niin paksua kuin vaikka Poshe. Poshe kyllä kuivatti pikkasen nopeammin :D Mutta sen huono puoli oli se paksuuntuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. :) Itsekin tykkäsin kyllä Inm:stä kun se oli sellaista ohutta, mutta se vain on liian ohutta käytettäväksi leimailujen kanssa. Saan sillä niin helposti leimat leviämään. Se voisikin olla hyvä vaihtoehto mulle, että käyttäisin ohuempaa pikakuivattajaa pohjalakan kuivattamiseen ja sitten leimojen jälkeen Poshea. :)

   Poista
 11. Poshé, Seche ja INM käytössä, kaikkia käytän vaihdellen, mutta en osaa millään järkevällä perustella ratkaisujani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikki on kyllä hyviä munkin mielestä! :D

   Poista
 12. Mulla on Essencen Better than gel nails ja Seche käytössä tasapuolisesti. Seche silloin kun tarvi maksimaalisen nopeuden kuivumiselle tai silloin kun lakkaa top coat eater -lakalla, Essence silloin kun tarvitsee ohuempaa pikakuivattajaa, esim kerrosten välissä. Inm ja Sally Hansenin punainen pullo odottaa testaamistaan. Ei kai niitä päällyslakkoja voi olla liikaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ookkaan tota Essenceä kokeillut, pitää joskus siis kokeilla. Päällyslakkojakaan ei mun mielestä voi olla liikaa! Voi sitä tunnetta jos viimeinen pullo on loppumaisillaan ja uusi ei ole vielä kolahtanut postilaatikkoon. :D

   Poista
 13. Mä ihan vasta sain ekan pikakuivattavan, Seche Viten ja se toimi ihan loistavasti. Sitten sain kokeiluun China Glacen oman ja se taas ei mulla toiminut, kuuluisat ruttukärjet tuli sillä. Muita en ole kokeillut, INM OTD olisi kyllä hankintalistalla ja pitäydyn itse vain näissä merkeissä joista kuullut parhaat arvostelut luotettavimmilta kynsibloggareilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chinan pikakuivattaja ei kyllä kuivaa niin nopeesti kuin Seche, mutta on se mulla ihan toiminut. :) Näinhän se on, että kannattaa kokeilla niitä joita suurin osa suosittelee. :)

   Poista
 14. Mulla on Dependin "pika"kuivattaja. Se on ihan susihuonoa. Musta tuntuu että se vaan hidastaa kuivumista. Vaikka lakka olisi kuivunut bout tunnin ja lyön Dependin siihen, saan odotella vielä toisen tunnin :D Nyt teen niin että ensin normilakka puoli tuntia ja sitten päälyslakka ja yritän olla loppupäivän varoivainen :D Kyseessä on Quick Dry & Shine Topplack. Sittenkun saan tuota kulutettua vähän, testaan vaikka Secheä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ookkaan Dependiä kokeillut, mutta jotenkin uskon että se ei ole kovin pika... :) En koskaan jaksaisi ootella lakkojen kuivumista noin kauan! Kyllä mulle se 15 minuuttia on maksimi. :D

   Poista
 15. Mulla on nyt käytössä Orlyn sec'n'dry ja ihan oon ollut tyytyväinen ja mikä parasta se ei oo kolmessa kuukaudessa jankkiintunut ollenkaan :)
  Seche, Poshe, INM, Sally, Mavala ja Cesars testattu ja seuraavaks kokeilen HKgirliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin Polishieldistä, mun käytössä se on ollut nopein kuivattaja näistä mitä oon testaillut. Mutta se levittää sen verran helpommin leimaukset kuin Poshe niin oon jäänyt koukkuun tohon Posheen. Tuo HKgirl houkuttaa kyllä muakin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)