tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kuinka päädyin harrastuksen pariin?

Teillä useammalla on ollut toiveena, että kertoisin harrastukseni aloituksesta ja miten päädyin tämän harrastuksen pariin. Nyt kun odottelen kynsien kasvua niin olen kirjoitellut useamman toivepostauksen valmiiksi. Vielä on yhdet kynnet julkaisematta pitkinä, mutta sen jälkeen palataan taas lyhyisiin kynsiin. Pahoittelut kuvien heikosta laadusta, mutta nämä ovat suurimmaksi osaksi surkeita kännykkäräpsyjä. Hyvä huomata kehitys tuollakin saralla! :D

Olin jo aikasemmin ihastunut rakennekynsiin (itselläni ei tosin ollut niitä) ja omistin jonkin setin, johon kuului geelit ja uuni. En mä niitä geelejä koskaan lopulta käyttänyt (hyvä niin!), mutta uuni on edelleen lakkauspisteellä jos sitä sattuu johonkin tarvitsemaan. 

Muistan tasan tarkkaan milloin oivalsin, että kynsille voi pelkästään lakalla saada ihan mitä vain. Se oli venetsialaisten aattona vuonna 2011. Olimme menossa Kalajoelle perinteisesti päättämään mökkikautta ja katsomaan ilotulitusta. Päivällä lakkasin kynteni ja jostain sain idean yrittää käyttää kahta lakkaa. En muista mistä tämä idea tuli, mutta leikkelin maalarinteipistä suikaleita ja lakkasin nämä kynnet itselleni. En siis edes katsonut netistä mallia näihin! Nämä onneksi oli nopeasti kuivuvia lakkoja, muuten olisi varmasti mennyt hermot! :)


En tiennyt mitään pikakuivattajista tai reunojen siistimisistä. Enkä tiennyt niistä vielä pariin kuukauteen näistä lakkauksista. Voi kuinka paljon se on helpottanut elämää kun sain käsiini ensimmäisen oikeasti toimivan pikakuivattajan! Suosittelen sitä aina kaikille, jotka kysyvät multa mitä lakkoja kannattaa omistaa ja miten kannattaa lakata.

Lakkailin kynsiäni aktiivisesti tuon lakkauksen keksittyäni. Googlailin paljon aiheesta ja blogimaailma alkoi hahmottua myös itselleni. Ai että tällaisiakin juttuja on olemassa, ihmisetkö oikeasti harrastaa tätä? Vähänkö siistiä! :D En ollut koskaan lukenut yhtäkään blogia. En koskaan ajatellut perustaa sellaista itse, ketä nyt voisi kiinnostaa lakatut kynnet ja jutut niistä? 

Ajatus blogin perustamisesta lähti siskoiltani. He kun eivät enää pysyneet perässä lakkauksissani, joten sain ehdotuksen perustaa blogin, jonka kautta he voivat sitten selata tehtyjä lakkauksia. 

Itselläni ei ollut hajuakaan, miten blogi perustetaan, tai mihin sen voi edes perustaa. Onneksi kaverilla oli kokemusta tästä asiasta ja sainkin häneltä paljon apua alkuaikoina. Taidan kyllä välillä vieläkin kysyä neuvoja. :D 

Blogin nimeä mietin aika kauan. Belegwen on ollut tosi kauan nimeni pelimaailmassa, joten ajattelin käyttää sitä oikean nimeni sijaan (enhän mä nyt kehtaisi tuollaisia lakkauksia julkaista omalla nimelläni!). Belegwen tarkoittaa muistaakseni vahvaa neitoa. Kaverin kanssa blogia säätäessä sovittiin, että laitan nimeksi Nail Art By Belegwen, vaihtaa sen sitten myöhemmin kun keksin paremman nimen. No, en keksinyt. :D En mä olettanut, että saisin lukijoita siskoja enempää, mutta onhan teitä tässä vuosien saatossa siunaantunut ihan kivasti! :)

Blogin aloitusvuonna 2011 sain joululahjaksi siskoltani salkullisen lakkoja, joukossa paljon OPIn lakkoja ja muutama aarrekin! Sisko oli metsästänyt niitä huuto.netistä syksyn aikana. Ihan mahtavaa. :3 

Nälkä kasvaa syödessä, joten pian löysin itseni tilaamasta lakkoja ulkomailta. Head 2 Toe taisi olla ensimmäinen paikka, josta lakkoja tilasin. Siihen aikaan tuli tehtyä vähintään kerran kuussa lakkatilaus, joka yleensä piti sisällään 9 lakkaa. Kokoelma kasvoi aika vauhdilla. Koristeita tuli tilattua ebaysta ihan älyttömästi, suurinta osaa en edes käyttänyt. Mutta se ihana tunne kun jotain tipahtaa postista...!

Leimausvälineistä tilasin jossakin vaiheessa Konadin aloitussetin. Nämä taitavat olla ensimmäiset blogissa nähdyt leimatut kynnet. Olen siis onnistunut Konadin kovalla leimasimella saamaan näinkin identtiset leimat keskenään! Sanoisin, että ihan hyvä suoritus ensikertalaiselle, varsinkin kun kuvio pitää pyöräyttää kynnelle. :D Pikakuivattajaa mulla ei muistaakseni ollut, mutta tässä taitaa olla päällä uv-päällyslakka. Se levittää leimat kyllä mennen tullen.


Otin osaa kimppatilaukseen keväällä 2012, jossa tilasin itselleni Magnonailsilta pinkin pehmeän stamperin. Sama stamperi on edelleen luottovehkeeni leimailussa, kuvassa vasemmalla. 


Muistan sen riemun, jonka koin kokeillessani leimasinta ensimmäistä kertaa. Miten helppoa se olikaan! Mulla ei ole tuon stamperin jälkeen ollut suurempia vaikeuksia leimausten kanssa. 

Muistan hämärästi itkua tuhertaen harjoitelleeni ahkerasti Konadin settien kanssa, kunnes leimat alkoivat nousta leimasimeen ja sieltä kynteen. En minäkään ole ollut seppä syntyessäni, vaan olen joutunut harjoittelemaan tuon taidon. En oikein kyllä tiedä, mitä tein eri tavalla kun leimat alkoivatkin nousta. Ehkä lakkausjumalat päättivät, että annetaan tuolle nyt armoa, onhan se tuota yrittänyt sinnikkäästi jo monta kuukautta. :D En kuitenkaan suostunut uskomaan, etteikö leimojen nousemiseen löydy jonkin järkevä syy, sillä miksi en saisi itse leimoja kynsille kun se muiltakin onnistuu. Muistaakseni testasin aina yhtä tapaa kerrallaan, vaihdoin jotakin muuttujaa ja kokeilin jälleen uudelleen. Hyvin järjestelmällisesti mä sitä harjoittelin ja lopultahan se alkoikin luonnistua.

Tämä oli ensimmäinen lakkaus toukokuun lopulta 2012, jonka tein pinkillä stamperilla.


Kuten tiedättekin, mä leimaan paljon. Leimaan, koska se on mulle helppoa ja pidän tarkoista ja symmetrisistä kuvioista. Teen kuitenkin sellaisia kynsiä, joita pidän arkena/juhlana, joten pelkästään blogia varten väännettyjä überhienoja toisen käden koristeluja täällä ei tulla vastaisuudessakaan näkemään. :D

Harrastuksen aloituksesta tulee loppukesästä kuluneeksi neljä vuotta. En usko, että koskaan lopetan kynsien lakkailua, mutta bloggaamisen lopetan sitten kun siltä tuntuu. Tämä on hyvä tapa kerätä galleriaa tehdyistä lakkauksia ja kiva saada teiltä aina ihania kommentteja. Tällä hetkellä bloggaaminen on kivaa, joten en ihan heti ole lopettamassa. Jos se kuitenkin muuttuu pakkopullaksi, ei se ole itselleni iso asia (varmaankaan!) lyödä hanskoja tiskiin blogin kanssa. :)

Sellainen on tarinani tämän harrastuksen aloituksesta. Tuliko tässä teille jotain uutta tietoa? Miten te olette löytäneet kynsihöperyyden? :) 

23 kommenttia:

 1. Tätä oli kiva lukea :) taisipa olla samaa aikaa kun Magnolta tuon leimasimen tilasin ja se on se luottovehkeeni :D toinen on Konadin perus mutta kun se ei riitä isoille kuvioille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Mä muistan kun juuri tuolloin kaikilla oli kova hinku tilata juuri tuo leimasin, se oli silloin parasta mitä oli tarjolla, kovilla postareilla tosin! :D Mutta onhan se ollut hyvä leimasin. :)

   Poista
 2. Oma kehitys on kyllä kiva nähdä näin vuosien varrella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! :D Vaikka noita vanhoja kuvia on kamalaa katsella, vielä kamalampaa olisi se, ettei kehitystä näkyisi nykypäivän kuviin. :D

   Poista
 3. Olipa mukavaa luettavaa :). Itsekin tässä kävin läpi omia kuviani ja yritin pohtia miten tähän pisteeseen on päädytty. Lähinnä tämän ajatguksen taustalla oli varmaan niskaan kaatuva lakkavuori! Miten näin paljon voi tapahtua näin lyhyessä ajassa? Vuonna 2013 en lakannut kynsiäni kertaakaan ja kynsilakkani olivat jotain vanhoja Lumenen jankkiintuneita pulloja (ehkä max 10kpl). En edelleenkään osaa sanoa mitä tapahtui vuonna 2014, mutta jotain maagista sen täytyi olla. Ja kyllä väitän, että sullakin on siihen osasi <3. Mäkään en ollut koskaan lukenut blogeja mutta aloin lueskella ensin kauneusblogeja ja sitten enemmän kynsijuttuja. Eteen avautui ihan uusi maailma ja jotenkin se tuntui omalta. Mulla on vähän sama juttu, että teen tätä niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Kiva saada vähän todistusaineistoa siitä, että tällä rahankäytöllä on oikeasti harrastettukin jotain eikä nää purnukat vaan seiso laatikoissa patinoitumassa. Mulle kynsilakat on taideterapiaa ja tapa rentoutua ja mikäs sen kivempaa kuin lukea muiden samanhenkisten ihmisten seikkailuista kynsilakkamaailmassa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Tästähän tosiaan saa todisteita siitä, että näillä lakoilla jotain tekeekin, eikä ne homehdu hyllyssä. :D

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Hyväähän toi leimausjälki näyttää olleen heti alusta asti, taitaa selkeesti olla sun juttu :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus ^_^ Minä sain jostain idean leikkiä niillä ehkä kaikilla viidellä silloin omistamallani kynsilakalla ja vetelin jotakin epämääräisiä viivoja hammastikulla. Kutsuttaisiin varmaan kuivamarmoroinniksi. Vuosi oli ehkä joku 2009. Luojan kiitos minä myöskin nopeasti löysin muutaman kynsiblogin ja aloin hiffata enempi tätä juttua :D Ekat välineet oli SannaTaralta, silloin kun hän toimi vielä huuto.netissä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :3 Sähän oot ollu kans edistyksellinen jo silloin! :D Mäkin muistan kun SannaTara toimi huuto.netissä vaan. Niin se aika rientää! :D

   Poista
  2. Oi niitä aikoja :´D -Not

   Poista
 6. Olipa kivaa luettavaa! Mut siis ihan käsittämätöntä että sun eka koristeltu lakkaus on noin hyvä!! En voi käsittää. Mun ekat tekeleet ei TODELLAKAAN näyttäny noin siistiltä. Lakkaakin oli ihan rystysiä myöten, mutta toi sun lakkaus näyttää melkeinpä siistityltä! Uskomatonta :D Mä aloitin tän tuuskaamisen joskus 2011-2012, kun luovuin geelikynsistä ja jotain piti paperinohuiden luonnonkynsien suojaksi saada. Siitä se sitten räjähti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo, mä vähän itsekin silloin yllätyin kun nuo lakkasin. :D Jos oikein muistan, niin lakkaus oli kuitenkin suhteellisen siisti aina, mutta saatoin siistiä ne peukalon kynsillä lakkojen ollessa märkänä. :'D

   Poista
 7. Olipa kiva lukea tämä. <3 Oot kyllä selkeesti luonnonlahjakkuus, kun ekat koristelutkin on noin onnistuneet ollu. :)

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva lukea sun alkumetreistä lakkamaailmaan. Hirmusen taitava oot ollu alkusta asti.

  Itse hukuin lakkoihin 2013 kesä/syksy. Kesällä vietettiin meidän häitä ja kaverin pikkusisko oli kosmetologiksi opiskelemassa joten hänet pyysin tekemään mulle kynnet. Netissä seikkailin ja yritin etsiä ideoita. Aina vaan eksyin luonnonkynsiä koristeleviin blogeihin :) Pikakuivattajan olemassaolon hoksaaminen sai mut lopullisesti imettyä lakkailuun. Teininäkin olisin tykänny lakkailla, mutta aina tuli ruttuja kun ei ne kuivuneet ikinä. Nyt on kynnet lakattuina koko ajan ja ekaa kertaa elämässäni saan kasvatettua liuskoittuvista kynsistäni pitkät.

  Hiukan harmittaa, kun en kuvia ottanut ihan alusta saakka. En uskonut kenellekään niitä esitteleväni, mutta nyt laitan kuvia naamakirjaan omille ja kynsikoristelut sivulle.

  Ainiin! Tieto että siveltimellä voi siistiä lakkaukset oli maata mullistava. Eihän sillä vanupuikolla siistiä saa. Täysin blogien "syytä" että rahat menee lakkoihin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tätä oli mukava lukea! :)

   Mulla tuo pikakuivattajan löytyminen helpotti elämää ihan älyttömästi kyllä, jokaisen lakkaajan pitäisi ehdottomasti omistaa toimiva pikakuivattaja! :)

   Mulla on lähes kaikista lakkauksista olemassa kuvat, onneksi otin niitä puhelimen kameralla, vaikka laatu kyllä on ihan surkea noissa. :'D

   Mä en edes ikinä vanupuikkoa käyttänyt... :D

   Blogeja saa kyllä syyttää kaikesta tästä lakkahysteriasta, mutta onhan tämä kyllä kivaakin! :)

   Poista
 9. Tätä postausta oli kyllä kiva lukea! Mua jotenkin aina kiehtoo se, miten ihmiset löytävät harrastustensa pariin. :) Ja hienoja kynsiä olet kyllä tehnyt alusta asti!
  Mä aloitin lakkailun joskus lukiossa, vaikka se ei silloin mitään kovin kummoista ollutkaan. Sitten se jäi pariksi vuodeksi vähän unholaan ja äitiyslomalla ollessani ehkä 1,5v sitten mä keksin tämän taas ihan uudella tasolla. Aloin lukemaan blogeja, kokeilemaan uusia juttuja ja kerryttämään lakkakokoelmaani vauhdilla. :D Nyt mulla on ollut pientä kynsimasennusta, mutta sekin taitaa alkaa jo vähän helpottamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mäkin omistin ehkä neljä lakkaa ennen tuota ensimmäistä kuvaa, mutta siitä se sitten lähti kasvamaan. :D Mullakin on ollut masista nyt ilmassa, mutta toivottavasti pian taas helpottaa! :)

   Poista
 10. Tosi kiva postaus :) Mä pääsyin tähän kynsien lakkailun pariin 4 vuotta sitten ku koitin kaupoista metsästää mintunvihreää lakkaa. En löytänyt yhtään mistään ja lopulta päädyin googleen ja kynsiblogeihin. Siinä kohtaa se oli menoa! Lopulta tilasin Nellystä Essien Mint Candy Applen (mikä olikin sit joku jenkkiversio eli sellanen vaaleansininen :D). Lakkojen tilaus ja kynsien lakkaus karkasi käsistä siinä kohtaa, kun mies kertoi ebaystä ja sanoi tekevänsä sinne ja paypaliin mua varten tunnukset :'D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Mä en edes pitänyt mintunvärisistä lakoista vähän aikaa sitten, nyt niitä on varmaan 10 eri sävyä ja kaikki on ihania. :D Ebaysta kun oppi ostamaan kamaa niin mullakin kyllä karkasi kaiken ostaminen käsistä vähäksi aikaa. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)