sunnuntai 18. toukokuuta 2014

DIY kynsilakkateline

Multa on pyydetty useampaan otteeseen tällaista postausta, jossa näytän miten nuo lakkausnurkkauksen lakkatelineet on tehty. Nyt sain aikaiseksi värkättyä postauksen teille. Varmaan näitä telineitä voisi helpomminkin tehdä, tässä on kuitenkin esitetty miten mun telineet on tehty.

Lakkatelineitä löytyy valmiitakin, mutta halusin juuri mulle sopivat, eikä mulla ollut laittaa näihin rahaa kovin paljoa. Jos ostaisin esimerkiksi tällaiset hyllyt, eivät ne olisi ihan oikean kokoisia ja kustantaisivat mulle vaivaiset 350 euroa, joten mä valitsin halvemman ja työläämmän tien.  

Mulla on IKEAn Expedit kirjahylly, johon olen nämä telineet sijoittanut. Lokeron leveys on 33 cm, joten nämä on tehty sillä mitoituksella. 

Aluksi tarvitaan kulmalistaa (40x40mm), joka on sahataan 33 sentin pätkiin. Tässä listassa on tarpeeksi leveyttä, kaikki mun lakat on mahtuneet hyvin nököttämään telineessä. :)


Käytin erittäin hyviä kuvankäsittelytaitojani ja tein muutaman kuvan havainnollistamaan näitä. :P Yhteen hyllyyn näitä pätkiä menee kuusi kappaletta. Seuraavat kuvat on telineen sivusta. Listat tulisi asetella näin:


Näiden pätkien kiinnittämiseen tarvitaan kaksi sahattua laudanpätkää. Lauta on vielä sahattu porrasmaisesti, jotta siihen saadaan listat kiinnitettyä helposti. Hahmottelin pahville sapluunan, jonka avulla piirsin lautaan sahausta varten viivat. Sahausta en tehnyt itse, vaan annoin parempien hoitaa sen. Sahausjäljen kanssa ei ole niin nöpönuukaa, sillä listoilla pystyy peittämään virheet. Allaolevasta kuvasta näkee tuon sahatun laudan muodon. Mun hyllyissä on vähän oiottu tuon alimmaisen listan kanssa, lautaan ei tehty tuota koloa ollenkaan. Ei sitä käytössä huomaa, että teline on pikkuisen takakenossa. :)


Kun kaikki laudat on sahattu, listojen kiinnittäminen kannattaa aloittaa alhaalta. Näin saa mahdolliset raot piiloon listojen välillä. Itsellä listat on kiinnitetty ehkä viimeistelynaulaimella tai runkonaulaimella. Isän työkaluilla kuitenkin, en minä niiden nimiä tiedä. :D Listat on ammuttu kiinni ainoastaan pohjasta (alla olevassa kuvassa vihreät nuolet), sillä sekin riittää mainiosti.


Näiden vaiheiden jälkeen on jäljellä enää pakkelointi ja maalaaminen. Naulanreiät pakkeloidaan ensin piiloon. Pakkelin kuivuttua jäljet hiotaan tasaiseksi ja lopuksi maalataan. Itse maalasin uusimmat telineet ihan vain valkoisella spray-maalilla.

Tältä se valmis hylly näyttää takaa ja edestä.


Helppoa vai mitä? :D Tietysti auttaa jos omistaa über-isän, joka taitaa sahaukset ja muut jutut tosta vaan. Jos olisin itse sahannut ja naulannut nämä, mulla ei ehkä olisi kaikkia sormia tallella ja aikaa olisi mennyt huomattavasti kauemmin (mutta olisin mä nämä tietysti saanut tehtyä!). :) 

25 kommenttia:

 1. Wowza, onpa nätti! Pullorivit näyttävät todella hyvältä! Kaikenlaista sitä varmaan osaisi, kun viitsisi perehtyä. Ilahdun aina näistä DIY-hommista, vaikken koskaan itse saa aikaiseksi toteuttaa. :) Ehkä pitäisi, omaakin varastointijärjestelmää voisi varmaan vähän siistiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä en voisi kuvitellakaan, että piilottelisin näitä ihanuuksia laatikoissa. Onneksi meillä on tilaa säilyttää niitä näin. :3 Mä olen itse todella laiska yleensä tällaisia tekemään, ne on yleensä siskon hommia. Mutta mitäpä sitä ei kynsilakkojen eteen tekisi!?! :D

   Poista
 2. Kätevät nuot hyllyt kyllä on...

  VastaaPoista
 3. Vähänkö hieno! Harmi etten kissuuksien takia voi pitää lakkoja muuten kuin ovien tai laatikoston uumenissa! Parempi muuten, et hyllystö on vähän takakenossa, niin lakat eivät luistele alas, vaan paremminkin nojaavat kevyesti taaksepäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi meillä ei koira haittaa tätä varastointijärjestelmää yhtään mitenkään. :D Niin muuten varmaan onkin parempi takakenossa, eivätpähän tipu! :)

   Poista
 4. Heheee, mä luulen et mein über-isän ansiosta meil kaikil on vielä sormet tallel!!! Johtuuko ehkä siitä että über-iskällä niit ei enää kaikkia oo!!?! Hiiiih. :DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin siitä kirjoittaakin tuohon, että isällä taas ei ole kaikkia sormia tallella, mutta sitten jätin pois. :D

   Poista
 5. Ihan älyttömän hienot hyllyt varsinkin kun näkee miten yksinkertaiset ne loppujen lopuksi ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on vuosien tuotekehittelyn tulosta... Hehheh. Ei ne alkuperäiset hyllyt ihan näin yksinkertaiset olleet, mutta ulospäin kuitenkin samannäköiset. :)

   Poista
 6. Nämä on tosi siistit ja käytännöllisen oloiset. Kauniit!
  Kiitos hyvistä vinkeistä. Nämä pystyn toteuttamaan itsekin, kun sinä keksit sen ensin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti saat itsellesikin kauniit hyllyt joissa pitää esillä ihanuuksia! :)

   Poista
 7. Oonki muutaman kerran miettiny miten oot tehnyt nuo hyllyt! Voi kun joskus hamassa tuleivaisuudessa vielä itsekin saisin tuollaiset <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän onkin sitten hyvä nakittaa joku tekemään tällaiset sullekin, jos et itse halua tehdä. Ompahan ainakin ohjeet olemassa. :D

   Poista
 8. oi, tosi simppeli ja hieno ! :)

  VastaaPoista
 9. Tuo sinun hylly on kyllä ihana! ♥
  Oih, jollain muullakin on yyyyber-isi joka väkertää tyttärelleen hyllyn ku hyllyn! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Isä on vähän sellainen, että ei osaa olla tekemättä mitään. Siksi saa aina apua kun sitä pyytää. :)

   Poista
  2. Isit on kyllä parhaita ever! ♥

   Poista
 10. Kiitos tästä!! Mulla on kans expedit-hyllyjä ja voisin alkaa täytellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Nythän sulla on sitten täysin sopivat ohjeet siihen. :D :D

   Poista
 11. Ihanaa että jaksoit tehdä tän postauksen, hyllyt on aivan upeat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kuvankäsittelytaidoillahan tähän ei mennyt paria minuuttia kauempaa! ;)
   Kiitos, mäkin pidän näistä! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)