sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Näin muokkaan kuviani -haaste

Sain Better Nail Dayn Sissiltä haasteen, jossa pyydetään kertomaan esimerkkikuvien avulla, miten kuvia muokataan blogia varten. Kiitos tästä haasteesta!

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Aluksi haluan tässä mainita, että mulla ei ole järkkäriä, vaan kuvaan kynteni vanhalla Canonin SX1 IS:llä. En osaa säätää asetuksia kovin hyvin, mutta olen mielestäni parantanut osaamistani alkuaikojen kuvanlaatuun. Valaistusta pitäisi vielä parantaa ja kaikkea muutakin siinä ohella, mutta näillä mennään toistaiseksi. 

Tässä esimerkki siitä, miten muokkaan kuvani. Kaikki tapahtuu yleensä aika nopeasti, eikä kuvien käsittelyyn mene aikaa. Ellei sitten kynsillä satu olemaan Flip Flop Fantasy, jonka värien säätö on mahdoton. :D Tämä on alkuperäinen kuva:Kuten kuvasta näkyy, kamerallani saa otettua laajakuvia. Nyt kun asiaa mietin, niin onhan siellä säätö josta tämänkin saa pois päältä. :D Tykkään silti ottaa kuvat näin ja rajata ne sitten myöhemmin. Kamera tykkää tehdä mun ihosta aina erilaisen kuin mitä se oikeasti on, joten pyrin lähinnä säätämään ihon väriä, kunhan se ei muuta lakan väriä. Ja tietty jos lakan väri on ihan väärin, niin yritän säätää sen oikein. En tosin osaa tätä hirvittävän hyvin, olen laiska ja kaukana ammattilaisesta, joten sekin on aina vähän sinnepäin. 

Se, mitä seuraavaksi tapahtuu, voi kuulostaa hyvinkin omituiselta, mutta nämä kaikki on sitä mitä mä teen. Aluksi käytän Photoshoppia. Joo tiedän, että sillä voisi tehdä kaikki vaiheet, mutta näin se käy mulla nopeiten. :D Eli säädän värejä oikein, sekä yritän vaalentaa kuvia jos ne ovat liian tummia. Voisin poistaa esim. karvoja tai vastaavia jos taidot riittää, mutta yleensä mä siistin lakkaukset niin, ettei niistä löydy sellaisia. :D Mähän siistin lakkauksen oikeastaan aika monta kertaa. Joka lakkakerroksen välissä, pikakuivattajan jälkeen, koristelujen jälkeen ja viimeisen lakkakerroksen jälkeenkin. Eli en vain viimeisellä kerroksella. :) 

Värisäätöjen jälkeen vaihdan ohjelmaa. Kyllä vain. Ja vielä parempaan ja kalliimpaan. :D Lähes jokaisesta koneesta, jossa on Windows-käyttis, löytyy Paint-ohjelma. Sitä käytän seuraavaksi. Pienennän ja rajaan kuvat sillä, koska se jotenkin on muka helpoin niin. 

Seuraavaksi vaihdan taas ohjelmaa. Netistä löytyy sellainen ohjelma kun IfranView. Sitä käytän ainoastaan vesileiman lätkäisemiseen, koska sekin on vain helppo näppäinyhdistelmä tossa ohjelmassa.    

Sitten vielä viimeiseksi lisään kehykset neljännellä ohjelmalla. Tämä ohjelma on jokin ilmainen Freepack Frames. Sekin on helppo käyttää joten näillä mennään. 

Eli mä tarvitsen kuvien käsittelyyn neljä eri ohjelmaa, vaikka en muuta periaatteessa tee kun säädän värejä, rajaan ja pienennän, laitan leiman ja kehykset. Sanokaa vaan oudoksi, mutta toimii mulle. Oon vain oppinut noissa kaikissa ne näppäinyhdistelmät joilla teen tietyt jutut niin se on vain niin nopeeta ja helppoa. :D

Tässä vielä tehtynä nuo kaikki toimenpiteet. Ja näin jälkiviisaana näköjään olisin tämänkin kuvan voinut rajata pikkuisen paremmin. :P Ei aina jaksa.


Lopuksi vielä pitää haastaa viisi bloggaajaa, joten minä haastan seuraavat (toivottavasti ette jo saaneet tätä): 

Sannu
Liisa
Kaisa
Anna
Bambi

8 kommenttia:

 1. Hauskaa tietoa:) Tosi kiehtovaa lukea, miten muut tekevät asioita kun lopputulos on kuitenkin aika samanlainen ihan kaikilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D

   On kyllä kiva lukea miten muut asia tekevät, itse tiedän tekeväni kaiken vähän vaikeimman kautta... Mutta toimii mulle. Haluaisin opetella tekemään asiat vielä paremmin, mutta vanha koira on niin hidas oppimaan uusia temppuja... :)

   Poista
 2. Oh, mä odotinkin että jospa joku mut pian tähän haastaisi - kiitos! :D Saa nähdä miten omani toteutan, ja millä aikataululla ;) Ihan kiva haaste tämä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! :D Mä jäänkin sitten innolla odottelemaan sun postausta. :)

   Poista
 3. Kiva kun säkin teit tämän haasteen! Haluisin itse kanssa oppia jonkin ohjelman, millä tehdä kunnollisen tuollaisen vähän läpikuultavan vesileiman. Nyt vaan lisään sen normaalina tekstinä, kun en ole perehtynyt Gimpin käyttöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitihän tähän nyt tarttua. :) Tolla IfranViewilla se on helppo, mutta ei sillä niitä taiteellisimpia varmaankaan saa aikaan. :D

   Poista
 4. Minkä kokoiseksi muokkaat kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistitpä pahan! Mä pienennän kuvat paintilla, joten katson ne ihan silmämääräisesti minkä kokoiset. Eli pienennän kuvia kahdesti, ensin 50% alkuperäisestä koosta ja sitten toiset 50-70% riippuen kuvasta. Tämän jälkeen vielä leikkaan ne, eli turhat ylimääräiset pois. Kuvien koko vaihtelee 100 - 400 KB. Näin pienet kuvat ei täyty bloggerin kuvapankkia yhtään ja se ei tule koskaan täyteen. Pikseleinä ilmaistuna esimerkiksi yhden kuvan koko voi olla esimerkiksi 400 x 700. Nämäkin vaihtelee jokaisen kuvan kohdalla. Vaikeaa selittää näin! :D Saitko tästä vastauksen kysymykseesi? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)