keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Folioleimakokeilu

Mulla on selvästikin jokin kokeilukausi menossa, mutta onnistumisia ei oikein tunnu löytyvän. :D Tällä kertaa sen sai taas todettua, kun yritin leiman päälle saada foliota tarttumaan. 

Olen aikaisemmin onnistunut aika hyvin folioliimalla siirtämään foliota kynnelle, mutta folion siirtäminen suoraan leiman päälle on täysin uutta. Olen nähnyt kauan sitten tästä tutorialeja ja tiedän monen tässä onnistuvan. Siksi en suostu uskomaan, etteikö tässä olisi jokin toimiva systeemi olemassa. Ihan kuten en aikoinaan antanut periksi leimaamiselle, kun en sitä aluksi saanut onnistumaan. Pakkohan siihen oli löytyä jokin konsti ja lopultahan se löytyi. En vain tiedä oikein mitä tein eri tavalla, mutta siitä yhdestä kerrasta eteenpäin leimaukset pääsääntöisesti onnistuvat. Ja muutahan ei nykyään tule paljon harrastettuakaan kuin leimoja, kuten ehkä olette huomanneet. :D

Olen kokeillut tätä tekniikkaa kiekolle ja melkein siinä onnistunutkin. Yleensä kynsille kokeiltaessa kaikki on helpompaa, joten toivoin salaa onnistuvani tässä. Väärässä olin. Yritin valita aika paksun kuvion, jotta leima ei ehdi kuivaa liikaa ja folio tarttuisi leimaan kiinni. Tässä paras räpellykseni, olkaapa hyvä:


Että noin hyvin se sitten onnistui. Mielestäni leima ehtii kuivua ihan liikaa, eikä folio enää tartu. Ja mä olin todella nopea näiden leimausten kanssa! Ehkä mun ei olisi kannattanut ottaa heti noin suurta kuviota, vaan jokin pieni tähti tms. Mutta tiedättehän, kaikkimullehetinyt... Yritin vielä pienellä siveltimellä värittää leimoja folioliimalla oikeasta alalaidasta, mutta siitä nyt ei tullut yhtään mitään, se on ihan mössöä koko oikea laita. :D

Näiden epäonnistumisien jälkeen oli pakko luovuttaa siltä illalta. Tein todella yksinkertaiset kynnet, sillä tiesin joutuvani vaihtamaan lakkauksen heti seuraavan iltana. Tai ainakin luulin niin. Seuraavan päivänä oli tarkoitus värittää miehen hihatatskaa eteenpäin, mutta miehen pikkuveljen tatuointimasiina sanoi poks. Siinä oli monta tuntia sitten aikaa ja koska pikkuveli opiskelee tukka-alaa, pääsi mun hiukset sitten värikäsittelyyn. Siinä menikin yllättäen aika monta tuntia kun lopputulos ei ollut ihan mun näköinen ensimmäisellä kerralla. :D 

Kynsille päätyi China Glazen Cyberspace. Tuo ihanainen Tronica, jonka äidiltäni varastin. Tai lupasin kyllä maksaa tästä, mutta en ole sitä vielä tehnyt! :D Laitoin lakkaa kolme kerrosta varmuuden vuoksi, vaikka kaksikin olisi riittänyt. Nimettömässä on pohjalla Essien Sand Tropez ja leimat laatasta BP-L004, leimasinlakkana tuo samainen Cyberspace.


Eihän tuo leima hirvittävän voimakkaasti erotu tuosta kynneltä, mutta kyllä se livenä vähän paremmin näkyi. :)


Oletteko te kokeilleet tuota leiman foliottamista ja oletteko siinä onnistuneet? Mua kiinnostaisi tosi paljon kuulla teidän kokemuksia aiheesta!  :)

20 kommenttia:

 1. Mun mielestä hieno lopputulos, ja varmaan kauempaa katsottuna näyttää vieläkin paremmalta :) Täytyykin kokeilla heti tänään, kun uusin lakkaukset :D Koska huomennakin teen kynnet, niin ei haittaa, vaikka menisi pilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita sitten jotain kuvia saataville jos onnistut! :D

   Poista
 2. Mulle folioilla koristelu on ihan tuntematon osa-alue, pitäis varmaan joskus kokeilla, varsinkin jos sen voi yhdistää leimaamiseen :).

  Ihanainen lakka tuo Cyberspace! Ja kynnet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kauniit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon muutaman kerran kokeillut pelkkiä folioita ja ihan hyvin ne on onnistuneet, kun ei vain laita pikakuivattajaa vaan tavallista kirkasta päälle. :)

   Se on ihan mieletön! Kiitos! :)

   Poista
 3. En ole kun en niitä folioitakaan ole saanut kokeiltua yhden suuren epäonnistumisen jälkeen :) pitäisi kokeilla kun kerkeisi! Jos lopputulos on kuitenkin noin kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten siinä onkin aina niin suuri kynnys kokeilla jotain uudelleen jos on kerran onnistunut! :D

   Poista
 4. Hyvinhän toi on onnistunu! Mä en oo folioilla leikkiny koskaan, ei uskalla. :D Ihanat nuo Cyberspace kynnet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :D Kannattaa se kokeilla edes kerran, sittenhän sen tietää miten se onnistuu! :D
   Kiitos! :)

   Poista
 5. Munkin on pitänyt testata folioleimaamista mutta en saa aikaiseksi. Huono epäonnistumisten siettokyky! Eikös jotkut tehneet näitä leimadecalmuodossakin? En kyllä tiedä miksi se leimauslakka ei kuivuisi siinä touhussa ihan yhtä nopsaan. Nuo holokynnet on muuten todella tyylikkäät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo nähnyt leimadecalifolioita kyllä, mutta pitää googlata asiaa kun on aikaa. :D
   Kiitos! :)

   Poista
 6. Mulla ei onnistu edes pelkkien folioiden käyttö, joten olen suosiolla päättänyt unohtaa kaiken mikä liittyy folioihin.

  Sievät kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ihan vielä halua antaa periksi näiden folioiden kanssa, mutta saa nähdä kuinka kauan yritän räpeltää. :D

   Kiitti! :)

   Poista
 7. Kaunista:) Mä en ole foliohommia kokeillut kuin kiekolle koska tiedän, että a)en onnistuisi kuitenkaan ja b)menisi hermot. Itsesuojelua siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Joo, mäkin voisin kokeilla tuota itsesuojelua, ei ainakaan menisi niin helposti hermot kaiken kanssa. :D

   Poista
 8. Kaikessa eleettömyydessään upea lakkaus! Nuo folioleimahässäkät kuulostaa aika hc-osastolta, en ole koskaan kuullutkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No ei tätä varmaan kovin hirvittävästi harrasteta, joten ei ihme jos siitä ei ole kuullut mitään. :D

   Poista
 9. Mä en ole onnistunut leimafoliolla suoraan kynnelle mutta deksun oon saanut tehtyä, käy kyttääs tolta:http://nailoxtail.blogspot.fi/2014/12/foil-stamping-urban-legend-or-true-story.html Mitä käytit leimaamiseen ja runttasitko folion siihen vaan heti päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, olipas kiva postaus! Mä käytin leimaamiseen normi Konadia ja yritin runtata suoraan siihen päälle. Mutta taidankin sitten seuraavaksi kokeilla tuota mitä säkin olit kokeillut! Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 10. Miten mä oon ihan kokonaan välttynyt leimojen foliottamiselta? Näyttää ihan supermakeelta, en malta odottaa, että saat lisää tällaisia tehtyä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän tästä hirmusti oo ollut blogeissa, joten ei ihme jos tältä on välttynyt. :D Toivottavasti innostun vastaisuudessakin kokeilemaan, kun tiedän nyt miten yritän seuraavalla kerralla! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)