maanantai 26. syyskuuta 2016

Kysy ja vastaa itse

Käykö teille koskaan niin, että kysytte jotain ääneen ja sitten myös itse vastaatte siihen? Mulle käy aika usein, en tiedä miksi. Se kuitenkin auttaa aina kun puhutaan ääneen asioista, siinä saattaa sitten itse älytä jotain, mikä ei käynyt aikaisemmin mielessäkään. 

Kyselin teiltä vinkkejä tarkempiin kuviin ja monia hyviä neuvoja sainkin. Meni kuitenkin viikko jos toinenkin, kunnes muistin jotain. 

Mä en makrokuvausta varten halua ostaa erillistä objektiivia, sillä en käytä sitä kuin kynsikuvien ottoon. Bloggaamisesta taas en tiedä kauanko ehdin tätä enää tehdä, joten satojen eurojen investointi on mun osalta aika lailla poissuljettu. Jos meno tästä vielä kovenee, mun on pakko alkaa karsimaan harrastuksia ja valitettavasti tämä on sitten yksi niistä. Toistaiseksi kuitenkin näyttää, että ehdin kynsien parissa puuhastella, mutta muutos voi tulla hyvinkin nopeasti.

Mutta tosiaan teidän avulla mä sen muistin! Olin ostanut kameran oston aikoihin itselleni Ebayn ihmeellisestä maailmasta muistaakseni alle 10 eurolla loittorengassarjan. Nämä olivat vain unohtuneet laatikon uumeniin yli puoleksi vuodeksi.


Minä en ole näiden asiantuntija, mutta näin nämä käytännössä toimii: Rengas laitetaan objektiivin ja kameran väliin, ja se muuttaa tarkennusaluetta siten, että pystytään tarkentamaan lähemmäs kuin normaalisti. Tarkka alue kuvassa on pienempi, mutta tällaiseen lähikuvaukseen oikein sopiva. Näitä on sitten eri pituisia, joilla saadaan eri etäisyyksiä tarkaksi. 

Näitä on ilmeisesti myös olemassa sellaisia, joissa ei sähköt kulje, joten niiden kanssa pitää kikkailla enemmän, mutta nämä mun sisältävät kyllä ihan liitännät kameran ja objektiivin välillä. 

Kokeilin nyt tätä lyhintä rengasta ja sillä mä saan tosi hyvin otettua lähikuvia kynnestä ja näen siinä suoraan onko kuva tarkka vai ei.Nyt olen jo pari kertaa saanut aika hyvät otokset lakoista! 

Näin mulle käy valitettavan usein, mietin asioita ja mulla on ratkaisu jo valmiina. :D Oliko tämä teille uutta asiaa?

18 kommenttia:

 1. Monesti ratkaisu on yllättävän lähellä :D

  VastaaPoista
 2. Uuu, minäkin tarvitsisin tuommoiset.

  VastaaPoista
 3. Enpäs ollut edes tiennyt moisista renkaista. :D

  VastaaPoista
 4. Itsellä käytössä loittorenkaat makrokuvissa :) Miehellä taas on kunnon makrolinssi ja itselläkin harkinnassa jossain vaiheessa ostaa oma. Kun vain ensin osaan päättää minkä rungon haluan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sen rungon päättäminen onkin sitten haasteellista, hintahaarukka kun on aika laaja riippuen mallista. :D

   Poista
 5. Näytähän millaisia kuvia näillä saa :) mulla on eBayn lähilinssit, kait ne on ihan ok...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavassa postauksessa tuleekin jo eka kuva, en viitsinyt sitä tähän heti laittaa kun esittelen sen lakkauksen vasta seuraavaksi. :)

   Poista
 6. Mulle myös tämmönen! Voisitko liittää linkkiä mstä ostit? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää löydä sitä linkkiä, siitä on jo sen verran aikaa, mutta kun laittaa oman kameran merkin ebayhin ja siihen perään macro extension tube, pitäisi alkaa löytymään omaan kameraan sopivia settejä. :)

   Poista
 7. Itseltä löytyy myös noita "suurennuslaseja", usein vaan jäävät laiskuuden takia käyttämättä. Onpa harmi etten tajunnut silloin näistä vinkata :( Pääasia, että homma on nyt hallussa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin jäi varmaan laiskuuden takia aluksi käyttäminen, mutta nyt pidän niitä pöydällä kameran vieressä, pienempi kynnys värkätä paikoilleen. :D Pääasia, että nyt muistin nämä, kaikista vinkeistä oli kuitenkin apua!

   Poista
 8. Joo kylla se kummasti auttaa kun jostain asiasta keskustelee aaneen, vaikka sitten vain itsensa kanssa. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! :D Teen sitä päivittäin myös töissä. :'D

   Poista
 9. Oo, onpa kiva idea! Mun täytyykin selvittää saako mun kameraan tällaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yleensä kaikkiin järkkäreihin löytyy! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)