keskiviikko 7. syyskuuta 2016

En vain osaa

Tein omasta mielestäni tosi nätit kynnet, mutta voi kamera, en vaan osaa tarkentaa oikein noihin kynsiin! Onko se vain niin, että täytyy ottaa miljoona kuvaa, joista ehkä se yksi onnistuu? Auttakaa oi järkkäreiden käyttäjät!

Lakkasin pohjalle kaksi helppoa kerro-sta Picture Polishin Demeteriä. Sen päälle tein leimat uudesta laatasta Überchic 8-01. 


Leimauslakkakin oli ensimmäistä kerta käytössä, Colour Aliken Ice Coffee toimii oikein mainiosti! 


Tuo kuva vielä menettelee, vaikka näkee siitäkin, että tarkin osuus on lakkapullossa. Vaikka kuinka yritän ottaa tarkennuksen tuolta kynsien ja sormien tyköä, jostain syystä se aina tarkentaa pulloon?!?


Sitten nämä lähikuvat, tässäkin on keskusta sumea, mutta reunoilla terävää. Tiedän, että on mahdollista ottaa teräviä kuvia koko kynnestä kun olen siinä aikaisemmin onnistunut, mutta ei, nyt en vain saanut onnistumaan. Onko teillä antaa jotain vinkkejä?

Lakkaus oli tosi nätti ja mutkaton tehdä, viihdyin näilläkin viikon verran.

Käytetyt tuotteet:
 • Essie First Base
 • Picture Polish Demeter (x2)
 • Leimauslakka Colour Alike Ice Coffee
 • Leimauslaatta Überchic 8-01
 • Pikakuivattaja Poshe Super-Fast Drying Top Coat
 


22 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kynnet! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä viimosen päälle komiat lakkaukset leimoista puhumattakaan! Kameroilla nyt vaan on joku oma mystinen tahto kait välillä, en mä osaa mitään. Kuhan räpsin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pokkarilla kuvaaminen oli niin paljon helpompaa kyllä, muuta kuin räpsi menemään! :D

   Poista
 3. Onpas nätit kynnet <3 Ihana toi leimauslakka, alkoi himotella itselläkin:)
  Mä olen järkeillyt, että jotkut lakat vaan sekoittaa tarkennuksen niin, että se ei toimi oikein. Jos on mahdollisuus tarkentaa manuaalisesti, sillä saa ehkä kierrettyä ongelmaa vähän? Mun kynsikuvauskamerassa ei ole, joten otan aina miljoona kuvaa ja toivon et joku on vähän ees sinne päin:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tuo on tosi ihana, kaikki ne pastelliset leimauslakat on tosi nättejä ja toimivia. :)
   Tuo voi olla kyllä osasyy, että lakka sekoittaa kameran. Mun pitää kokeilla tuota manuaalista, osittain siis tarkennankin manuaalisesti, mutta pitää vielä tutkailla. Ja mäkin otan miljoona jo, joten toista miljoonaa ei huvittaisi! :D

   Poista
 4. En minä kyllä olisi huomannut, että kuva ei ole täysin terävä oikeasta kohtaa ellet olisi itse sanonut. Ihastelin vaan, että onpa hieno lakka ja hyvin onnistuneet leimat ja hyvä valo. Mutta ymmärrän kyllä, että tarkennus vaivaa, koska oon omien kuvieni terävyyden suhteen aivan yhtä vaativa.

  Mjaa, mikähän sulla on mennyt pieleen... Tarkennatko manuaalisesti vai käytätkö automaattista tarkennuspistettä? Ehkä kätesi on vähän liikahtanut tarkennuksen jälkeen ja tarkennus on siirtynyt toiseen kohtaan. Tai ehkä kätesi oli liian lähellä kameraa, eikä kamera pystynyt tarkentamaan haluttuun kohtaan. Voit myös kokeilla kuvata pienemmällä aukolla, jolloin terävyysalue on laajempi.

  Tsemppiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eihän sitä koskaan muiden otoksia katso kuten omia! :D
   Oon yrittänyt sekä manuaalisesti ja sitten eri tarkennuspisteitä, niitä missä on yksi ja sitten useampia. Yhdellä saan paremmin kuin useammalla.. Pienellä aukolla olen kokeillut, kokeilin tähänkin, mutta se ei auttanut ongelmaan. :) Mutta täytyy vielä kokeilla lisää!

   Poista
  2. Täytyy vielä sanoa, että mulla on samankaltainen ongelma mun kameran kanssa. Just eilen kirosin kaikki alimpaan helvettiin, kun mun kamera ei tarkenna automaatilla kunnolla yhtään mihinkään. Mutta manuaalisesti kyllä onnistuu. Tosin se on hirmu vaivalloista, kun pitää ensin takanäytöstä zoomata kohteeseen, sitten tarkentaa, laittaa takanäyttö kiinni ja sitten katsoa etsimestä ja ottaa kuva ja toivoa, että käsi ei liikkunut liikaa kaiken sen aikana tai tarkennus on pielessä. Mun kamerassa kuvasta tulee aina sumea, jos kohde näkyy takanäytöstä etsimen sijaan (yhyy en osaa selittää). Että tässä sokea neuvoo kuuroa.

   Poista
  3. Hei muuten, tuo saattaisi toimia itselläkin, jos nyt vaan oikein ymmärsin mitä ajoit takaa! Kun se tosiaan tarkentaa eri tavalla jos takanäyttö on käytössä. :)

   Poista
 5. Älyttömän kaunis lakkaus ♡

  VastaaPoista
 6. En kyllä ymmärrä miten joku voi osata leimata näin täydellisesti!! Kuvauksesta...mä vaan tarkennan automaattisesti ja katson mitkä kuvat on hyviä. Ei munkaan kuvat täydellisiä ole mutta kai niillä pärjää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mullakin yleensä riittä tuo, mutta kun nyt ei onnistunut vaikka mitä yritin, niin järki menee tällaisten kanssa! :D

   Poista
 7. Voi, kuinka kivat kynnet! Ja tuo laatta!
  Valokuvauksesta, kokeilepa kuvata pienemmällä aukolla, niin syväterävyysalue on isompi. Samalla voit suurentaa ISO-arvoa (sillä pienempi aukkohan päästää vähemmän valoa), tai pidentää valotusaikaa, jolloin käsivaralta kuvatessa on sitten tärähtämisvaara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laatta on kyllä ihana!
   Mulla oli aika pienikin se aukko kun näitä kokeilin, juuri tuon takia, mutta en saanut vain onnistumaan. Valotusaika on kyllä yksi mikä ei voi olla liian iso kun heti tärähtää, vaikka pidän kättä paikoillaan alustaa vasten. Kiitti neuvoista, kokeilen varmasti näitä kaikkia kuitenkin seuraavalla kerralla! :)

   Poista
  2. Toivottavasti vinkeistä on apua :) Sinulla ei ole jalustaa? Tärähtämiseen voisi auttaa jalusta ja kaukolaukaisin tai viivelaukaisin, jos sen kuvattavan käden saa pysymään paikoillaan. Itselläni oli ainakin joskus se ongelma, että kamera tärähti jalustasta huolimatta laukaisinta painaessa, vaikka miten oli tuettuna tai jalustalla, niin aloin käyttää viivelaukaisinta.

   Poista
  3. On mulla jalusta käytössä aina, kännykällä voisin kokeilla tuota etälaukaisua, jos se tosiaan tärähtää tuossa nappia painaessa! :)

   Poista
 8. Oi miten upeat! Mun kamera ei kans välillä millään suostu tarkentamaan kynsiin. Onneksi on kosketusnäyttö mitä painamalla tarkentaa ihan juuri sinne mihin haluaa niin pyydän aina miestä apuun painamaan näyttöä kynsien kohdalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on myös kosketusnäyttö tossa kamerassa, täytyy kokeilla tuota tarkentamista myös noin, hyvä idea! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)