keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Uudet foliot testissä

Terveisiä sairastuvalta! Mulla on taas vaihteeksi hampaiden kanssa ongelmia. Samalla kun kävin kuvauttamassa viisureiden takia hampaat, huomattiin kuvista vanhan juurihoidetun hampaan tulehtuneen. Sitä kun ei yleensä tunne lainkaan, enkä minäkään siitä tiennyt mitään. Tämä on hyvin yleistä juurihoidetuille hampaille.

Perjantaina sitten kävin hoidattamassa hammasta. Itsessään se hoito oli lähes kivutonta, sillä juurihan on kuoletettu jo aikaisemmin. Mutta voi hitto mitkä säryt sitä lauantaina seurasi! Särky ei pelkästään tuntunut hampaassa, vaan se ylsi myös korvan päälle päähän asti kamalana hermosärkynä.

Kaikki alkoi lenkin jälkeen, varmaan viima otti hampaaseen tai jotain. Kaikista hauskintahan tässä tilanteessa oli se, että särkylääkkeillä ei ole juurikaan vaikutusta. Kipu hävisi tunniksi pariksi, mutta sitten palasi taas yhtä helvetillisenä. Ja kipu on sitten muuhun aikaisempaan verrattuna potenssiin seitsemän. Vähintään. Kivun vuoksi en pystynyt nukkumaankaan, joten se pahensi vielä asiaa.

Kärvistelin sunnuntain, sillä täällä korvessahan ei kipupäivystystä ole viikonloppuna. Tai on, mutta se on yli 80 kilometrin päässä, jossa sisään pääsee tulojärjestyksessä. Päätin odottaa maanantaihin ja soittaa tänne aikaa.

Sainkin ajan maanantaille aamupäivästä. Hammaslääkäri sanoi, että kaikki näyttää olevan kunnossa ja hammas näyttää siistiltä. Lääkeaineet vaihdettiin hampaaseen ja sanottiin, että muutamassa päivässä pitäisi alkaa helpottamaan, jos se tuolla tokenee. Hammasta samalla madallettiin, ettei kyse varmasti ole siitä, että se olisi ollut liian korkea. Jos särky ei ala helpottamaan muutamassa päivässä niin hammas poistetaan. 

Hammas on nyt edelleen kipeä, ilman särkylääkkeitä on turha yrittää olla. Eilinen oli jo onneksi parempi ja koko ajan se tuntuu helpottavan. Mutta onhan kuulkaa aika hurjaa kipua tuo hermosärky. Kamalaa ajatella, että osa ihmisistä joutuu elämään hermosärkyjen kanssa joka päivä ilman parannuskeinoa. 

Musta tuntuu, että sen kivun vuoksi olen elänyt muutaman päivän ajan ihan sumussa. Pahimmillaan istuin vain paikallani itku kurkussa kun en liikkumaankaan oikein pystynyt. Mulla ei ollut mielenkiintoa tehdä yhtään mitään, enkä mä paljon muista mitä mulle on sanottiinkaan. Onneksi tilanne ei ole enää niin toivoton, vaan jospa tämä tästä vähitellen paranisi.  

Tästä syystä ei ole paljon tullut vietettyä blogimailmassa. Toisaalta eihän niitä muita postauksia ole messupostauksien lisäksi paljon näkynytkään. :D

Mutta nyt niihin kynsiin! Mun piti päästä heti kokeilemaan edellisessä postauksessa mainitsemia folioita. Päädyin kokeilemaan ensimmäisenä kuvanmukaista tähtikuviota.Valitsin pohjalakasi China Glazen Galactic Grayn, joka jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut jättää tekemättä. Mun olisi pitänyt valita jokin cremelakka, jotta folio erottuisi kunnolla. Mutta tämähän olikin vain tällainen nopea testi. 

Kaikissa kynsissä pohjalla tuo Galactic Gray ja siihen päälle kerros pikakuivattajaa. Folioliimaa laitoin myös yhden kerroksen kun pikakuivattaja oli kuivunut. Vasemman käden peukalon onnistuin sössimään, sillä siitä ei ehtinyt liima kuivua tarpeeksi. Muihin kynsiin onnistuin siirtämään kohtuullisen hyvin tuon kuvion. Jei!


Päälle laitoin China Glazen First & Last -lakkaa, joka ei kurtistanut kuviota paljon yhtään. Illemmalla kuitenkin huomasin oudon jutun, sillä mun etusormen kynteen ilmaantui ruttu. Sitten niitä ruttuja alkoi tulla lisää. Kokeilin kynnellä nykäistä lakkaa pois ja sehän lähti kuin se olisi juuri lakattu! :O Mun olisi varmaankin pitänyt laittaa tuon topperin päälle vielä pikakuivattaja, jospa se olisi kovettanut lakkauksen kokonaan. 

Lakkaushan lähti sitten poistoon, kun ei ne enää olleet mitenkään siistit. Lakkasinkin poiston jälkeen kynsille Essien Cashmere Bathroben ja olin niillä kynsillä pari päivää! Ihan ilman koristeluja!

Mun täytyy kokeilla uudelleen näitä folioita, alku oli kyllä lupaava. Ei se ole paljosta kiinni, mun pitää vaan saada lakkaukset pysymään kynsillä! :)

14 kommenttia:

 1. Hyvältä alulta näyttä! Itse skippaan kaikki messupostaukset ja mun blogista löytyy muutakuin messuilua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä kyllä kannustaa kokeilemaan uudestaan! :D Täytyy ottaa kiinni nyt postauksia kun pää alkaa jo kestämään. :)

   Poista
 2. Ai vitsi miten nätit! Harmi, että lakkaus ei sitten ketänytkään! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä on hyvä jatkaa kokeiluja! :D

   Poista
 3. Voihan kehvele tuon hampaiston kanssa! Voin vain kuvitella kivun määrän :(. Mulla on samantyyppinen show juurihoidetun hampaan kanssa, kun se aiheutti kipua ja jatkuvia poskiontelotulehduksia mutta kukaan ei uskonut, koska eihän juurihoidettu hammas voi kipuilla. Monen vuoden kitumisen jälkeen joku ihana lääkäri vihdoin kirjoitti lähetteen Kirralle ja kuukausien selvittelyjen jälkeen hampaasta löytyi anatomisesti ylimääräinen juuri, joka oli korkkiruuvilla ja ollut vuosikaudet täynnä mätää. Juuri ei näkynyt röntgenkuvissa, joten ongelman katsottiin olevan mun korvien välissä. Onneksi hammsta ei tarvinnut poistaa ja juurihoito saatiin tehtyä loppuun. Toivottvasti sullekin tulee apu pian noiden kipujen kanssa. Hampaan poisto kun ei välttämättä ole mikään ratkaisu hermosärkyyn vaan saattaa jopa pahentaa sitä.

  Mutta itse kynsiin :). Aivan mielettömän hyvin onnistuneet foliot! Mä en saa näin tasaista jälkeä muuten kuin foliodecaleilla. Nyt mun tekee mieli hankkia jostain tällaisia ihania holofolioita mitkä ei peitä koko kynttä. Näähän on vähän niin kuin hololeimoja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Hampaat on kyllä maailman ärsyttävimmän kivun aiheuttajat! Mulla on se tilanne nyt, että lääkkeiden kanssa pärjään jo tosi hyvin. Mutta nuo muutamat päivät ovat kyllä tuntuneet toooodella pitkiltä! Toivotaan, että tämä tästä pikkuhiljaa helpottaa, parin viikon päästä on aika sitten uudelleen. Onneksi sä sait kuitenkin lopulta avun omaan ongelmaan, vaikka siinä kyllä ihan liian kauan menikin.

   Joo, itse siirto onnistui kyllä yllättävän hyvin! Pitää aina yrittää käyttää folioita silloin kun kynnet on lyhimmillään. :D Nää on niin kuin hololeimoja, siksi näitä hankinkin! :D

   Poista
 4. Kurjaa tuo hammasjuttu! :/ Mulle on tehty paljon toimenpiteitä vuosien saatossa ja pitäisikin varailla aikaa tarkastukseen tässä joku päivä...

  Ja melko metkaa tuo mitä tapahtui kynsille?! Mitä ihmettä ja kummaa? :D

  Itse seikkailin messuilla kolme päivää ja kirjoitin maratonjutun, ymmärrän hyvin, jos ei jaksa lukea, mutta siellä oli ihan mukavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mäkin tästä lähtien uskallan varata ajan ajoissa, vaikka pelkkään tarkistukseen! :D

   Samaa mäkin ihmettelin, olisiko voinut se ei-pikakuivattaja olla sellainen että se sitten pehmensi lakkauksen jotenkin...?

   No, mua lähinnä ärsyttää postauksissa se, että kaikilla on ollut kivaa ja kaikki on tuhlanneet tilinsä sinne ihaniin juttuihin. Minä täällä korvessa en koskaan pääse mihinkään hauskaan mukaan! :D

   Poista
 5. Tosi upeet kynnet! Täytyy varmaan tilata noita folioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä näitä kannattaa tilata jos omaa silmää miellyttää. :)

   Poista
 6. Onneksi hammas alkaa jo helpottaa! En ihan heti halunnut kertoa sitä, että miten kauan sen kivun poistuminen kestää... Sillä se oikeasti on pahempaa kuin mikään muu, koska ne särkyläkkeet ei todellakaan auta!

  Niin ja mitäpä luulet, joko noiden folioiden ostossa pitäisi piakkoin siirtyä suunnittelusta ostamiseen :D Noilla kuitenkin saa melko vähällä vaivalla ihan kivaa jälkeä, kun ei ole tahtonu toi lakkailu suuremmin kiinnostaa tässä viime aikoina :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no viikkoon mä olen varautunut, että niin kauan saattaa kestää. Mutta onneksi ne särkylääkkeet on alkaneet auttamaan! Toivottavasti vaan sen toisen hoitokerran jälkeen ei tule tällaisia kipuja, sitä mä vähän pelkään tässä. :/

   Voihan se olla että sä voisit jo siirtyä siihen vaiheeseen. :D Lakkailu ei tosiaan kiinnosta pahemmin, kunnon kynsimasista ilmassa!

   Poista
 7. Aivan älyttömän ihanat lakkaukset! ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)