sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Essencen testailua ja kynsimasista

Multa pyydettiin postausta siitä, kuinka käytän pikakuivattavia tippoja. Olen aikaisemmin käyttänyt OPIn vastaavia tippoja, mutta en älynnyt vaihtaa pipetin tilalle aina tavallista korkkia, joten mulla se haihtui itsekseen loppuun. Tilalle ostin paljon edullisemman Essencen version. Tässä tuo pipetin kumiosa on paksumpaa kuin OPIssa, joten toivon ettei tämä haihdu mihinkään itsekseen.


Olen kokeillut tätä kerran ja mun mielestä nämä toimii oikein hyvin. Kuivattaa lakkauksen kohtuullisessa ajassa. Laitan 2-3 tippaa/kynsi. Pinta jää öljyiseksi. Jos haluaa koristella kynnet pohjalakan kuivumisen jälkeen, se pitää pestä saippualla pois lakkauksen kuivuttua. Itse käytän näitä tippoja sellaisten lakkausten kuivattamiseen, mihin tiedän tulevan useita kerroksia lakkaa, enkä halua laittaa pikakuivattajaa kerroksia lisäämään. Nämä tipathan eivät jätä kiiltävää pintaa kuten pikakuivattaja, eivätkä nämä suojaa lakkausta. Mun käytössä nämä ovat siis ainoastaan vähentämässä lakkakerroksia. :)

Toinen Essencen tuote, jonka ostin testiin oli tämä pikakuivattaja.Omat kokemukseni tästä eivät ole kyllä kovin kehuttavia. Testasin tätä aluksi kiekolle, jossa jo ihmettelin tuotteen kuivumisaikaa. Eräänä iltana kokeilin tätä myös lakkauksen päälle. Laitoin kynsille kerroksen A Englandin Rose Boweria, joka peittää yhdellä kerroksella ja kuivuu itsestäänkin hyvin nopeasti. Lakka oli siis lähes kuiva kun laitoin tätä pikakuivattajaa päälle. Odotin 15 minuuttia, jossa ajassa normaalisti käyttämäni Poshe olisi jo ollut aikaa sitten kuiva. Odotin 30 minuuttia, jolloin lakkauksen pinta oli edelleen kovin tahmainen. Lopulta 1½ tunnin odottamisen jälkeen uskalsin silittää kynttä kevyesti ja se tuntui lähes kuivalta. Menin saunaan 2½ tuntia pikakuivattajan laiton jälkeen ja sain kynnet ruttuun. :/ Eli tämä mulla oleva versio on joko ihan maanantaituote tai sitten nämä eivät vaan toimi. Plussaa voin antaa siitä, että tällä sai oikein kivan kiillon lakkauksen päälle. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia tämän tuotteen kanssa?

Loppuun vielä pienestä kynsimasiksesta. Olen saanut telottua kynteni niin, että vasemman käden etusormessa on geelipaikka ja keskisormessa kynnen reunasta puuttuu pala. Joutuisin lyhentämään kynteni todella lyhyeksi, enkä halua sitä tehdä. Toivon, että paikka kestää nyt vähän aikaa ja kynnet ehtii kasvaa. Paikka eikä puuttuva palanen näy todennäköisesti blogin puolella kuvakulmista johtuen, mutta siellä ne on! :D Nämä elämää suuremmat ongelmat aiheuttivat mulle pienen masiksen kynsien suhteen. Lisäksi jouduin ostamaan itselleni kynsinauhaöljyn kun olin havaitsevinani kynsinauhojen kuivumista, jota mulla ei vielä ole koskaan ollut. Kyllä tämä on selvä syksyn merkki.

Miten teidän kynnet/kädet voi näin talvea kohti mentäessä ja miten te niitä hoidatte? :)

10 kommenttia:

 1. Ihan ekana: kivan syksyinen tausta!
  Mulla on kanssa yhtä tippakuivattajaa, Sally Hansenin, eikä ole tullut mieleenkään että se voisi ilman korkkia haihtua tiehensä :O Korkin tietty heitin roskiin kun laitoin pipetin.
  Kiitos myös Essencen pikakuivattavan lakan kokemuksesta, en ainakaan siis sitä tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   No en mä oikein muuta selitystä keksi sille, käytin sitä todella harvoin ja en ehtinyt sitä käyttää kuin ehkä viisi kertaa ennen loppumista... Pipettikorkki oli kyllä hyvin kiinni, joten voihan se olla että pipetissä olisi ollut reikä tai jotain. Ilmeisesti muilla ei ole käynyt näin kuin mulla, joten kai se viallinen sitten oli. :D

   Ei todellakaan kannata tilata juuri tuota pikakuivattajaa.

   Poista
 2. Ei mullakaan toiminut tuo Essencen kuivattaja. Tippoja ostin myös mutta en osannut käyttää niitä....ne odottavat laatikossa uutta innostusta kokeilla.

  Lievää kynsi-ärtymystä täälläkin on havaittavissa kun 2/10 on paikattuna:P En raaski lyhentää vaikka eihän nuo paikkaukset tahdo kestää, tai sitten ovat sen verran rujon näköisiä ettei niitä kuitenkaan voi blogissa esitellä. Tein siistin ja nätin akryylipaikkauksen joka oli liian ohut eikä kestänyt, nyt kynnessä on kunnon keko massaa ja kyllä kestää, mutta rumahan se on kuin mikäkin.

  Mulla on melkoinen arsenaali kemikaaleja käytössä kynsiä suojaamaan mutta kaikkeen nekään eivät pysty:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää ettei vika ole mun versiossa. Kyllä niille tipolle vielä löytyy käyttöä, onhan sitä kuitenkin hyvä olla olemassa. :)

   Mulla on paikattuna 1/10 mutta kasvattelen oikean mallisiksi neljää kynttä... Mä tein geelauksenkin vielä ihan väärin, en laita mitään pohjia tai karhenna kynttä. Paikka on ohut ja saa lähteä vaikka parin lakkauksen jälkeen kokonaan pois. En halua vaurioittaa kynttä millään lailla kun ne tahtoo mulla sitten alkaa käpertymään...

   Mä en ole ikinä tarvinut mitään hoitotuotteita, en edes rasvaa käsiä niin tämä on vain niin outoa. :D

   Poista
 3. Ööö, en ole kyllä missään vaiheessa tullut edes ajatelleeksi, että Drip Dry -pulloon pitäisi aina käytön jälkeen vaihtaa pipetin tilalle normikorkki, eikä mulla ole haihtunut mihinkään se aine :O Onpas outoa! Mulla ei ole noista Essencen tuotteista kokemusta mutta ne OPI:n tipat ainakin oli musta varsin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään sitä ajatellut niin ja nakkasin korkin roskiin kun ostin sen. Jostain se on kuitenkin päässyt haihtumaan, sillä käytössä se ei ole kulunut niin paljon. Lunaliille tuossa jo kirjoitinkin, että mulla varmaan on ollut sitten joku vaurio siinä pipetissä.

   Jos muistikuva pelittää oikein, niin musta tää Essencen versio toimii yhtä hyvin kuin OPIkin. :)

   Poista
 4. Samaa masistelua täällä.. otin reilu viikko sitten geelit pois, vaikutti että kynnet kestää mutta tällä viikolla on repeillyt paljon ja joutunut 4 teepussipaikkaa laittamaan -uusimaan useasti.. perjantaina sitten lohkesi 2 kynnestä palat irti, toisen lyhensin ihan onnettomaksi (mutta koska peukalo niin ei haittaa niin paljon) ja toiseen piti liimata tipistä pikkujatke ettei joudu kaikkia lyhentämään.. toivottavasti tämä tästä, ja saisi kynnet vahvistumaan ja kasvamaan ettei tarttis enää geelailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! No sua kyllä koetellaan nyt! Mun masis ei tunnu paljoltakaan sun rinnalla... Kyllä mä olen luomujen kannalla, mutta se geelien poiskasvattaminen on niin työlästä. Tsemmpiä! :)

   Poista
 5. ompas mulla erilaiset kokemukset.. Tipat toimii mullakin hyvin ja ideana mullakin kerrosten vähentäminen.. :) Tuo pika kuivattava lakka toimii mulla kyllä kuin unelma. meni maks 3 min ja pysty jo tökkimään kynnellä lakkoihin ilman että menivät rullalle tai kuopalle..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä tuo pikakuivattaja! Mulla ja Sissillä ei toiminut yhtään ja sulla toimii kuin unelma. :D Täytyyhän näissä olla sitten jotain laatueroja valmistuserien välillä tai jotain... Milloin mahdollisesti ostit omasi, että onko ostoajoissa paljon eroa?

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)